Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıDünyaca ünlü seyahat içerikleri yayıncısı Lonely Planet, 2024’te mutlaka ziyaret edilmesi gereken ülke ve şehirlerini sıraladı. Görülmesi önerilen ülkelerde Moğolistan ve Hindistan ilk sıralarda yer alırken, İzmir de keşfedilmesi gereken şehirler listesinde ilk 10'da yer aldı. Biz de buradan hareketle uzmanlarımıza “İzmir’in sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri neler?” diye sorduk. İşte ‘Güzel İzmir’in keşfedilmeyi bekleyen 8 adresi…
#Rotaİnce belli bardakta içilen çayımızın yeri ayrı... Simit-peynirin de vazgeçilmez tamamlayıcısı, mükellef bir kahvaltının da... Saatler akşamüstünü gösterdiğindeyse çay bu kez masanın ana kahramanı oluyor, yanına sayısız lezzet sıralanıyor. Kuru pastadan galetaya, mekikten ponçiğe en iyi çay eşlikçilerini sunan adresleri jürimiz seçti.
#KurabiyeMerhaba dostlar. Geçtiğimiz günlerde ailecek Afyon kaplıcalarına gitmeye karar verdik malum kış mevsiminde çok cazip bir tatil fikri oluyor kaplıcalar… Öncesine de kısa bir Eskişehir gezisi koyduk. Daha önce hiç görmediğimiz bir şehri keşfedecek olmanın heyecanıyla yola koyulduk. İstanbul’dan arabayla üç buçuk, dört saatte ulaştık bu güzel ve düzenli şehre…
#EskişehirBüyük bir hevesle yaptığınız un kurabiyelerini pişirdikten sonra, ağızda dağılan, yumuşacık bir kurabiye yapma düşüncenizin sonu hep hüsranla mı bitiyor? Eğer öyleyse üzülmeyin, buradaki enfes un kurabiyesi tarifimiz ve püf noktalarımızı kullanarak siz de pastanelerdeki o lezzetli un kurabiyelerini dilediğiniz zaman yapabileceksiniz. Un kurabiyesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Pastane un kurabiyesi nasıl yapılır? Un kurabiyesi yapmanın sırları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları hemen aşağıda…
#Un Kurabiyesi Nasıl YapılırEge ve Akdeniz kasabaları artık kent yaşamına dair pek çok olumsuzluktan yorulanların kaçış noktası. Hafta sonu arabaya atlayıp keşif gezileri yapanlar ya da daha uzun tatillerde ıssız bir plaj bulma amacıyla yola çıkıp ülkeyi kıyı kıyı dolaşanlar her geçen gün artıyor. Sadece huzur değil aranan... Kimi zaman taze meyve-sebze bulabilme ya da bir lokantaya oturup gerçek deniz balığı yiyebilme hayali kuruluyor; kimi zamansa bakir bir plajda kumlara serilme hayali... İşte tam da rotayı minik köy ve kasabalara çevirmişken, Ege’nin en sakin kasabalarından biri Balıklıova’dan bahsetmemek olmaz!
#İzmirGeride bıraktığımız sene içinde çok sayıda olağanüstü yemek yedim. ‘En iyisi şu’ demek imkânsız gibi. Ben de farklı bir yöntem izledim. Gözümü kapattım ve farklı kategorilerde belleğime kazınmış yemekleri düşünüp aklıma ilk gelenleri kaydettim. Sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum...
#2017Tüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriBaşardı: 1000 jüri üyesinin oylarıyla yüz binlerce, belki milyonlarcasının arasından sıyrılıp Mikla’yı dünyanın en iyi 96’ıncı restoranı yaptı. Mehmet Gürs’le Londra’daki ödül töreninden döner dönmez buluştuk, bu başarısının arkasında nelerin yattığını konuştuk.
#MiklaKapısından mis kokuların yayıldığı Karaköy’deki Dandin Bakery daha “dün” yaratıcı fikirlerin havada uçuştuğu bir atölyeydi. Sahipleri Esra Dandin ve Egemen Şenkardeş çiftiyle yılbaşı menüsü bahanesiyle, ELLE Editörlerinden Suzan Yurdacan, Dandin Bakery’yi ziyaret etti ve keyifli bir röportaj yaptı.
#Dandin Bakery