Güncelleme Tarihi:
UĞUR Mumcu Caddesi’nde bulunan Güreller Mağazası’nda gerçekleşen yemek kursuna Türkiye’deki Asya, Pasifik, Avrasya ve Kafkasya ülkelerinden büyükelçi ve büyükelçi eşlerinin oluşturduğu TASPEK grubuna üye 15 sefire katıldı.
Nasıl yapıldığı öğretildi
Kursta Yasemin Türeli Özkan, sefirelere Türk ve Osmanlı mutfağından yemek tarifleri gösterdi. Eylül ayında başlayan Gaggenau yemek kursu kapsamındaki etkinlikte mışmışıye (kayısılı et yahnisi), özel vişneli yaprak sarması, ayva tatlısı, perde pilavı, mülebbes dolması, elmasiye ve Çerkez tavuğunun nasıl yapıldığı uygulamalı olarak öğretildi.
Servis yapıldı
Sefireler tarifleri büyük bir dikkatle izledi. Kursun sonunda yapılan yemekler açık büfede servis edildi.