Asma yaprağı, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti zeytinyağlı sarmanın ana malzemesi. Kalem gibi sarılan etli, etsiz, bulgurlu, pirinçli ve zeytinyağlı yaprak sarması tarifleri her daim tarif listelerinin favorisi. Asma yaprağı uygun koşullarda saklanarak kış aylarında da tüketilebiliyor. Bunlardan biri de salamura etmek. Peki Salamura yaprak nasıl yapılır? Asma yaprağı nasıl saklanır? İşte salamura, kavanozda ve buzlukta asma yaprağı saklamanın yöntemleri...
#Salamura Asma Yaprağı Nasıl SaklanırHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikErişte ve köftenin muhteşem birliktelik. çorbamızdan ikinci kase isteyeceğinize eminiz, ama sonraki yemeklere yer bırakın deriz. Öyle doyurucu bir çorba hazırladık ki sizler için, hem ana yemek hem başlangıç. Çorba tarifleri arasında ilk sıraya oturacak on numara bir tarif. İşte, erişteli köfte çorba, etli yaprak sarması, irmik kesmesi ve daha fazlasından oluşan Rüzgar Sünbül ile Ramazan 28. gün iftar menüsü...
#RamazanArtık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatYaprak sarması sofralarımızın baş tacı. Etli, etsiz, bulgurlu, pirinçli ve zeytinyağlı yaprak tarifleri menülerin favorisi. Asma yaprakları saklanarak her mevsim leziz yaprak sarmaları yapılıyor. Hazır vakti de gelmişken asma yaprağının nasıl muhafaza edileceği merak ediliyor. Peki asma yaprağı nasıl saklanır? İşte salamura, kavanozda ve buzlukta asma yaprağı saklamanın püf noktaları
#Asma Yaprağı Nasıl SaklanırSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaYıllardır en büyük sıkıntım yediğim yemeklere lezzet avcılarının kolay kolay ulaşamamasıydı. Artık derin bir nefes alabilirim. Evlerde yapılan, ya da bana özel hazırlanan yemekler şimdi Anadolu kentlerinde birer birer halka iniyor. Bartın bunu yapmıştı. Şimdi gastronomi şehri Antep yaptı. ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ lezzet dolu bu kentin evlerde gizli saklı kalmış lezzetlerini ülkemizin diğer kentlerine örnek olacak şekilde halkla buluşturuyor.
#YEMEK