GeriSeyahat Küçük Oteller Kitabı’nın 2006 favorileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Küçük Oteller Kitabı’nın 2006 favorileri

Küçük Oteller Kitabı’nın 2006 favorileri

Boyut Yayınları tarafından ve ilk defa 1998’de yayınlanan Küçük Oteller Kitabı’nın 2006 baskısı çıktı. Şimdilik sadece www.boyut.com.tr üzerinden sipariş edilebilen kitap, haftaya kitapçılarda satılmaya başlanacak. Sevan ve Müjde Nişanyan çifti hazırlıyor, otelleri bizzat seçiyor. Başlıca kriterleri, bu otellerin kendi tatillerinde aradıkları standart dışı güzelliklere uymaları. Tatil köyü tatilini tercih etmeyen çift, Küçük Oteller Kitabı’nda en çok 25 odalı otellere yer vermeye özen göstermiş.

Dekorasyon ve mimarisi özgün, hizmet ve konforda belli bir kaliteyi yakalamış otelleri seçiyorlar. Kitapta, Türkiye’nin yedi bölgesinden 200 otelle ilgili ulaşım, fiyat, kapasite gibi bilgilerin yanında Nişanyan çiftinin otelle ilgili yorumları yer alıyor. Küçük Oteller Kitabı’nda bu sene 26 yeni otel var. Eski baskılarda yer alan otellerin 24’ü elenmiş. Bu yıl ilk kez kitapta yer alan yeni otellerden altısını Sevan Nişanyan özellikle tavsiye ediyor. İşte Nişanyanlar’ın bu yılki gözdeleri.

EKLEKTİK GALATA HOTEL

Mekan dar ruhu geniş

İstanbul Tünel’deki Ceneviz Mahallesi’nde bulunan uçuk bir otel burası. Jeffrey Tucker ve Can Putruzelli, 1890’dan kalma bir evi restore ederek otele dönüştürmüşler. Her oda ayrı bir tarzda dekore edilmiş. Örneğin, Retro odada çizgili çarşaflar, plastik mobilyalar, Sultan odasında Osmanlı tarzı bir dekor, parlak yeşil renkte döşenmiş diğer odada bir uzay filmi seti bulabilirsiniz. Otelin toplam yedi odası var. Bazı odalarda duş ve tuvalet yok. Nişanyan’ların otel için yorumu: "Mekan dar ama ruhu geniş." Terastaki boğaz ve Galata Kulesi manzarası görülmeye değer. İki kişilik konaklama fiyatı 95-105 euro. Kredi kartı geçerli değil. T: 0212 243 74 46.

ARTUKLU KÖYEVLERİ

800 yıllık kervansaray

İsmini Mardin’e yüzyıllarca hükmetmiş Artuklulardan alan otel, bu beylik zamanında kullanılmış bir kervansarayda kurulu. 800 yıllık kervansaray restore edilerek, 43 odalı muhteşem bir otele dönüştürülmüş. Mimari yapısıyla Artuklu kültürünü orijinal haliyle bugüne taşıyor, iç dekorasyonda Mardin köy evi yaşantısını yansıtıyor. İki restoran, üç şark odası (kafe, toplantı odası ve yemek odası) ve iki teras var. Harzemşah Restoran’da Mardin mutfağından lezzetler sunuluyor. Odalarda jakuzi, minibar, kablolu TV bağlantılı 51 ekran televizyon gibi, konfor düşkünlerini memnun edecek her şey var. Konaklama tek kişi 80, çift kişi 130 YTL. T: 0482 213 73 53.

SACRED HOUSE

Ortaçağ dekorasyonu
/images/100/0x0/55ea325df018fbb8f870cd2a


Kapadokya’nın yenilerinden Sacred House (Kutsal Ev) ortaçağ tarzında dekore edilmiş bir otel. Konseptine göre isimlendirilmiş yedi farklı odası var. Odalar günümüze ait objelerden arındırılmış, televizyonsuz, minibarsız. Otel sahipleri Turan Gülcüoğlu ve Talin Sarıoğlu 250 yıllık binanın dekorasyonunda mimar veya dekoratör yardımı almamış. Kullanılan her eşya, antika veya el işi. Antikalar Çukurcuma ve Kayseri’den toplanmış. Otel restoranında antik çağ, Rum ve Ermeni yemekleri sunuluyor. Şömineli odalarda ev yapımı vişne likörü ve yiyecek sepeti gibi sürprizler var. 135 dolarlık konaklama fiyatına kahvaltı dahil. Old Chapel isimli özel oda ise gecelik 180 dolar. Kapadokya’da balon turu, atla gezi gibi etkinliklere katılabilirsiniz.

ÇEŞMELİ KONAK

Mobilyaları Çukurcuma’dan

Balıkesir Altınoluk’un simgelerinden Çeşmeli Konak restore edilerek dokuz odalı bir butik otele dönüştürüldü. Otel, adını bahçe duvarındaki tarihi çeşmeden alıyor. Çeşmeli Konak 1850’de Midilli’den gelen yapı ustaları tarafından yapılmış. Konağın bugünkü sahibi Tufan Atalayman. Çeşmeli Konak, Midilli, Ayvalık ve Edremit Körfezi’ne hakim, olağanüstü manzarasıyla insanı kendisine hayran bırakan bir taş yapı. Restore edilirken içindeki malzemelerden kullanılabilecek olanlar saklanmış ve aslına uygun olarak tekrar yerleştirilmiş. Tüm mobilyalar Çukurcuma’daki antikacılardan toplanmış. Altınoluk sahiline 3 km. mesafede. Otel oksijen oranının yüksekliği bakımından dünyanın sayılı bölgelerinden birinde. Antik kent Antandros, Zeus Sunağı, Başdeğirmen’deki Roma Köprüsü, Tahtakuşlar Etnografya Müzesi ve konağın hemen yanındaki Abdullah Efendi Konağı mutlaka görülmesi gereken yerlerden. 20 kişi ağırlayabilen otelde bir gece konaklama tek kişi 90, iki kişi 140 YTL. T: 0266 396 68 48 ve 0266 396 18 24.

PINARBAŞI PAŞA KONAĞI

Mütevazı konaklama

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki 200 yıllık konak, Pınarbaşı Belediyesi tarafından restore edilerek otele dönüştürülmüş. Otel iki katlı, sekiz odalı ve 30 kişi kapasiteli. Konakta ziyaretçiler ve yerel halk için eğitim toplantıları da düzenleniyor. Bir gece konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil kişi başı hafta içi 20, haftasonu 30, tam pansiyon 40 YTL. T: 0366 771 33 75.

HARRAN EVİ

Babaevini otel yaptı

Geleneksel kerpiç Harran evlerinde artık yaşanmıyor, ahır veya samanlık olarak kullanılıyor. Reşat Özyavuz, Urfa’ya gidenlerin görmeden dönmedikleri Harran bölgesindeki bu evleri yaşatmak için babasından kalan evini otele dönüştürmüş. 160 yıllık 18 kubbeli Harran Evi’nde Özyavuz’un 14 çocuğu ağırlıyor konukları. Burada, avludaki şiltelere uzanıp yıldızların altında bir gece geçirebilir, geleneksel yemeklerden tadabilir, çok farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Sevan Nişanyan, Harran Evi için "Marjinal bir öneri ama denemeye değer" diyor. T: 0414 441 20 20 ve 0544 441 60 63.
False