vucut ısısı haberleri sayfasında vucut ısısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1019 vucut ısısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çocuklarda yüksek ateş, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan çocuklarda yüksek ateş kaç derecedir öğrenebilir nasıl düştüğü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için çocuklarda yüksek ateş kaç derecedir ve nasıl düşer? Çocuklarda yüksek ateşe ne iyi gelir ve nasıl düşürülür detaylarıyla derledik.
#ÇocukÖzellikle söz konusu vücut ısısı olduğu zaman bebekler için bu durum önemli bir yere sahiptir. Belli bir derecede olması gereken bu aralık, bebeğin sağlıklı olup olmadığı noktasında etkin bir bilgi sağlar. Peki, bebeklerde vücut ısısı kaç derece olmalı? Yeni doğan bebeklerde uyurken ve uyanıkken vücut sıcaklığı değerleri üzerine detaylar.
#YenidoğanHavalar soğumaya başladıkça değişen kıyafetler gibi yemek tercihlerimiz de değişiyor. Isınmak amacıyla seçtiğimiz yiyecekler doğru mu yoksa yanlış mı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Şan, kış ayları için vücut ısısını yüksek tutmaya yönelik beslenme önerilerini paylaştı.
#Vücut IsısıBilim insanları, savaştan zarar gören Ukrayna'da birçok ilaca direnç gösteren ‘aşırı patojenik’ bakterilerin endişe verici artışına dair uyarıda bulundu. Özellikle ‘Klebsiella pneumoniae’ bakterisi korkuttu. Peki bu durum tüm Avrupa’ya yayılabilir mi? Klebsiella pneumonia tam olarak nedir ve hangi belirtilerle ortaya çıkıyor? Nasıl önlemler alınmalı?
#SağlıkTemiz yatak kokusu kendimizi sakin ve huzurlu hissetmemizi sağlar. Yeterli sıklıkta değiştirilmeyen nevresim takımları ise hastalıklara davetiye çıkarır. Peki nevresimlerimizi ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Özellikle yastık kılıfları neden daha kirli oluyor? Sadece yastık kılıfını sık değiştirmek yeterli mi? Yastığın kendisinin ve temizliği nasıl yapılmalı? Dermatolog Yasemin Fatih Amato, nevresim ve çarşaf temizliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
#Temizlikİstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbulTHY uzun bir aradan sonra haftanın her günü Torino uçuşlarına başladı. İtalya’nın sanayi ağırlıklı gizemli kenti Torino bu dönüşe çok sevindi. Kent sakinleri en uygun bağlantılar için artık İstanbul Havalimanı’na uçabilecekler. Zaten daha ilk günden uçaklarda yüzde 80 civarında doluluk sağlandı.
#THYÇocuklarını soğuğa maruz kaldığında, soğuk içecekler içtiğinde ya da dondurma yediğinde boğazının şişmesinden, hastalanmasından endişelenmeyen ebeveyn yoktur sanırım. “Sakın soğuk su içme, terliyken soğuk su içme, dondurma yeme hasta olursun” gibi uyarılarla büyüdüğümüz için yetişkin birer birey olduğumuzda da bir çoğumuz soğuktan kaçarız, terliyken soğuk su içmekten kaçınırız, boğazımız şişken dondurma yemeyiz, soğuk içecekler tüketmekten kaçınırız. Peki, soğuk hava ve soğuk gıdalar gerçekten bizi hasta eder mi? Gelin bu soruların cevabını uzmanlardan dinleyelim…
#Sağlık“Soğuğa çıkma, terli terli su içme hasta olursun” ya da “Soğuk su içme, dondurma yeme boğazın şişer”... Hepimiz benzer cümlelerle büyütüldük ve doğruluğunu sorgulamadık bile... Büyüklerimizin akisine pek çok uzman soğuk suyun ya da dondurmanın boğazı şişirmediğini, terli su içmenin bizi hasta etmediğini, hatta şişen boğaz için buzun iyileştirici özelliği olduğunu söylüyor. Peki biz büyüklerimizi dinleyeceğiz yoksa uzmanları mı?
#DondurmaSoğuk havalarda üşümemek için ne yapmalıyız? Üşümeye iyi gelen yiyecek ve içecekler neler? Soğuk havayla mücadele ederken nasıl kıyafetleri tercih etmeli, sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu haftaki yazımız tam size göre!
#Yelda BaşaranBir haftadır kuvvetli yağmurlarla birlikte soğuk havalar da sert yüzünü göstermeye başladı. “Üşüyorum” diyenlerin sayısı bir anda arttı. Kışın yaklaşmasıyla üşümeyi "Soğuktandır" diyerek olağan bir durum olarak görebiliyoruz ama üşüme hissi bazı önemli hastalıkların işareti olabilir. Peki her üşüme hastalık belirtisi mi? Hangi belirtiler endişe verici? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkTürk Neonatoloji Derneği, AstraZeneca Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle anne/baba ile bebek arasında ten tene temas uygulamasını ülkemizde yaygınlaştıracak önemli bir proje başlattı. Proje hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, “Projemizin amacı ailenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeği ile ten tene temasının mümkün olan en erken zamanda sağlanabilmesi için gereken eğitim ve fiziksel koşulları sağlamak, uygulamanın sağlık ekibi, aile ve bebekler için sonuçlarını değerlendirmektir.” dedi.
