Zombi mantarı nedir, insana zarar verir mi? İstanbul'da keşfedildi

Güncelleme Tarihi:

Zombi mantarı nedir, insana zarar verir mi İstanbulda keşfedildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 10:29

Popüler bir dizinin de işlediği zombi mantarı gerçek oldu. Latince Kordiseps militaris olarak bilinen zombi mantarı, dizinin etkisiyle uzunca bir süre konuşulmuştu. Tıbbi olarak bir etken madde özelliği taşıyan zombi mantarı, özellikleri ile şaşırtıyor. Peki, zombi mantarı nedir, ne için kullanılır ve insana zarar verir mi? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Zombi mantarı, kordisepsin farmakolojik özellikleri nedeniyle binlerce yıldır Çin geleneksel tıbbında önemli bir yere sahip olan mantar ailesinin bir üyesidir.

MESANE KANSERİNİ ÖNLÜYOR

Dünyada Himalayalar'da, Tibet'te yüksek yerlerde yetişen bir mantar olan kordiseps militaris, özellikle Hindistan'da ve Çin'de gıda olarak tüketilen zombi mantarı için mesane kanserini engellediğine dair bazı görüşler bulunmaktadır.

DOPİNG ETKİSİ YARATIYOR

Çin tıbbında günlük enerji seviyesini yükseltici ve metabolizmayı hızlandırıcı olarak kullanılabilmektedir.

İNSANA ZARAR VERİR Mİ?

Zombi mantarının insana zarar verildiğine dair net bir kanıt yoktur. Zombi mantarının 25 derecenin üstünde gelişim sağlayamaması dolayısıyla vücut ısısı 37 derece olan insanda veya diğer memelilerde bu mantarın gelişmesi, vücudu ele geçirmesi ve herhangi bir zararın oluşmasının söz konusu olmayacağı ifade ediliyor.