Kaçınız gün içerisinde yere uzanıp birkaç dakikalığına dış dünya ile bağını koparıyor ya da en son çıplak ayakla çimlere ne zaman bastınız? Aslında insanoğlu bunu yüzyıllardır yapıyor ama artık doğadan o kadar uzaklaştık ki toprakla etkileşime geçemiyor, gün içinde 5 dakika sırt üstü uzanacak kadar bile vakit yaratmıyoruz kendimize. Şimdilerde TikTok’ta pek çok kullanıcının yere yatarak rahatladıklarını, kendilerini daha iyi hissettiklerini söyledikleri videoların viral olması üzerine ‘Yere uzanma eylemi’ yeniden gündem oldu.
#Sırt Üstü YatmaCildin hızlıca yaşlanması sağlıklı bir yaşam tarzı ve cilt bakımı ilkelerine aykırı bir davranıştır. Cildin yaşlanması genellikle genetik faktörler, çevresel etmenler ve yaşam tarzı alışkanlıklarıyla ilişkilidir. Ancak, cildinizi hızlıca yaşlandırmak için bilinçli bir şekilde olumsuz alışkanlıkları benimsemekten kaçınmak gerekir.
#CiltEbeveynlere ‘Kız çocuk yetiştirmek mi daha zor yoksa erkek çocuk yetiştirmek mi?’ diye sorsak, her ikisinin de çok zor olduğunu söylerler. Ancak bilim insanları erkek çocuk yetiştirmenin daha zor olduğunu ve ebeveynleri daha hızlı yaşlandırdığını söylüyor. Biz de Bir Sorudan Fazlası serimizde bu hafta ebeveynlerle erkek çocuğu yetiştirmenin zorluklarını konuştuk.
#PsikolojCildi güzel ve genç göstermenin en önemli unsurlarından biri sıkı gözenekler... Unutmayın cilt yaşınız ne kadar genç ise siz de o kadar gençsiniz! Peki gözenekler neden genişler, sıkılaştırmak için neler yapabiliriz, nelere dikkat etmeliyiz? Bu haftaki yazımda sıkı gözeneklere sahip daha güzel bir cilde sahip olabilmeniz için kolay uygulanabilir, en temel bilgileri paylaşacağım...
#CiltProf. Dr. Derya Uludüz’ün yeni kitabı ‘Gençliğin Sırrı Beyinde’ çıktı. Dünya Başağrısı Derneği Komite Direktörü, BEYİNDER Kurucu Başkanı Prof. Dr. Uludüz “Mutlu insanların kalp, felç, akciğer hastalıkları, kanser ve enfeksiyondan erken ölüm riski azalıyor” diyor. Kitabında beyin ve beden sağlığı için formüller veren Uludüz’den stresle baş etmeyi kolaylaştıracak ipuçları da aldık.
#Prof. Dr. Derya UludüzGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 29 Mart'ta aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın, 29 Mart günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 29 Mart günü Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor detaylı olarak anlattı. İşte, 29 Mart 2022 Salı günlük burç yorumları...
#BurçlarMarmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Prohealth Genetik Testler DanışmanıProf. Dr. Korkut Ulucan, genetik yatkınlık testleriyle kişilerin karşılaşabilecekleri sağlık risklerinin belirlenebildiğini belirterek, böylece hastalık dahaortaya çıkmadan müdahale edilebilmenin mümkün olabildiğini açıkladı.
#1Gündüz saatlerinde yapacağınız kısa süreli “uyku molaları” yani “kısa süreli uykular” sağlığınız için zannettiğinizden çok daha faydalıdır. Günlük sohbetlerde “ŞEKERLEME” olarak tanımlanan bu basit, kısa ama etkili “sağlık kaçamakları” eğer “zaman” ve “zamanlama” meselelerine dikkat edilecek olursa düşünülenden de etkili mühim bir sağlık ayrıntısı olabiliyor.
#UykuCennet gibi görünen ama zamanın çok hızlı aktığı bir sahil... Buraya gelen ve içine düştükleri çemberden kurtulmaya çalışan bir grup insan... ‘Altıncı His’in yönetmeni M. Night Shyamalan, son filmi ‘Zamanda Tutsak’ta yine hislerimizle oynamaya çalışmış ama bu kez finali yeterince ikna edici değil...
#Zamanda TutsakAraştırmalar COVID-19’un bazı hastalarda beyni en az 10 yıl yaşlandırdığını ortaya koyuyor. Zaten beynimizi her daim dinç tutmak çok önemli. Biz de Dünya Beyin Farkındalığı Haftası’ndayken Türk Beyin Takımı Kaptanı’yla konuştuk: “Sohbet etmek, hatta dedikodu yapmak bile ciddi bir zihinsel faaliyettir. Aynı kalbimize dikkat ettiğimiz gibi beynimizin jimnastiğine de önem vermeliyiz.”
#GazetehaberleriBeyniniz yaşlanmaya hazır mı? TUİK verilerine göre; ülkemizde 65 yaş üzeri birey sayısı 10 milyon civarında ve 2040 yılında bu rakamın 16 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. Tıp alanındaki gelişmeler de yaşam sürelerinin uzamasını sağlıyor. Toplumdaki yaşlı bireylerin oranı her geçen gün artarken, bilimsel çalışmalarla yeni soruların yanıtları aranmaya başlandı: İleri yaşlara ulaşmayı başaran bir bireyin beyni diğer organları kadar sağlıklı kalabilecek mi? Bir bireyin böbrekleri, akciğerleri, karaciğeri ve kalbi sağlıklı kalırken, beyni bu organlara oranla daha hızlı yaşlanabilir mi? Peki beynimizi hızla yaşlandıran faktörler neler? Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Seçkin beynimizde hasar oluşturan 6 problemi anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu!
#BeyinUluslararası Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) her yıl dünya genelinde yapılan estetik işlemlere yönelik hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre 2019 yılında dünya genelinde en çok botoks yapıldı. Botoksu hyalüronik asit dolgular izledi. Burun ameliyatı operasyonlarının ilk sırada yer aldığı Türkiye ise yurt dışından en çok hasta kabul eden üçüncü ülke oldu. Raporun sonuçlarını değerlendiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Başaran, “Rapor bize son yıllarda ameliyatsız estetik operasyonlarının arttığını gösteriyor” diye konuştu.
#En Çok Yapılan Estetikler