Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
#İbrahim YumaklıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
#Tarım Ve Orman BakanıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın enerji üretim kapasitesinin 2,5 milyon konutun ya da 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimiz'e kazandırdık" dedi. Törende Pençe-Kılıç harekatıyla ilgili de konuşan Erdoğan kara harekatı mesajı verdi ve "En kısa sürede tankımızla ve askerimizle, bizimle yürüyecek dostlarımızla birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız bunu da böyle bilin." ifadelerini kullandı.
#CumhurbaşkanıTürkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle açılacak. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.
#Yusufeli Barajıİklim krizinin artan etkileri açıkça ‘uyum sağlarsan ayakta kalırsın, bildiğini okursan çökersin’ diyor ve Türkiye için en acil konunun su ve tarım politikaları olduğunu ortaya koyuyor. Bu gerçekler doğrultusunda, başlangıç noktası olarak hayata geçirilen, Birleşmiş Milletler ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Konya’da yürüttüğü proje, yaygınlaştırdığı yeniliklerle geleceğe dair umut veriyor.
#İklim KriziSüper Lig'in 2021-22 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, sezonun genel bir değerlendirmesini yaparken gelecek sezonki hedefleri ve transfer planlaması hakkında konuştu.
#TrabzonsporGeçtiğimiz aylarda, Birleşmiş Milletler Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) ardından bilim insanları tarafından hazırlanan bir rapora göre, kararlı bir toplu eylem göstermezsek (ki bugüne kadar ne yazık ki gösteremedik), insanlık olarak kontrolsüz iklim değişikliğinin sonuçlarıyla karşı karşıya kalacağımız bilimsel bir gerçek…
#Ergi ŞenerRamazan ayı boyunca özenle kurulan iftar ve sahur sofralarına taşınan lezzetlerin kıymeti bir başka... Bu süreçte sağlığımızı koruyacak seçimler yaparken tattan vazgeçmemek önemli. Hele bir de o sofra yerel malzemelerle kurulmuşsa, örneğin Karacadağ pirinciyle yapılmış bir pilav masaya geliyorsa... Yazarımız Sahrap Soysal’a göre kullanılan ürünün hikâyesini anlamak en az pişirilen yemeğin tadı tuzu kadar mühim. Diyetisyen Berrin Yiğit ise “Kan şekerini dengede tutmak için kuruyemiş ve kuru meyvelerin gücünden faydalanmak, büyük öğünler yerine ara vererek az az yemek gerek” diyor.
#RamazanDereköy Yaylası’nda açılması planlanan kömür madeni ocağı için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararına itirazı görüşen Antalya 3. İdare Mahkemesi, iptal kararı verdi. Geçtiğimiz günlerde kömür ocağı başvuru sürecinde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan dava avukatı Tuncay Koç, “Yürütmeyi durdurma geçici bir karardı. Bu kez nihai olarak iptal kararı çıktı. Dereköy gibi bir yere maden ocağı açılamaz” dedi.
#Derekoy YaylasiYapılan çok sayıda araştırma sebze ve meyvelerin besin değerlerinde çok ciddi kayıplar meydana geldiğini ortaya koyuyor. Bu kayıp oranları o kadar fazla ki Gıda Mühendisi Handan Doğan durumu, "Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 90 mg civarında. 50 yıl önce 1 portakal ile bu oran karşılanabiliyordu. Şu an günde 2-3 portakal tüketmek gerekiyor” sözleriyle anlatıyor. İşte dikkat çeken detaylar...
#BeslenmeSolucan gübresi, halk arasında siyah altın ismi ile de bilinmektedir. Bu gübre bitkiler oldukça verimlidir. Solucan gübreleri ev ortamında dahi üretilebilmektedir. Evlerde üretilen solucan gübreleri ile evsel atıkların dönüştürülmesi sağlanmaktadır. Solucan gübresi nasıl kullanılır? Solucan gübresi hangi bitkilerde kullanılır, saksı çiçeklerinde kullanılır mı? İşte, tüm detaylar.
