İklim değişikliğinin sebep olduğu felaketlerin ardı arkası kesilmezken, bilim insanları kötü gidişe dur demek için ellerinden geleni yapıyor. Buna ineklere deniz yosunu yedirmek de dahil. "Ne alakası var?" dediğinizi duyar gibiyiz. Cevabı haberimizde...
#İnekler Metan GazıGünümüzde popüler olan bazı diyetler hızla zayıflatsa da birçok soruna yol açabiliyor. Uzmanlar sağlıklı beslenme alışkanlıklarını hayatımıza adapte etmemiz gerektiğini söylüyor. Peki, ama bunu nasıl başaracağız? Sağlıklı zayıflama ile ilgili pek çok soruyu Diyetisyen Deniz Zünbülcan’a sorduk, merak edilenleri öğrendik.
#ObeziteBirden bire gelişen şuur kaybının -bayılmanın- pek çok nedeni olsa da en sık görüleni oksijen ve şeker muhtevası yeterli kanın beyne ulaşamamasıdır. İsterseniz bayılma nedenlerini ayrı bir yazıya bırakalım ve “anında müdahale” için ne yapmanız gerektiğini özetlemeye çalışalım:
#Osman MüftüoğluUzmanların 30 yıl boyunca 'Fazla tüketmeyin' uyarısında bulunduğu terayağının hiç de zararlı olmadığı ortaya çıktıktan sonra şimdi de ABD'den radikal bir hamle geldi. Amerikalılar için hazırlanan diyet rehberinde revizyona giden uzmanlar, 300 miligram olan kolesterol üst sınırını listeden çıkardı. Gerekçe ise şu: Yüksek kolesterollü besinlerin kalp krizi ya da felç riskini artırdığına dair elde herhangi bir kanıt yok!
#Canan KarataySaçın parlaklığa ve gürlüğe sahip olması, yağlı veya kuru gözükmemesi, ince veya güçsüz olarak nitelendirilmemesi, uçlarında belirgin kırıklar olmaması, kepek, egzema (seboreik dermatit), saçkıran (alopesi areata) ile deride sivilce ve benzeri sorunların olmayışı özetle saçların kökten uca sağlıklı oluşunun ipucudur. Bununla birlikte saçların doğal yaşam döngüsünde kişinin günde 50–100 tel saçının dökülmesi normal kabul edilir. Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı sağlıklı saçın sırlarını, saç dökülmesi sebepleri ve çözümlerini anlattı. Ayrıca şampuan seçerken nelere dikkat etmek gerektiği, hangi maddelerin olup olmaması gerektiğini de paylaşan Külahçı saç nakliyle ilgili bilgiler verdi.
Kemik kalitemiz giderek bozuluyor. Son 20 yılda kalça kırıklarında görülen beş kat artış bunun en büyük kanıtlarından. Oysa kemik kütlesi 35 yaşına kadar bile artırılabiliyor. Uzmanlarsa 30 yaş öncesi vejetaryenliğin kemik sağlığını bozduğunu söylüyor