Sosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıProf. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde çocuk ve genç sporcuların sadece sağlığı değil büyüme ve gelişmeleri ile sportif performansları da değerlendiriliyor. Multidisipliner bir yaklaşımla ve spor hekimi, fizyoterapistler, psikolog, diyetisyen, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekiple hizmet verilen klinikte fiziksel ve mental performans testleri yapılıyor.
#1“Türkiye’nin ilk astronotu” olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı’nın da içinde olduğu Dragon kapsülü bugün Türkiye saati ile 12.27'de uluslararası uzay istasyonuna kenetlenecek. Peki Türk astronot uzayda 14 gün nasıl yaşayacak? Ne yiyecek, nerede uyuyacak, nasıl vakit geçirecek? İşte tüm detaylar...
#Alper GezeravcıKalp ve damar hastalıkları, dünyadaki ölümlerin en önde gelen nedenidir. Kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerin en sık sebepleri kalp krizi ve inmedir. Yaşam tarzımızda bazı değişiklikler yaparak, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi hastalıkları kontrol altına alarak kalp ve damar hastalıklarından korunabiliriz. Peki bu değişiklikler neler olabilir? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Polat Canbolat kalp ve damar sağlığını korumanın yollarını anlattı.
#Kalp Ve DamarEnkaz altından çıkan yaralılar, kronik hastalar, zorlu kış şartları yüzünden hastalananlar... Deprem bölgesindeki afetzedelerin en önemli ihtiyaçlarından biri de ilaç ve tıbbi malzeme. Eczacıların meslek birlikleri aracılığıyla başlattığı kampanyalara destek vererek bu ihtiyacın karşılanmasına katkıda bulunmak mümkün.
#İlaçKişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkileyen sırt ağrısı, genellikle strese, rüzgar çarpmasına bağlı gece yatarken artan ağrılar ile kendisini gösteriyor. Her hastalıkta olduğu gibi sırt ağrısında da erken teşhis büyük ölçüde önem taşıyor. Yanlış oturma şekli, sinir sıkışması sırt ağrısı nedenleri arasında sayılabilir. Peki, sırt ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Sırt ağrısı neden olur? İşte, sırt ağrısı ile ilgili merak edilen ayrıntılar ve evde iyi gelen tedavi yöntemleri
#Sırt Ağrısı Nasıl GeçerKoronavirüs tedavisinin başrol oyuncusu olan güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı uykunun önemli bir işlevi bulunuyor. Uzmanlar, şiddetli bir horlamayla kendini gösteren, uykuda nefesin bir süreliğine kesilmesine neden olarak bağışıklık sisteme sinsice savaş açan uyku apnesi tehlikesine dikkat çekiyor.
#Uyku ApnesiArtan koronavirüs vakaları yüzünden devlet 21 Eylül’de okulları açabilmek için seferber olmuşken en basit ‘maske-mesafe’ kuralına bile tam olarak uyulmaması yeniden alarm zillerini çaldırdı. Uzmanlar koronavirüsten uzak tutacak 5 altın kuralı bir kez daha hatırlattı.
#GazetehaberleriMilyonlarca insan evlerine kapanmış bile olsa kimi iş gereği zorunluluktan, kimi salgından uzaklaşma umuduyla yollara düşüyor. Peki bu olağanüstü dönemde bizi her türlü riskten ve kayıptan koruyacak haklarımız neler? En önemlisi, bu süreçte yaptığımız yolculuklarda sağlığımızı nasıl koruyabiliriz?
#SalgınEgzersiz herkesin dilinde olan bir slogan. Gerçekte egzersizin ne gibi faydalı var bunun kanıtlanmış biyolojik ve fizyolojik faydalarının bilinmesinde yarar var. Fiziksel olarak aktif bir yaşam sürenlerin bağışıklık sistemleri de güçlü olmaktadır. Yaşın ilerlemesiyle bağışıklık sisteminde azalmalar görülür. Hastalıklara daha yatkın oluruz. Ağır olmayan egzersizler sayesinde eklemlerden, kaslardan kalkan sinyaller bağışıklık sistemimizi daha güçlü yapar ve hastalıklara daha az maruz kalırız. Hasta olduğumuzda ise çabucak iyileşme fırsatını yakalarız.
#YürüyüşUçak yolculuğu, özellikle de uzun mesafeli yolculuk, yolcuları, kendilerinin sağlık durumlarını olumsuz bir şekilde etkileyebilecek birçok faktöre maruz bırakmaktadır. Geçmişte hastalık problemleri olan yolcular bu faktörlere karşı daha hassas olabilirler. Eğer yolcu planlarını dikkatlice yapar ve yolculuk öncesinde ve sonrasında ve yolculuk sırasında birtakım basit tedbirleri alırsa, hava yolculuğu ile ilgili sağlık riskleri asgari düzeye indirilmiş olur. Peki Uçak yolculuğu yaparken nelere dikkat edilmeli?
#Uçak YolculuğuDiyarbakır Valiliği, Silvan ilçesi kırsal kesiminde düzenlenen operasyonlarda Çınar İlçe Emniyet Amirliği'ne, Sur Mermer jandarma Karakol Komutanlığı'na, Diyarbakır merkezinde polis servis aracına, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı saldırıları gerçekleştiren 8 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Aralarında örgütün Diyarbakır sorumlusu 'Bager Cudi' kod adlı Ramazan İmen ile 2 bombacının da ölü ele geçirildiği operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
#PKKAraştırmalar orta yaş erkeklerinin kaygı duymaları gereken tek konunun “düşük T” olmadığını, kadınlık hormonu östrojenin de tıpkı düşük “T” gibi testosteronla birlikte azaldığını, bu durumun da tıpkı düşük T gibi yağlanma, cinsel istekte azalma, güç ve enerji kaybından sorumlu olduğunu gösteriyor!