İklim değişikliğinin en büyük belirtilerinden biri olan sıcaklık artışlarından bunalmış olsak da hafta sonlarıyla birleşen, yarın başlayan Kurban Bayramı ister seyahate çıkalım ister evde olalım hepimizin içini ferahlatıyor. Mutlu ve huzurlu bir bayram olsun.
#İncili Gastronomi Rehberi26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünGıdanın toplumsal değerlerin yansıması olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan ve sürdürülebilir pazarlama stratejilerinin belirlenmesini hedefleyen Türk Mutfağı 2.0, bu yıl 4 Ekim’de Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek. Sektörün önde gelen isimlerini ve uluslararası konukları bir araya getiren etkinlikte gıdanın geleceği konuşulacak...
#Gastronomi12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıUnilever Food Solutions, dünyanın farklı yerlerinden 1.600 şefle bir araştırma yaptı. Sonuçları da ‘Geleceğin Menü Trendleri 2023’ adlı raporla geçen hafta yayımladı. Kurumun Hollanda marka geliştirme şefi Ronald van der Laars ve Ortadoğu, Pakistan, Sri Lanka başşefi Joanne Limoanco Gendrano’yla bir araya geldim, yeni trendleri ve gastronomiyi nasıl etkileyeceklerini onlardan dinledim.
#Unilever FoodMetro Türkiye, yeme-içme sektöründe koronavirüs sürecinden en çok etkilenen küçük işletmeleri desteklemek üzere hareketini başlattı. Projede, koronavirüse karşı alınan tedbirler kaldırıldığında kapılarını tekrar açacak işletmelere can suyu olmak amacıyla 5000 TL’lik ürün ve hizmet yardımı sağlanacak. Bu destek sayesinde küçük işletmeler, kendi bütçelerini farklı ihtiyaçlarına aktarabilecek ve on binlerce sektör emekçisinin istihdamı korunabilecek. Projeyle ayrıca yerli ekonominin desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ile yerel lezzetlerin devamlılığının korunması amaçlanıyor.
#KoronavirüsTürkiye’de son yıllarda hızla büyüyen ve en büyük projelerin gerçekleştiği sektörlerden biri de ulaşım. Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Gelis, elektrikli toplu taşımacılığa ağırlık verilerek hem çevre, hem ekonomi açısından iyileşme sağlanabileceğini söylüyor. Ayrıca son teknolojilerle emisyonu düşürme ve zaman tasarrufu sağlanabileceğini vurguluyor.
#UNILEVER Food SolutionsSaudi Oger’in yaşadığı kriz Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olan Türk Telekom’u nasıl etkileyecek? Saudi Oger satış konusunda Suudi hükümetiyle anlaşırsa Oger Telekom’u da satmış olacak. Böylece Türk hükümetinin gerçek ortağı Suudi Telecom yani Suudi Arabistan olacak!
#TÜRK Telekom GrubuKendi alanlarında uzman beş kişiden oluşan bir ekip, izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor. Amaçları hem en lezzetli tarifleri sunmak hem de ekran başındakileri sağlıklı beslenmeye yönlendirmek. Dilara Koçak, Yağız İzgül, Uğur Volkan Uysal, Natali Gökyay ve Wilco van Herpen’den oluşan ekip, yeni sezonda “The Chew” programının yerli versiyonuyla Kanal D’de olacak.
UNILEVER Food Solutions’ın Global Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı Candan Karabağlı, Türkiye’de ev dışı gıda sektörünün 5 milyar Euro olduğunu belirterek, "Türkiye’de yüzde 10’luk pazar payımız var. Unilever bünyesinde üç yıl içinde beşinciliğe çıkacağız" dedi.