#Solucan Gübresi Nasıl KullanılırTürkiye'nin ciğerleri yanıyor, tüm ülke büyük bir dayanışmayla destek olabilmek için seferber oldu. Amaç yanan ormanların bir an önce eski haline gelmesi. Ancak bilim insanları ve yetkililer uyarıyor: 'Hemen ağaçlandırma sakıncalı'
#Orman YangınıBU aralar iklim ve deniz denilince ilk aklımıza gelen, kuraklık tehlikesiyle müsilaj ya da deniz salyası. Her ikisi de doğanın öfkesini kusması bana göre ama, fazla ileri gitmeyip Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nden Prof. Dr. Doğan Yaşar’ın görüşlerini özetliyorum:
#İzmirPlato, ülkemiz genelinde oldukça yaygın bir halde bulunan geniş düzlüklerdir. Bu düzlüklerde yaylacılık faaliyetleri sıklıkla yapıldığından dolayı halk arasında yayla adı ile de anılmaktadır. Peki, Plato nedir ve nasıl oluşur? Plato çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte detaylar.
#Plato Nedir Ve Nasıl Oluşur?Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada 2020 yılında tarımsal hasılada Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını ifade ederken, "2020 yılında yüzde 4,8 büyüyen tarım, son 3 yıldaki en yüksek büyüme rakamına ulaştı" dedi.
#Tarımsal HasılaEkolojik ayak izi, insanların günlük tüketim alışkanlıklarının hesaplandığı sistemdir. Bunlar yemek, barınma, ısınma gibi temel ihtiyaçlardan oluşmaktadır. Doğa üzerinde insanoğlunun bıraktığı olumsuz etkileri gözler önüne seren göstergelerden biri de ekolojik ayak izidir. Türkiye, kişi başı toplam ekolojik ayak izi değeri olan yaklaşık 2,7 küresel hektarla listenin orta sıralarında yer alırken, Mozambik, Burundi, Bangladeş, Sierra Leone, Pakistan, Tacikistan, Gine-Bissau, Myanmar ekolojik ayak izleri en küçük ülkeler arasında bulunuyor. İşte, ekolojik ayak izi hakkında detaylı bilgiler
#Ekolojik Ayak İziİnsanlık göçebe hayattan yerleşik hayata geçtiğinde toprak çok büyük önem kazanmıştır. Önceleri avcılık ve toplayıcılıkla geçinen insanlar, yerleşik yaşamda tarımsal üretime başlamıştır. Günümüzde uygulanan birçok tarla tarım sistemi ile toprakta onlarca farklı ürün yetiştirilmektedir. 7. sınıflar için toprağın önemini ayrıntılarıyla anlattık.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Toprağın Önemi Konu AnlatımıKimi doğa tutkusundan, kimi sakinlik, kimi romantizm arayışından... Şehrin karmaşasından kaçıp kırsal yaşama geçenlerin sayısına paralel olarak bu tersine göçü ekonomik fırsat görenlerin sayısı da artıyor. Çünkü birçoğu iyi eğitimli, dünyayı biliyor ve vasıflarının da, ürettiğini satabileceğinin de farkında.
#GazetehaberleriSıklamen (Cyclamen) çiçeği son derece narin ve bir o kadar da güçlü yapısı ile dikkat çekmektedir. Peki sıklamen çiçeği çeşitleri nelerdir? Sıklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Sıklamen çiçeği ekimi ve çoğaltma teknikleri nelerdir?
#Siklamen ÇiçeğiAkademisyenlere 800 gönüllünün destek verdiği, bir yıl süren sayım sonuçlandı; 26 ilde 1335 yeşil papağan tespit edildi. Henüz doğal dengeleri değiştirecek nüfusa sahip değiller ama yine de yaşam alanları için rekabete girdikleri sincap, karga ve martılar için tehlike çanları çalıyor.
#Papağan