Diş rengi ten rengi gibidir, kişiden kişiye değişebilir. Diş renginin sararması durumunda beyazlatma işlemi yapılmalıdır ancak bu işlemin uzmanlara bırakılması gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Cenker Zeki Koyuncuoğlu, beyazlatıcı macun kullananlara da uyarıda bulundu.
#Diş RengiBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkPandemi nedeniyle bir yıl gibi kısa bir sürede yeme-içme kültürümüzde köklü değişiklikler oldu. Kimi gıdaları hayatımızdan çıkardık, kimilerine ağırlık verdik. Alışverişi internet üzerinden yapmaya başladık. Müdavimi olduğumuz restoranları paket paket eve taşıdık. Peki bundan sonra neler olacak? 2021’de mutfak raflarına neleri ekleyeceğiz, şefler sektörü ayakta tutmak için hangi uygulamalara yönelecek? İşin uzmanlarına sorduk.
#GazetehaberleriSağlık ve cips kelimeleri nasıl yan yana gelebiliyor diye düşünebilirsiniz. Aslında basit: Sebze tozları, mısır unu ve bir sürü diğer kimyasalın karışımıyla yapılan ambalajlı cipslerden bahsetmiyoruz tabii ki… Bu cipsleri taptaze meyve ve sebzelerden yapabilirsiniz. Ayrıca lezzetlerine çok şaşıracağınızı da şimdiden söyleyelim.
#Elma CipsiSağlıklı beslenmenin moda olduğu yıllardayız. Hemen hemen herkes bu akımdan az biraz bile olsa etkileniyor, beslenmesinde daha sağlıklı seçimlere yöneliyor. Bu elbette mutluluk verici ancak sağlıklı gıdalar söz konusu ise sınırsız tüketme özgürlüğü düşüncesi en sık yapılan hatalardan bir tanesi.
#HaberYaz güzeldi. Geçen yaza oranla daha az derdi, tasası, stresi vardı ama ne yazık ki her yaz gibi onu da yavaş yavaş yolcu ediyoruz. Ve şimdi sonbahar ile kışa hazırlanma zamanı. Bunun içinde bedensel ve ruhsal hazırlıklar da olmalı. Beden hazırlıklarına da dıştan içe, yani önce ciltten başlamalı, “yaz yorgunu” ciltler yeniden canlandırılmalı. Peki bu iş nasıl başarılacak diyorsanız, buyurun...
#Osman MüftüoğluBirden bire gelişen şuur kaybının -bayılmanın- pek çok nedeni olsa da en sık görüleni oksijen ve şeker muhtevası yeterli kanın beyne ulaşamamasıdır. İsterseniz bayılma nedenlerini ayrı bir yazıya bırakalım ve “anında müdahale” için ne yapmanız gerektiğini özetlemeye çalışalım:
#Osman MüftüoğluHer ilaç, iki ucu keskin bir bıçak gibidir; dikkatli kullanılmadığında faydadan çok zarar verebilir. Kısacası, ‘Hapı yutmak, bazen hapı yutturabilir!’ Her ilacı yutmadan önce ciddi biçimde sorgulayıp, “Bu hap olmadan da olabilir mi?” sorusuna yanıt aramak, mutlaka kullanılacaksa da bazı temel kurallara uymak lazım. Neler mi? Buyrun...
Güneş ışınları cildinizin bozulmasına ve yaşlanmasına neden olan en büyük etkenlerdir. Yine de plaja gittiğimizde kendimizi güneşim altında bir şezlonga uzanmış olarak hayal etmekten geri durmayız. O halde yediğimiz besinlerle cildimizi korumaya çalışmalıyız...
#BeslenmeBu yazıyı, geçen hafta görüştüğüm bir hastanın tedavi yanlışlarını görünce yazmaya karar verdim. O hastanın neredeyse on yıldır tiroit yetmezliği vardı, buna rağmen hastalığı, özellikle tedavisi konusunda son derece yanlış bilgilere sahipti. Bana gelme nedeni de zaten bu yanlış ve noksanlıklardan kaynaklanan bazı sorunlardı.