Uzakdoğu Mutfağı haberleri sayfasında Uzakdoğu Mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 455 Uzakdoğu Mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gümüşsuyu’nda açılan Ginza’nın menüsünde Uzakdoğu lezzetlerini tanıyanları da, duruma yeni ısınanları da mutlu edecek yemekler var. Geceye DJ performansıyla devam eden mekân, mutfağında Japon şef görebildiğimiz birkaç Uzakdoğu restoranından biri.
#Uzakdoğu MutfağıJaponya’ya ilk seyahatiniz ise şimdiye kadar gördüklerinizi bir tarafa koymalısınız zira bu ada ülkesinin bambaşka bir dünya olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle mutfağı dünyada üçüncü sırada... Peki bu lezzetler neler ve Uzakdoğu'nun en şehvetli tapınaklarında nereler gezilmeli? İşte size Japonya gezi rehberi...
#JaponyaJapon, Çin, Kore, Tay... Uzakdoğu mutfağı denince aklımıza gelen mutfak çeşitliliği ve bu çeşitliliği sunan restoranların sayısı giderek artıyor. Michelin Rehberi’nin 2024 yılı seçkisinde de yıldız alan ve tavsiye listesine giren isimler dikkat çekmişti. Jürimize İstanbul’da Uzakdoğu mutfağının en iyi örneklerini sergileyen adresleri sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞGallada iyi değil, çok iyi bir lokanta... Fatih Tutak uluslararası çapta bir şef. Meraklı. Araştırmacı. Çok az şefte olan bir özelliği de damak tadının çok iyi olması. İşini ciddiye alıyor; kestirmeden değil, gerekli yoldan gidiyor. Burada lezzet şöleni patatesli pide ve dana ilikli-çıtır sarımsaklı tereyağıyla başlıyor, saf umami. Tarhananın çeşni olarak kullanıldığı enginar bir başyapıt. Dört dumpling var; kuzugöbeği püresi ve yengeçliler favorim oldu ama karidesli ve Adana kebaplı olanlar da başarılı. Pekin ördeğiyse yıllar önce Girardet lokantasında yediğim düzeyde, yani çok iyi Çin lokantalarından bile daha iyi...
#Vedat MİLORSeçkin Özerler, eğitimini de aldığı turizm sektöründe yıllardır emek veren bir isim. Kuşadası’nda başlayan kariyerine sırasıyla Bodrum ve Kapadokya’da devam ettikten sonra “Evim” dediği Ada’ya tekrar dönen Özerler, bir yandan genel müdürlük yaptığı Seven For Life Thermal Hotel için emek veriyor, bir yandan da ilçede sezonun uzaması adına yoğun mesai harcıyor. “Kuşadası, Türkiye’de turizmin başladığı yer” diyen Seçkin Özerler, ilçenin yeniden eski popülaritesine kavuşmasını istiyor.
#1Ekvadorlu Pía Salazar dünyanın en iyi pasta şefi seçildi. Il Forno Ristorante, İstanbul’da açıldı. Butterfly Chocolate menüsüne çeşit çeşit mochi ekledi. Overdose, Hollywood yıldızlarının favori içeceklerini menüsüne taşıdı. Yeme-içme dünyasından haberler burada...
#GİZEM DİNÇBAŞÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Yarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüLondra’nın en popüler Uzakdoğu restoranlarından Roka, İstanbul’u sevdi. 1’inci yılını dolduran ve kendi müdavimlerini edinen mekânın başarısının ardında, markayla uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra İstanbul mutfağını kuran şef Suna Hakyemez var. Şefle iki şehrin hikâyesini ve menüdeki lezzetleri konuştuk.
#RokaBu hafta İngiliz rock grubu Editors Zorlu PSM’de, Talinn Oda Orkestrası İş Sanat Kuleleri Salonu’nda konser verecek. Elektronik müzik tutkunları Alman DJ Ben Klock’u Dorock XL Venue’de dinleyebilir. ‘La Bayadere’ balesi AKM’de devam ediyor. Sanal gerçeklik ve sinemanın buluştuğu ‘Virtual Landscapes’ sergisi Müze Gazhane’de, kaçırmayın.
