TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Fincancı, akşam saatlerinde Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edildi.
#Şebnem Korur FincancıMerkezi Paris’te bulunan Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), yayımladığı raporda Gezi olaylarının üzerinden tam bir yıl geçmesine rağmen, göstericilere karşı kullanılan şiddettin sorumlularından hiçbirinin hüküm giymemesini eleştirdi. Raporda, “Aksine 5 bin 653 barışçıl gösterici hakkında 97 dava açılmıştır. Gezi’den bir yıl sonra cadı avcılığı başlamış, sorumlu emniyet görevlilerine dokunulamamış ve hak alanları giderek daralmıştır” denildi.
#Gezi OlaylarıBaşbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Açın bakın Avrupa müktesebatına, biber gazı Avrupa müktesebatına uygun kullanıldı” sözlerine merkezi Paris’te bulunan ve bir süre önce Genel Kurulu’nu İstanbul’da toplayan Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu FIDH’tan yanıt geldi.
Paris’te Cumartesi günü yapılan ilk eylemin ardından, Fransız politikacıların ve gençlerinin de destek verdiği daha geniş çaplı bir eylem yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı eyleme Fransız sol partileri, insan hakları dernekleri, Türk göçmen dernekleri ile Türkiyeli göçmenler destek verdi. Taksim’dekine benzer bir tablo çizen her kesimden göçmen ile Fransızlar, Kamboçyalılar, Afrikalılar, Koreliler de Türkiye’deki eylemlere destek verdiklerini açıkladılar.
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun (FIDH) her yıl düzenlediği insan hakları kongrelerinin 38’incisi bu yıl ilk kez İstanbul’da yapıldı. “Siyasal Dönüşümler ve İnsan Hakları: Deneyimler ve Olası Sorunlar” başlıklı kongrenin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye'nin şu an bir geçiş döneminde olduğunu söyleyerek, “Yeni anayasa mutlaka yapılacak” dedi.
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) 38’inci toplantısını tarihinde ilk kez Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiği bir dönemde İstanbul'da yapacak. Bugün başlayan toplantılarda 130 ülkeden 200’den fazla sivil toplum örgütü “Demokratik Geçiş Süreçleri ve İnsan Hakları: Deneyimler ve Tehditler” konularını tartışıp görüş alışverişinde bulunacak. Federasyon, toplantıların açılış ve kapanışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katılacağını açıkladı.
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) 38’inci toplantısını tarihinde ilk kez Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiği bir dönemde İstanbul'da yapacak. Yarın başlayacak toplantılarda 130 ülkeden 200’den fazla sivil toplum örgütü “Demokratik Geçiş Süreçleri ve İnsan Hakları: Deneyimler ve Tehditler” konularını tartışıp görüş alışverişinde bulunacak. Federasyon, toplantıların açılış ve kapanışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katılacağını açıkladı.
Merkezi Paris’te bulunan Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), 38’inci Kongresi’ni 23-27 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da topluyor. Dünyanın 165 ülkesinde örgütlü FIDH, 400’ü dünyadan 100’ü Türkiye’den gelen 500 insan hakları örgütü temsilcisiyle, dünyanın değişen insan hakları sorunları ve bunlara çözüm önerilerini tartışacak.
Orta Afrika ülkesi Mali’de silahlı İslamcı grupları hedef alan operasyondaki ‘yargısız infaz’ haberleri, müdahaleye öncülük eden Fransa’yı da alarm durumuna geçirdi. Görgü tanıkları, Mali askerlerinin kimliksiz kişileri ya da açık tenlileri öldürüp cesetlerini kuyuya attığını öne sürdü.