İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2023 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması içerisinde 74 Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) üyesi yer aldı. Geçtiğimiz yıl 80 EBSO üyesinin listeye girdiğini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Merkezi İstanbul, Ankara veya başka şehirlerde olup, aynı zamanda üretimleri İzmir’de olduğu için üyemiz olan firmalar bu sayıya dahil edilmiştir” dedi.
#12018 yılında TÜRKAL Grup tarafından satın alındıktan sonra hızlı yükselişiyle sektörde dikkatleri üzerinde toplayan ‘Türkiye’nin Zeytinyağı Elçisi’ Verde, 2020 yılında yine ihracat şampiyonu oldu. Açık farkla zirvede yerini alan marka, başarılarına yenilerini ekliyor.
#İzmirİZMİR'in en büyük ilk 100 şirketi arasına giren Torbalılı işletmelere, Metropolis Antik Kenti kazılarına sponsor olmaları için teklif götürülecek. Kazı evindeki törene katılan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, "Ana Tanrıça için devlerden destek istiyoruz" dedi.
Zeytinyağında ‘Türkiye’nin ihracat kralı’ olarak bilinen Verde Yağ mahkemeden iflas erteleme kararı aldı. Mahkemenin verdiği 1 yıllık iflas erteleme kararı ile birlikte şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Verde’nin 75 yaşındaki sahibi Ali Ulukartal “Postalı giydim işin başındayım” dedi. Ulukartal Ailesi, Türkiye’nin en eski makarnacısı olarak da biliniyor.
#İflas Ertelemeİstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı “Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Yılı Raporu”nun sonuçlarına göre, üretimden satışlarda ilk sırayı alan sanayi kuruluşunun ismi açıklanmazken, ikinci sırada 159 milyon 649 bin 868 lirayla Cam Elyaf Sanayi AŞ yer aldı.
İhracatta şampiyon olan Egeli 41 firma ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın elinden aldı. İhracat başarılarını anlattıklarında ithalatı hatırlatanlara İzmir'den yanıt veren Bakan Çağlayan, ithalat kalemlerini tek tek değerlendirecekleri toplantıyı kast ederek “14 Şubat'ı bekleyin. İhracatçılara yapılan yanlış değerlendirmeden dolayı birçok insanın yüzü kızaracak. İthalatın müsebbibi ihracatçılar değil” dedi.
İSO tarafından hazırlanan "500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında bu yıl 63 şirket yer değiştirdi. Yeni katılanlar arasında gıda, ayrılanlar arasında ise tekstilcilerin çokluğu dikkatleri çekerken, rapor sonuçlarıyla sanayicinin moralini bozdu.
Genellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente Nedir14 yaşındayken bir otelde bulaşıkçı olarak işe başlamış, mutfağa hevesini gören ustaları onu tezgâhın başına almış. Azimle çalışırken şef Şemsa Denizsel’le yolları kesişmiş, ondan malzemeyi korkmadan kullanmayı, farklı lezzet katmanları oluşturmayı öğrenmiş. 24 yaşındaki Ulaş Durmaz bugün Yeniköy’deki The Red Balloon’un şefi... Burası, semtin en güçlü müdavim mekânlarından biri olacağa benziyor.
#The Red BalloonSokak aralarında ve pazarlarda satılırdı, bayılarak yerdim. Lampredotto, ülkemin ikonik sokak lezzetlerinden... Şırdanlar sebze suyunda pişiyor, iki ayrı acı sosla birlikte yine sebze suyuyla ıslatılmış kabuklu ekmeğin arasında yerleştiriliyor. Bu tadı ne kadar anlatsam az!
#LampredottoOYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, ülke ekonomisini ileriye taşıyacak hamleler yapmak, ekonominin tüm aktörlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, "Önümüzdeki dönemde hem mevcut faaliyet alanlarımızda hem de adım atacağımız yeni alanlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.
#OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş ErdemEsenyurt’taki Ağa gibi lokantalara saygı duyuyorum. Ülkemizde kaliteli malzemenin tükenmesine, göğe çıkan maliyetlere ve damak zevki erozyonuna rağmen standartlarını düşürmüyorlar. Belli gelenekleri koruyorlar. Söylediklerimi yerseniz tebessümle ayrılacaksınız.
#AĞA LOKANTASIKüçük parçalara ayrılmış hamur parçalarını suya atıp pişirmeyi ilk kim icat etti bilinmez ama bugün makarna deyince akla İtalya'nın geldiği şüphesiz. İtalyanlar da makarna meselesini çok ciddiye alıyor. Yemek sitelerinde yer alan bazı makarna pişirme hilelerine çok sinirlenip altına eğlenceli yorumlar yazan İtalyanlar ve bu yorumları toplayan sosyal medya hesapları bile var.
#Makarna