Hastanedeki katliamın ardından insanlık ayağa kalktı. Özellikle Müslümanlar başta olmak üzere pek çok ülkede İsrail konsolosluklarının önünde protesto gösterileri yapıldı. Türkiye’de de hemen her ilde vatandaşlar sokaklara çıkıp korkunç saldırıyı lanetledi...
#İsrailDoğu ve Batı Almanya’nın birleşmesiyle birlikte tam 24 yıldır ülkenin başkenti olan Berlin, 1990’da rüştünü ispat etti. Bel bağladığı devlet desteğinden sürdürülebilir endüstriye dönüşmeye teşebbüs ettiğinde SoundCloud ve ResearchGate gibi teknolojilere katılmak üzere Google ve Etsy gibi şirketler burada ofis açtı. Böylelikle büyüme fantezisi, aldatıcı bir reklam gibi görünmeden, Berlin’i Avrupa’nın Silikon Vadisi olmaya aday diğer kentlerin arasına soktu. Şehrin Vahşi Batı enerjisi ve tabiatı değişiyor. Başkentin merkezi kabul edilen Mitte, Berlin’de küçük İstanbul olarak anılan Kreuzberg ilçesinin çeperleri ve Neukölnn semti çok hızlı dönüşüyor. Berlin hâlâ efsanevi gece kulüplerine ve sanat olaylarına sahip ama özellikle Mitte’de iki haftada bir yeni bir bar veya restoran açılıyor. Kısacası bu günlerde herkes Berlin’de hoşça vakit geçirebilir.
İsviçre'nin ilk İslami anaokulu açma projesi Kanton yönetimine takıldı. Zürih kantonu ilgili başvuruya ret cevabı verirken gerekçe olarak da ‘İslam dinini merkezine koymuş bir okul programının, tolerans, diyalog, hoşgörü ve açık fikirlere izin vermeyeceğini, buna göre yetişen nesillerin İsviçre değerleriyle bağdaşmayacağını’ gösterdi.
Fransa’nın güneyinde bir Yahudi okulu motosikletli saldırıya sahne oldu. Toulouse’daki okula ateş açan saldırgan üç çocuk ve bir öğretmeni öldürdükten sonra motosikletiyle kaçtı. Geçen hafta da aynı bölgede Kuzey Afrika asıllı üç Müslüman asker motosikletli bir saldırganca öldürülmüştü.İki saldırıda kullanılan motosiklet ve silahın da aynı olduğu belirlendi.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu hakkında, Ermeni iddiaları yüzünden soruşturma açan İsviçre ile başımızın dertte olduğu şu günlerde, elime bir mektup geçti benim. Konu yine İsviçre. Bir İsviçre vatandaşı ile bir İtalya vatandaşı, La Tribune de Genève gazetesine Türkiye aleyhinde ‘ağır’ bir makale yazan bir Hıristiyan rahibe cevap veriyorlar. Türkiye’ye sahip çıkan bu insanların bir ortak özelliği var ki... benim gözlerimi yaşartıyor!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımız Davos'ta dönemin İsrail Cumhurbaşkanına posta koydu. 'Ben seni katil olarak tanıyorum ve seninle mücadele edeceğim' dedi. Bunu 'One Minute' diyerek yaptı. Bu olayın üzerine Türkiye'deki FETÖ yapıları, Cumhurbaşkanımıza ve Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini alaşağı edecek B planlarını hayata geçirmeye başladı" dedi.
#Milli Eğitim Bakanıİsrail’in Gazze’ye askeri müdahalesinde sivil can kaybı arttıkça ateşkes konusunda uluslararası baskı da artıyor. İsrail’in en büyük müttefiki ABD bile kamuoyu önünde İsrail Başbakanı Netanyahu ve hükümetini eleştirmeye başladı. BM Genel Kurulu’ndaki ateşkes çağrısına AB yetkililerin açıklamaları da eklenince ‘Netanyahu yalnızlaşıyor’ yorumları yapılıyor.
#İsrailYirminci yüzyılın ikinci yarısında ABD dış politikasının muhtemelen hakkında en çok konuşulan siyasi şahsiyeti olan eski dışişleri bakanı ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Henry Kissinger, önceki gün 100 yaşında hayata veda ederken, geride oldukça tartışmalı ve günahlarla dolu bir miras bıraktı.
#Henry KissingerAmerika Birleşik Devletleri'nin en tartışmalı ve etkili dışişleri bakanlarından olan Henry Kissinger hayatını kaybetti. Kissinger uzun yıllar süren siyasi kariyerinde ABD dış politikasında bazıları tartışmalı, kilit roller oynamıştı. Henry Kissinger'ın hayatı ölümüyle birlikte araştırılmaya başlandı. Peki, Henry Kissinger kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Henry Kissinger kitapları ve hayatı
#Henry Kissingerİsrail ordusunun yerle bir ettiği Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki görüntüler adeta kıyamet sonrası filmlerini andırıyor. Birkaç ay öncesine kadar Filistinli ailelerin akın ettiği Gazze sahilinde şu anda İsrail tankları konuşlu.
#İsrailOppenheimer filmi ile birlikte gündeme gelen ünlü fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatı merak ediliyor. Oppenheimer 'ilk atom bombasının babası' olarak biliniyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, nereli, neden öldü? İşte, Robert Oppenheimer hayatı ve biyografisi...
#Robert OppenheimerDenizli’nin küçük, sakin bir ilçesi olan Babadağ, Türkiye tarihinin ilk Ermeni asıllı kaymakamının atanmasıyla şu sıralar hareketli günler geçiriyor. 30 Ağustos törenlerinde ve pazar ziyaretinde selamlaştıkları Kaymakam Berk Acar’ı bağırlarına basmışlar. Babadağ’a gidip ilçe halkıyla konuştuk.
#Berk AcarO ABD'nin ve hatta dünyanın en zengin insanlarından biri. 2021 yılında her dakika 4788 dolar, her gün 1,9 milyon dolar kazandı ve kazanmaya da devam ediyor. Kazandığının yüzde 90'ını hayır kuruluşlarına bağışlıyor ama parası her an biraz daha çoğalıyor. Oldukça mütevazı bir hayat yaşıyor ama halkın gözündeki "açgözlü zenginler" imajı onu da etkiliyor. Ve tüm bu çelişkilerin ortasında soruyor: Ben tam olarak neyi yanlış yaptım?
#Leon Cooperman1970 yılında esrarengiz bir şekilde intihar ederek hayatına son veren Mark Rothko'nun eserleri günümüz sanat dünyasında büyük rağbet görmeye başladı. Eserleri on milyonlarca dolara alıcı bulan Rothko'nun son olarak No.7 isimli tablosu Sotheby's müzayesinde 82,5 milyon dolara (Yaklaşık bir milyar lira) satıldı. Peki hayattayken geçim zorluğu içinde yaşayan Rothko'nun soyut eserlerinin sırrı ne? Nasıl bu kadar yüksek fiyatlara alıcı buluyor?
#Soyut Dışa Vurumculuk