İhracatın yıldızları

Güncelleme Tarihi:

İhracatın yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 21:07

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), en çok ihracat yapan 41 firmaya 43 ödül verdi. 41 firma 5 milyar dolarlık ihracata imza attı. EİB bünyesinde 12 birlik arasında Pergamon A.Ş. 471 milyon dolarlık ihracatla birinci oldu.

Haberin Devamı

izmir Demir Çelik ise 2’inci sırada yer aldı. Kaya Termal Otel’de düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları 2010 Ödül Töreni’ne Devlet Bakanı zafer çağlayan da katıldı. Törende izmir Valisi M. Cahit Kıraç, chp Milletvekili Mehmet Ali Susam, TİM Başkanı Mehmet Büyükekçi, EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, birlik başkanları ve oda temsilcileri de hazır bulundu. Bakan Çağlayan, EİB üyelerinin 20 binden fazla ürünü 198 ülkeye ihraç ettiğini söyledi. Dünyada rekabetin her geçen gün daha da çok zorlaştığını belirterek, Çağlayan, “Artık büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor” dedi.

Ödül alan üyeler

2010 performansına göre ödül almaya hak kazanan EİB üyeleri ise şöyle: Pergamon, izmir Demir Çelik, Petkim, CMS Jant, Uğurt Soğutma, Indesit Company, Habaş, Kütaş, Amcor Tobacco, Mayr-Melnhof, KLC Gıda, Yaşar Dış Tic., Afyon Yumurta, Kocaer Haddecilik, Kardemir, Lider Deri, Sepiciler, Orsa Deri, Üniteks Gıda, Sun Tekstil, Roteks, Küçükbay, Yumurtacılar Tarım, Lezzet Gıda, Osman Akça, Tariş Üzüm, Orka Tarım, Kaltun Madencilik, Rüya Ticaret, Dünya Taş, Söktaş, İnter Tekstil, Socotab Yaprak, JTI, British American Tobacco, Uçak Kardeşler, Lidya Konservecilik, Yonca Gıda, Verde Yağ, Olivos Gıda, Ekiz Yağ.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!