Sosyal medyada glütensiz beslenme furyası esiyor. Unsuz kek, şekersiz dondurma gibi tarifler beğeni rekoru kırıyor. Ancak iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya uyarıyor: Çölyak olanlar dışında glütensiz beslenenlerde kalp hastalığı riskinin, glüten tüketenlere oranla yüzde 25 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
#Sosyal Medyaİster doğum günü ister yıldönümü, özel günlerimizin vazgeçilmezi... Misafirliğe giderken ‘eli boş gitmek olmaz’ kaygısının da bir numaralı kurtarıcısı... Şimdilerde trendi sürekli değişen özel tasarım pastalar biraz daha moda olsa da pandispanyası yumuşacık, kreması bol klasiklerin yerini hiçbiri tutmuyor. Hakiki yaş pastanın en iyisi nereden alınır, jürimize sorduk.
#PastaBugün sizlere en iyi fikirlerin bazen hatalardan doğduğuna hepimizi inandıracak bir tarif vereceğim. Belki adını duydunuz ya da bir İtalya seyahati sırasında tadına baktınız... Ama arkasındaki hikâyeyi daha önce duymadığınızı düşünüyorum. Benim favori tatlılarımdan torta Caprese...
#Capri AdasıGoogle trend verileri airfry satışlarında baş döndürücü bir artış olduğunu söylüyor. Kızartma makinesi ve kaloriden tasarruf denince hepimizin aklına ilk olarak patates geliyor ama hayalleri daha geniş tutmak gerek. Sosyal medyada biraz araştırma yapınca güzelcekızarmış tost mu istersiniz, unsuz çikolatalı kek mi yoksa cheesecake mi? Neler var, neler...
#KızartmaMüzisyen kocası John Legend ve iki çocuğuyla birlikte kurduğu güzel yuvanın üzerinde daha çok kısa bir süre önce kara bulutlar dolaşmış, kaybettiği bebeği yüzünden çok zor günler geçirmişti. Modellik, sunuculuk, girişimcilik derken koltuklarında bir sürü karpuz taşıyan Chrissy Teigen, bir anda kendini çirkin bir kavganın ve çok ciddi suçlamaların ortasında buldu…
#Chrissy TeigenSütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil YazarVeganlığın kısa süreli bir trend değil, yaşam biçimi olduğunu sık sık hatırlatıyorum. Yine de vegan günü, vegan ayı gibi etkinliklerin önemli bir farkındalık yarattığını düşünüyorum... Ocak boyunca kutlanan ‘veganuary’den (vegan ayı) ilham alan mevsim tariflerinde kış sebzeli doyurucu lezzetler var.
#Veganuaryİngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltereSıcak havalarda maske kullanmak da zor, doya doya dolaşmak da… Virüs tehlikesi ilk günkü korkunçluğuyla hepimizi tehdit ederken, yaz aylarının gelmesiyle sivrisinek ve böcek tehlikesi başladı. Peki, ama bu süreçte kullandığımız ürünler, kimyasallar nelere sebep oluyor, ne yapacağız? Dr. Ümit Aktaş ile konuştuk.
#SinekÜç müzisyen arkadaşıyla beraber evinde karantinada Edis. Üretimin başrolde olduğu bir karantina hayatı yaşıyor. En son “Perişanım” adlı yeni şarkısını yayınladı, o şarkının videosundaki bazı sahneleri de arkadaşlarıyla beraber evde çekti. Edis’le hem ev hallerini, “Bundan sonra neler olabilir?”i konuştuk hem de yeni tarzının ilk ürünü olan “Perişanım” şarkısını...
#EdisÜç müzisyen arkadaşıyla beraber evinde karantinada Edis. Üretimin başrolde olduğu bir karantina hayatı yaşıyor. En son “Perişanım” adlı yeni şarkısını yayınladı, o şarkının videosundaki bazı sahneleri de arkadaşlarıyla beraber evde çekti. Edis’le hem ev hallerini, “Bundan sonra neler olabilir?”i konuştuk hem de yeni tarzının ilk ürünü olan “Perişanım” şarkısını...
#EdisCoronovirüs etkilerini hızla göstermeye başlayınca tedbirler de hızla alınmaya başladı. Sağlığımızı korumaya çalışırken bir yandan da evliliğimizi korumaya çalışır olduk. Hatta hem coronovirüsle hem de eşinin şiddeti ile mücadele etmeye etmeye çalışan kadınlarımız olduğunu gördük.
#Coronovirüs