#KonserSayısı 20’yi aşan restoranlarıyla dünyada hatırı sayılır bir başarı yakalayan Koreli-Amerikalı şef Akira Back, ekibinin tabiriyle ‘mükemmeliyetçi ve eğlenceli’. Bu hafta İstanbul’da kendi adını taşıyan restoran zincirinin yeni bir şubesini açan şefle JW Marriott İstanbul Marmara Sea içindeki mekânında buluştuk.
#Akira BackEvet! Sushi dosyasını açıyoruz... Son yılların en trend yemeği sushi bu yaz Çeşme plajlarının da gözdesi. Neredeyse her yerde sushi tüketilmeye başlandı. Restoranlarda, eve serviste ve hatta yazın beachlerde şezlongda güneşlenirken bile sushi yiyoruz. Peki, Çeşme’de sushi yiyebileceğiniz en iyi mekanları biliyor musunuz? Sizin için seçip yorumladık. Gelin, eşsiz Uzakdoğu mutfağı ile tanışabileceğiniz bu mekanlarda sushi lezzetleriyle kendinize bir güzellik yapın.
#1Bitkisel mutfağın gözde ürünlerinden tofu, tatlı-tuzlu hemen her tarife uyum sağlayabiliyor. Yüksek lif içeriği sayesinde doyurucu, üstelik protein yönünden oldukça zengin... Ben tofuyla mayonez ve smoothie yapıyorum, bazen de soya sosuyla marine edip kızartıyorum.
#TofuGümüşsuyu’nda açılan Ginza’nın menüsünde Uzakdoğu lezzetlerini tanıyanları da, duruma yeni ısınanları da mutlu edecek yemekler var. Geceye DJ performansıyla devam eden mekân, mutfağında Japon şef görebildiğimiz birkaç Uzakdoğu restoranından biri.
#Uzakdoğu MutfağıBodrum’da yeni açılan ve yenilenerek sezonu açan yeme-içme markalarına yakından bakalım. Kozmopolit yapısıyla her yıl çok konuşulan Bodrum’da bu sezon plajdaki en iddialı lahmacunlar Moon Beach’te yenecek. Alaska kral yengeci servis eden Azur gibi yeni nesil balıkçılar ya da küçük üreticiyle anlaşıp yerel ve günlük ürünleri kullanan şef restoranları da var.
#YazarÇeşme-Alaçatı hattı, konaklama seçeneklerindeki butik anlayışı yıllardır restoranlarında da sürdürüyor. Kimi İstanbul’dan sezonluk konukları, kimi yerlileriyle her sezon mutlaka gastronomik bir şölen yaşatan bölgenin yeme içme dünyasından haberlerim var...
#YazarÖzellikle faydaları ile bir adım öne çıkan meşe mantarı, çok bilinmeyen ancak son dönemlerde ilgi çeken mantar çeşitleri içerisinde geliyor. Peki Meşe mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Meşe mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Meşe Mantarı NedirGençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, salgın sünesince karantina olarak kullanılan yurtların öğrencilere eskisinden daha da temiz teslim edileceğini söyledi. Hürriyet’e konuşan Kasapoğlu, “Yurtlardaki yöneticilerimize salgınla ilgili bir de eğitim vereceğiz” dedi.
#GazetehaberleriUzakdoğu mutfağı sevenlerin bildiği, son yıllarda tüketimi ülkemizde de artan surimi, suşi restoranlarının demirbaş lezzetlerinden. Kıyılmış balık anlamına gelen ve popüler kültürde yerini alan suriminin ne demek olduğu internette merak konusu oldu. Peki, surimi nedir? Surimi nasıl tüketilir? İşte, surimi hakkında detaylar.
#Surimi NedirAtina’da havalimanından çıkıp şehre adım attığınızda karşılaşacağınız ilk manzara, beklentilerinizin altında kalabilir. Beton yığınlarının aralarına sıkışmış tarih sizi pek de sarmalamayabilir ancak gezinizi şahane lezzetlerle detaylandırdığınızda gayet de hoş anılarla dönmeniz mümkün. Cıvıl cıvıl kafeler, eğlenceli tavernalar, Akropolis manzaralı barlar gönlünüzde güzel bir anı olacaktır. Akropolis, hep tarihi ile övünen Yunanlılar’a hak vermenize sebep olurken, tadına doyamayacağınız lezzetler en unutulmazınız olacaktır.
#Yunanistan