Güncelleme Tarihi:
ÇORUM (AA) - GAZİ NOGAY - Türkiye'nin leblebi üretimi konusunda en meşhur ili konumundaki Çorum'da üç kuşaktır üretim yapan firma, leblebi unundan üretilen kurabiyeyi, 35 civarındaki leblebi çeşidinin yanında farklı bir tat olarak tüketicilere sunuyor.
Firmanın yönetim kurulu başkanı Mustafa Gülşen, AA muhabirine, leblebinin son yıllarda her yaşta insanın tüketebildiği bir ürün haline geldiğini ve çikolatalısından soslusuna kadar birçok vasıfla anılır olduğunu ifade etti.
"Leblebi diyarı" Çorum'daki üreticilerin tuzlu, çıtır, beyaz, soslu-baharatlı, çikolatalı, şekerli, kaplamalı, ballı-susamlı, sade ve cips leblebi başta olmak üzere 35 çeşidini tüketime sunduğu meşhur Çorum leblebisini daha kaliteli hale getirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Gülşen, firma olarak leblebi çeşidinin yanı sıra leblebiyle ilgili alternatif ürünler sunmak için de çalışma yaptıklarını söyledi.
Leblebili kurabiye üretmeye karar verdiklerini belirten Gülşen, leblebi unu, yağ ve şeker kullanarak ürettikleri leblebili kurabiyenin beğenilmesi üzerine seri üretime geçtiklerini vurguladı.
Ürünün çok beğenildiğini ve leblebinin yanında farklı bir damak zevki oluşturduğunu anlatan Gülşen, şöyle konuştu:
"Leblebi kurabiyesi yaklaşık 6 ay önce seri üretimine başladığımız bir ürün. Endüstriyel hiçbir katkı maddesi kullanmadan, geleneksel yöntemlerle yani şeker, leblebi unu, yağ üçlüsüyle yapılmış bir ürün. Özellikle çay ve kahvenin yanında birçok insanın vazgeçilmezi oldu. Leblebili kurabiye ile Çorumlular ve ilimize gelen misafirlerimiz hem farklı bir damak zevkini tadıyor hem de leblebinin yanında farklı hediye alternatifi olarak değerlendiriyorlar. Tadan herkes çok beğendi. Çeşitli gıda fuarlarında da sergileyip, insanlara tattırdık. Bugüne kadar sürekli olumlu tepkiler aldık."
- "Talep çok ama hassas bir ürün olduğu için her yere gönderemiyoruz"
Leblebili kurabiyenin sadece Çorum'daki mağazalarda satışa sunulduğunu, şehir dışından da talep geldiğini belirten Gülşen, şunları kaydetti:
"Talep çok ama hassas bir ürün olduğu için her yere gönderemiyoruz. Çünkü bu bir un kurabiyesi. Çok kolay ezilip, dağılmaya elverişli bir ürün. Çok uzak noktalara ulaştırılması için dayanıklılığının artırılması gerekiyor ama bunu yapmak için de endüstriyel katkı maddeleri kullanmamız lazım. Biz geleneksel imalatın dışına çıkmak istemiyoruz. Sadece internet üzerinden sipariş veren müşterilerimize özel ambalajlarla ulaştırmaya çalışıyoruz."
Leblebili kurabiyenin pastacılık sektörü için de yeni bir ürün olduğuna dikkati çeken Gülşen, kentteki bazı kafelerin leblebili kurabiyeyi kendi müşterilerine ikram ettiğini kaydetti.
Gülşen, iki ay içerisinde tüketilmesi gereken leblebili kurabiyenin yarım kiloluk paketler halinde 10 liradan satıldığını sözlerine ekledi.