Uzay filmleri, bilimkurgu filmleri arasında en beğenilen film temalarını oluşturmaktadır. Özellikle bilimkurgu türünde çekilen bu tür filmler yapımcılar açısından yüksek bütçeli filmler olarak bilinir. Uzay filmleri daha çok macera ve gerilim yüklü filmler kategorisine de dahil edilmektedir. İşte, en iyi uzay dizilerine ait tüm detaylar.
#Uzay FilmiABD’den önce uzayda çekilen ilk filme imza atmayı hedefleyen Rus çekim ekibi dün yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya döndü. Rus aktris Peresild, “Keşke daha uzun süre kalabilseydik. Orada yaşadıklarımı ömür boyu anlatabilirim” dedi.
#RusyaMaldivler, pudra beyazı kumsalları, turkuaz denizi, tropikal iklimi, bungalov mimarisi tesisleri ile hayalleri süsleyen bir tatil cenneti. Genelde yeni evli çiftlerin balayı rotası tercihi olsa da “Deniz, kum ve güneşsiz yapamam” diyenler için tam yeryüzündeki cenneti burası. İşte tam da bugünlerde okyanusa inci gibi dizilmiş adalardan birine gitmek için altı neden..
#Maldivler Gezi RehberiSiyah-beyaz yayın döneminden beri ekranlarda olmasına rağmen hâlâ reytingi de, seyircideki kredisi de yüksek. Başkalarının sonunu getirecek espriler, hatta gaflar, onu yerinden etmiyor, adını silmiyor. İşi kadar özel hayatı ve “çapkınlıklarıyla” da sık sık gündeme gelen Mehmet Ali Erbil, “İnsanlar benim doğallığımı seviyor” diyor.
#Mehmet Ali ErbilStar Trek’in 50. yılı ve yeni filmi “Star Trek Beyond”, San Diego’da ihtişamlı bir gala ile kutlandı. Özel lazer gösterileri, havai fişek şovu ve filmin özel gösterimi sırasında film müziklerini canlı çalan San Diego Senfoni Orkestrası geceye damga vurdu. Star Trek’in galası ayrıca bir ilke de imza atarak filmin gösterimini dışarıda kurulan dev IMAX ekranda yaptı. Gecenin sunuculuğunu Conan O’Brien üstlenirken tüm oyuncu kadrosu ve yapımcı J.J. Abrams gecede hazır bulundu. Galaya davet edilen Barbaros Tapan da Kelebek için gösterim öncesi filmin başrol oyuncuları ve yönetmeniyle bir araya geldi.
#Star TrekÇok sevdiği çizgi karakterleri sadece televizyonda ya da sinemada görmekle yetinmeyenlerdenseniz özellikle son yıllarda üreticiler size çalışıyor sayılır. Özellikle Hello Kitty çılgınlığı genç yaşlı demeden herkesi sarmış durumda. Her sene 14 bin değişik Hello Kitty ürünü piyasaya çıkıyor. 7’den 70’e herkesin üzerinde Hello Kitty resmi olan bir kıyafet ya da aksesuvar görmek mümkü. Hello Kitty’nin yara bandı da var, uçak da, klozet kapağı da...
Genco Ülgen, Türkiye’de az bulunan bir işe sahip: O bir dövüş koreografı. Filmlerde seyrettiğimiz vurdu-kırdı sahnelerini yönetiyor, oyuncuların birer samuray ustalarına dönüşmelerini sağlıyor. Battle II isimli kısa filmi Los Angeles Aksiyon Filmleri Festivali’nde ‘En İyi Dövüş Koreografisi’ dalında aday oldunca artık yıllardır yaşadığı Kanada’dan ülkesine dönmeye karar verdi. Şimdi tek amacı var; Türkiye’de başarılı bir aksiyon filmi endüstrisi oluşturmak
“Aşk Geliyorum Demez” filminin usta oyuncuları Zeki Alasya ve Altan Erkekli ile buluştuk, uzun uzun konuştuk. Her konuda hemfikir olan bu ikili bir tek Mahsun Kırmızıgül filmlerinde fikir ayrılığına düşüyor! ışte dereden tepeden, sinemadan, Atatürk’ten, özetle her telden renkli bir söyleşi...
İlk bölümü 2003’te yayınlanan Kurtlar Vadisi, kısa bir sürede ekranların en çok izlenen dizisi haline geldi. Reyting rekorları kırdı. Zaman zaman milli maçlardan daha çok izlenme oranına ulaştı. Yaygın dizi izleyicisi olan kadınların aksine, erkek izleyiciyi ekran başına kilitledi. 2004’te Pana Film’in kurulmasıyla dizisinin senaristleri, yapımcıları da oldu. Karakterleri birer fenomene dönüştü, ölenler için gıyabında cenaze namazı kılındı, gazetelere vefat ilanları verildi.
MUŞ, Varto depremi. 1966. Belleklerden silinmeyen depremlerden biri. <br><br>Devlet söz veriyor, iki odalı ev yapacak, evleri yıkılanlara ev verecek. Depremi izleyen günlerdeki nutukları tahmin etmek güç değil. "Devlet yaraları saracak, kimse aşsız,yurtsuz kalmayacak." Yalanları.
Teknolojik yetersizliklerle çekilen ve peluş canavarları, tencereden yapılma uzay başlıkları ve mekanlarıyla yıllar sonra kült film statüsüne erişen Dünyayı Kurtaran Adam filminden yola çıkılarak çekilen Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu (DKAO), Cüneyt Arkın, Mehmet Ali Erbil ve popüler isimlerden oluşan bir kadroyu bir araya getiriyor. DKAO, ilk filme ne konu, ne espri anlayışı, ne de kullanılan teknoloji açısından benziyor. Açılışından itibaren, bazen espriyle karışık da olsa Türklük kavramını yücelterek izleyicinin gururunu okşayan filme, ilkinin aksine teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmış, farklı bir eğlencelik olarak bakmakta fayda var.
Yeşilçam’ın unutulmaz prodüksiyonlarından Dünyayı Kurtaran Adam’ı 1982’de Çetin İnanç çekmiş, Cüneyt Arkın senaryosunu yazıp başrolünde oynamıştı. Kukla benzeri uzay yaratıkları, negatif silinerek yaratılmış ışınlanma sahneleri, reji masasından bozma uzay gemisi kumanda odasıyla efsaneleşen filmin şöhreti sınırlarımızı aşmış, "dünyanın en kötü filmleri" listesine girmişti.
Cüneyt Arkın ve Mehmet Ali Erbil'i baba oğul olarak izleyeceğimiz "Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu" filmi, vizyona girmesine daha dört ay varken Antalya'da seyirciyle buluşacak. Müziklerini Garo Mafyan'ın yaptığı filmin teaser afişinde, filmin salt komedi olmayacağının altını çizmek amacıyla Arkın ve Erbil'in 'ciddi' pozları kullanıldı. Afişi Mehmet Pala tasarladı.
Boyut Yayınları tarafından ve ilk defa 1998’de yayınlanan Küçük Oteller Kitabı’nın 2006 baskısı çıktı. Şimdilik sadece www.boyut.com.tr üzerinden sipariş edilebilen kitap, haftaya kitapçılarda satılmaya başlanacak. Sevan ve Müjde Nişanyan çifti hazırlıyor, otelleri bizzat seçiyor. Başlıca kriterleri, bu otellerin kendi tatillerinde aradıkları standart dışı güzelliklere uymaları. Tatil köyü tatilini tercih etmeyen çift, Küçük Oteller Kitabı’nda en çok 25 odalı otellere yer vermeye özen göstermiş.