Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından bir tanesi olan Acer hangi ülkenin olduğu merak edilmektedir. Acer özellikle ülkemizde de çokça satılan markalardan bir tanesidir. Acerin hangi ülkeye ait olduğunu merak edenler internet üzerinden bir araştırma sürecinde olmaktadırlar. Peki, Acer hangi ülkenin markası? Acer nerede üretiliyor? Acer ne zaman kurulmuştur? Acerin sahibi kim? İşte Acer firması ile ilgili tüm detaylar.
#Acer Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?Londra'da yaşayan 12 yaşındaki Benyamin Ahmed, yaz tatilinde hazırladığı Weird Whales (Acayip Balinalar) adlı grafik serisini NFT (non-fungible token) olarak satıp 290 bin sterlin (yaklaşık 3,3 milyon TL) kazandı.
#NftInstagram, mobil cihazlarda yaptığınız pek çok şeyi yavaş yavaş bilgisayar başında da yapmanıza olanak veriyor. Bir süre önce aktif hale gelen ve bugün itibariyle tüm kullanıcılara açılan mesajlaşma özelliği sayesinde PC başında da DM alıp gönderebileceksiniz.
#İnstagramGürcistan'ın Svaneti bölgesinde yer alan Mestia şehrinin resmini ilk gördüğümde çok etkilenmiştim. Uzun yıllar önce Kafkas dağlarının zirvelerinde kurulmuş buzul ve dağ manzaralı, kuleli taş evler beni eski klasik dünya filmlerine götürmüştü. Bir süre daldığımı ve o doğal güzelliklerle çevrili o çekici resme bakakaldığımı anımsıyorum. Her doğa aşığı keşifçi gibi bu enteresan coğrafya beni içine çekmeye başladığında tutamadım kendimi. Hemen kararımı vererek yeni sıra dışı bir plan yapmıştım bile… Hedef bu kez Mestia çevresiydi.
#SeyahatSiber güvenlik önlemleri ve hack konusunda dünyanın referans aldığı Black Hat (siyah şapka) grubu, önümüzdeki yıl eğitim vermek için İstanbul’a geliyor. Ekipteki eğitmenlerin aldıkları para, 2 gün için 80 bin dolara kadar çıkıyor. FBI ve CIA uzmanlarının da yer aldığı eğitimlere katılmanın bedeli ise kişi başı 2 bin 500 Euro’dan başlayacak.
Facebook’un doğuşuyla 1 milyar nüfuslu evrensel bir halk yaratıldığını söyleyen Doğan Online (DOL) Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Marshall McLuhan’ın ‘küresel köy’ kavramı, internet ile birlikte gerçeğe dönüştü. Yeni nesil, internet üzerinde oluşturduğu kendi sanal para birimini yönetiyor. Belki Facebook, geleceğin merkez bankası olabilir” dedi.
Suriye’de rejim karşıtı muhalif güçlerin başkent Şam’da kontrolü ele geçirmesinin ardından Beşşar Esad rejimi devrildi. Esad ailesi Rusya'ya kaçarken İngiliz medyasında gözler devrik liderin eşi Esma Esad'a çevrildi.
#Esma EsadAlmanya’da akıllı kapılar, akıllı bürolar, akıllı yollar ve ‘Belntelli’ projesi çerçevesinde ‘otonom otobüsle’ önümüzdeki 4-5 yılda toplu taşımada tam bir çağ atlama yolunu açan Prof. Şahin Albayrak, Almanya’da politikacılar ile yöneticilerin yeni teknolojileri ihmal ettiklerini söyledi. ‘Almanya’yı akıllandıran Türk’ ve ‘yapay zekâ uzmanı’ olarak bilinen Prof. Albayrak, ülkedeki otomotiv sanayine köklü değişim çağrısında bulundu.
#Almanyaİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mağara Araştırma Kulübü, 2007 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağaraları araştırıyor. Ekibe yeni katılan mağaracılar ise teorik eğitimlerinin ardından ilk mağara deneyimini yaşamak ve pratik eğitim almak için Kırklareli’ndeki Dupnisa Mağarası’nda yerini alıyor. İTÜ Mağara Araştırma Kulübü’nün ‘mağara sınıfı’nda zor koşullarda gerçekleşen eğitime katıldım.
#MağaraEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunTeknolojiyle değişen yaşam koşullarına ayak uydurabilmek için yeni mesleklere ihtiyaç duyulacak. Uzmanlar, robotik mühendisliği, yenilenebilir enerji uzmanlığı, siber güvenlik uzmanlıklarının geleceğin meslekleri arasında olduğunu ve öğrencilerin meslek seçerken bilişim ve medikal alanlarına ilgi duyduğunu belirtti. Meslekler yapay zekâ ile dönüşürken uzmanlar, bazı mesleklerin yok olacağını ancak öğretmenlik, doktorluk gibi mesleklerin ise önemini yitirmeyeceğini söyledi.
#MeslekBildiğimiz kalıpların yıkıldığı, geleceğe farklı bir noktadan bakmak zorunda kaldığımız bir çağı yaşıyoruz. Pandemi ve onu izleyen yapay zekâ döneminin etkisiyle artık 5 yıl önce tahmin bile edemeyeceğimiz mesleklerden bahsetmeye başladık.
#Pandemi Asist YaptıPerşembe gecesinden başlayarak Cuma günü dünya çapında bilgisayar sistemlerini etkileyen kesintinin ardından havacılıktan bankacılığa teknoloji tabanlı hizmetler yavaş yavaş normale dönmeye başladı.
#CrowdstrikeHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#Sponsorlu İçerikHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#1Bir zamanlar sadece bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz şeyler artık birer birer hayatımızın parçası haline gelmeye başladı. Bir moleküler biyolog tarafından tasarlanan ‘geleceğin hapishanesi’ fikri de tam olarak buna örnek gösterildi…
#Hapishaneİnsanlık var olduğu günden beri daha uzun yaşamanın, yaşlanma etkilerini geri çevirmenin, yaşamı kısaltan ve kaçınılmaz olarak ölümle sonuçlanan hastalıkların çaresini bulmaya çalışıyor.
#Longevity