#Sponsorlu İçerikBÜTÜN dünya ile birlikte ülkemiz de aşırı sıcakların etkisi altına girdi. İklim değişikliği sadece sıcaklık artışı değil. Kuraklık, seller, şiddetli kasırgalar gibi aşırı hava olaylarının sıklığı ve etkisindeki artış yanında, okyanus ve deniz suyu seviyelerinde yükselme, buzulların erimesi gibi etkenler sonucunda bitkiler, hayvanlar ve ekosistemlerin yanı sıra insan toplulukları da ciddi risk altına girmektedir. Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu, aşırı sıcaklardan korunma önlemlerini anlattı:
#1Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde toplum sağlığı merkezi, aşırı sıcaklar nedeniyle yaptığı anonslarla, zorunlu olmadıkça bebekler, çocuklar, yaşlılar kronik rahatsızlıkları bulunanların dışarı çıkmamaları konusunda çağrı yaptı. İlçede yaşayan Yasin Özkan, 'Denize girsek de serinleyemiyoruz. Havalar çok sıcak, gölgede oturup akşamı beklemeyi tercih ediyoruz.' dedi.
#TekirdağTekirdağ Marmaraereğlisi'nde toplum sağlığı merkezi, aşırı sıcaklar nedeniyle yaptığı anonslarla, zorunlu olmadıkça bebekler, çocuklar, yaşlılar kronik rahatsızlıkları bulunanların dışarı çıkmamaları konusunda çağrı yaptı. İlçede yaşayan Yasin Özkan, 'Denize girsek de serinleyemiyoruz. Havalar çok sıcak, gölgede oturup akşamı beklemeyi tercih ediyoruz.' dedi.
#TEKİRDAĞYaz aylarında otomobilde unutulan çocuklar ve kurtarılma anları ile ilgili yürekleri ağızlara getiren haberleri daha sık duymaya başlıyoruz. Ne yazık ki bu çocukların bir kısmı kapalı otomobillerin içinde hayatlarını kaybediyor. Ebeveynlerin anlık unutkanlığı, minicik hayatların son bulmasına, ömür boyu sürecek vicdan azaplarına, yuvaların yıkılmasına neden oluyor. Peki, çocukları bu şekilde arabada unutmak bir hafıza sorunu mu yoksa bir ihmal sorunu mu?
#ÇocukKurban Bayramı tatilinin 9 güne uzamasını fırsat bilen aileler çocuklarıyla yollara düşecek. İster uçak ister araba, otobüs yolculuğu olsun çocukla seyahatin her türlüsü zor. Melis ve Gizem bu hafta çocukları yolda oyalayacak ve rahat ettirecek küçük ama hayat kurtaran ayrıntılardan bahsettiler.
#ÇocukTEKNOFEST kapsamında düzenlenen proje yarışmalarını kazanarak Güney ve Kuzey Kutbu seferlerine gitmeye hak kazanan öğrenciler belirlendi. Lise öğrencileri gelecek aylarda Antartika ve Arktik’e giderek kutuplarda projeleri üzerinde çalışacak. Kuzey Kutbu’na gidecek olan 9’uncu sınıf öğrencisi Hulusi Diler, denizlerdeki petrol kirliliğini çınar ağacının lifleriyle temizleyecek.
#TEKNOFESTPopüler bir dizinin de işlediği zombi mantarı gerçek oldu. Latince Kordiseps militaris olarak bilinen zombi mantarı, dizinin etkisiyle uzunca bir süre konuşulmuştu. Tıbbi olarak bir etken madde özelliği taşıyan zombi mantarı, özellikleri ile şaşırtıyor. Peki, zombi mantarı nedir, ne için kullanılır ve insana zarar verir mi? İşte, o detaylar
#Zombi MantarıEkip arkadaşlarımız Gizem Coşkunarda ve Uygar Taylan afet bölgesine vardıkları gece soluğu, o zaman henüz pek bilinmeyen ama sonra tüm Türkiye’nin konuştuğu Hatay’daki600 Konutlar’da aldı. Kurtarma ekipleri ulaşana kadar gönüllülerle beraber geceyi orada, enkaz başında geçirdiler. Her seste ümitlendiler, kapkaranlık bir soğukta Halise Abla’yla, Nimet Teyze’yle birlikte beklediler.
#DepremDepremde hayatta kalma mücadelesi için kritik saatler devam ediyor. Normal hava koşullarında enkaz altında kalan bir kişinin 3 gün yani 72 saate kadar kurtarılabildiği biliniyor, hatta geçmişte yaşadığımız diğer depremlerde bu saatlerden sonra bile yaşanan onca mucizeye tanık olduk ama soğuk havalarda durum daha farklı. Hipotermi gibi soğuk hava kaynaklı problemler de önemli birer tehdit unsuru oluşturuyor. Peki, soğuğa bağlı risklere karşı hem depremzedeler hem de arama kurtarma çalışmalarında yer alanlar nasıl korunabilir?
#Kahramanmaraş Deprem