Çetenin arkasından da çete çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çetenin arkasından da çete çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir Polisi, ''çete kurmak ve hayali ihracat yapmak'' suçlamasıyla tutuklanan Bahri Ergin'in ''tetikçisi'' olduğu gerekçesiyle gözaltına aldığı Murat Bozkurt'un verdiği bilgilerden, yeni bir çeteye ulaştı.

Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 Şubat'ta kaçırılan ve tabancayla vurulan petrolcü Mahmut Dostbey ile ilgili soruşturmayı sürdürürken, mevcut eşkalden, Murat Bozkurt (28) ismine ulaştı. İstanbul'a giden bir ekip,''Sabahattin Dere'' sahte kimlikli Bozkurt'u, ''tetikçiliğini'' yaptığı Bahri Ergin'le birlikte İstanbul'da gözaltına alarak İzmir'e getirdi.

''Çete üyesi olmak'' suçlamasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce de aranan Bozkurt sorgusunda, son 2.5 aydır Ergin'in yanında faaliyet gösterdiğini, öncesinde, ''silahlı suç örgütü oluşturmak'' suçlamasıyla İstanbul polisince aranan Ali Nuri Bakır'ın yanında çalıştığını ve faili meçhul çok sayıda olaya karıştığını anlattı. Bozkurt, aralarında ünlü türkücü İsmail Türüt'ün de bulunduğu çok sayıda sanatçı ve işadamından haraç aldıklarını kaydetti.

Bozkurt'un verdiği bilgiyi değerlendiren polis, suç ortakları oldukları iddiasıyla Mehmet Parla (52), Bahattin Ertuğrul (36), Salih Solmaz (52) ve Latif Çalış'ı (24) gözaltına aldı. Parla'nın üzerinden kelepçe, sahte polis kimliği çıkarken, operasyonda 2 pompalı tüfek ele geçirildi.

Sanıkların sorgularında, 1997'de Bakırcı'nın talimatıyla İstanbul'da 5 kişiyi kaçırdıkları, 37 milyar lira, 120 bin Mark ve 39 bin dolar fidye ve haraç aldıkları, yine 1997'de Salihli'de petrolcü Erol Kuzucuk'tan haraç aldıkları belirlendi.

Sanıkların, 1998 Kasımında da, İzmirli işadamı ve Verde Yağ Sanayi A.Ş. sahibi Ali Ulukartal'ı kaçırarak Kuşadası'ndaki Adakule Oteli'ne götürdükleri, 2 gün rehin tuttukları, kendisinden 7 milyon dolar haraçistedikleri, 29 bin dolar tahsil ettikleri tespit edildi. Ulukartal'ında olayla ilgili ifadesine başvurulduğu ve kaçırılmayı doğruladığı belirtildi.

Emniyet yetkilileri, Murat Bozkurt, Mehmet Parla, Bahattin Ertuğrul, Salih Solmaz ve Latif Çalış'ın DGM'ye sevk edildiğini, Bakır ile İzmir'deki faaliyetleri organize ettiği öne sürülen Orhan Temiziş adlı şahsın yakalanmasına çalışıldığını kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!