Almanya’nın en büyük süpermarket zincirlerinden ALDI Süd’ün, ülkenin bazı bölgelerinde kamyonetlerle sokaklarda döner satmaya başlaması, Türk işletmecileri rahatsız etti. Türk dönerciler, “Döner bizim işimiz. ALDInin elini dönerden çekmesini, kendi işlerini yapmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.
#AVRUPADAN HGeçtiğimiz haftalarda sizlere Anadolu yakasında en lezzetli döneri yiyebileceğiniz mekanlardan bahsetmiştim. Yine sizlerden gelen mail ve mesajlar üzerine bu hafta Ümraniye’deki en kaliteli dönercileri araştırdım. Ramazanda mekanların kapalı olması nedeniyle ziyaretlerimi mecburen arttırdım. 7-8 tane dönerciye girdim. Bunlardan en beğendim 3’ünü sizler için yazdım...
#DönerciAnadolu Yakası’nın incisi Kadıköy’deydim bu hafta. En iyi dönercileri sizler için bulmaya çalıştım. 10’dan fazla mekanda döner söyleyip, pandemi kuralları gereği dışarıda ayakta, bir parkın içinde ya da karın altında yürürken yedim. Odun ateşinde yapan da var doğalgazda yapan da. Ben size en çok beğendiğim 4 dönerciyi yazdım. Bu mekanlara yolunuz düşerse mutlaka ayak üstü bir döner yemeden geçmeyin.
#DönerHer yörenin kendine özgü farklı lezzetleri bulunmaktadır. Bir şehre gidildiği zaman yemek kültürü ve meşhur yemekleri de en fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Erzincan Yemekleri - Erzincan'da ne yenir ve neyi meşhur? Erzincan mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Erzincan yöresinin meşhur yemekleri hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Erzincan YemekleriBavel’de kuzu kafes süper, babagannuş ve humusları da Lübnan’da yediğim düzeyde.Bestia’da kemik ilikli ıspanak gnocchi muazzam. Kemik iliği bütün şekilde geliyor, garson önünüzde kemiğinden ayıklayıp gnocchi’ye karıştırıyor. Odun fırınında pişen pizzaları da çok başarılı. Şaşıracaksınız ama Saffy’s lokantasındaysa yüzde 100 kuzu etinden Adana kebabı yedim. Bu üç mekânın sahibi Ori Menashe, Saffy’s’i açmadan önce İstanbul’a gelmiş, kebap ustalarından işin inceliklerini öğrenmeye çalışmış.
#BavelEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerGüngören’deki Aziz Aspava, döneriyle efsaneleşmiş bir esnaf lokantası. Döneri bir acayip servis ediyorlar; yaygın sipariş şekli ‘pilav üstü kuru üstü döner’. İlk bakışta biraz yağlı gibi. Fakat herkes hemfikir ki lezzetini veren de, ikinci porsiyonu isteten de bu.
#GüngörenTürkiye’de en çok tüketilen ürünler arasında yer alan et ve tavuk dönerde hileciliğin önüne geçilemiyor. Tavuk dönerlerde ‘yağlı deri’ kısım karıştırılırken, 100 gram diye tüketiciye 50 gram döner sunuluyor. Et dönerde de ürünlere domuz eti karıştırılabiliyor. Uzmanlar bu hilelerin tadarak anlaşılamayacağı konusunda ise tüketicileri uyarıyor.
#GazetehaberleriEt ve tavuk dönerde hile ya da tağşiş yapan işletmeler tüketicinin hem sağlığına hem de cebine zarar veriyor. Bazı tavuk döner işletmeleri 100 gram fiyatına 50 gram verip, içeriğinde de tavuk derisi kullanıyor. Et dönerde ise hileci işletmeler et dönerin içine kıyma, kırıntı et, sakatat hatta tek tırnaklı eti koyabiliyor. Üstelik bunları tadımla anlamak mümkün değil.
#Tavuk DönerSivas'ın Ulaş ilçesinde, Tecer Dağı eteklerinde yayılan hayvanların etlerinin kullanıldığı, Zeron buğdayından elde edilen hamurla yapılan etli pide ve yöreye özgü sosla hazırlanan yaprak döner, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.
#SivasKar kalınlıkları ideale ulaştı, kayak merkezleri yükünü aldı. Şimdi beyaz zirvelerin tadını çıkarmanın tam zamanı. Ancak unutmayın, bu zorlu spor bolca kalori harcamak anlamına geliyor. Neyse ki hangi dağı seçerseniz seçin eteklerinde sizi bekleyen lezzet dolu bir şehir var. Kayak tutkunlarını mutlu edecek tüyolar burada.
#SeyahatEt döner, hiç kuşkusuz et yemekleri içerisinde en herkese hitap edeni. Türk yemeklerinin en sevileni et döneri, dışarıdan almak yerine evinizde yaparak daha sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İnce ince dilimlenen et döneri ister pilav üstü ve dürüm isterseniz İskender kebap şeklinde sunabilirsiniz. Peki, et döner nasıl yapılır? Adım adım et döner tarifini derledik…
#Et DönerTaksim’den yola çıktık, Avrasya Tüneli, İstanbul Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, Yeni İzmir Otoyolu’nu test ederek İzmir Konak’a gittik. Dönüşteyse hiç paralı yola girmedik, feribota binmeden İzmit Körfezi’ni dolaştık, ters istikamet olduğu için İstanbul’da köprü ücreti bile ödemeden Taksim’e vardık: 8 saat 34 dakika, 204.40 lira
#İzmir İl SınırıDalları koca bir restoranı saran, kökleri Biga’daki çiftliğe kadar uzanan bir ağaç düşünün. Üstelik de yaprak yaprak döner versin, siz de tuttuğunuzu koparıp ağzınıza atın... Ataşehir’de yeni açılan Döner Ağacı işte böyle bir kebapçı. Üstelik ağacın dönerlerinden ‘Türkburger’ yapıyorlar.
#Döner