MasterChef’in yakaladığı başarı, gastronomiye olan ilgiyi her yıl arttırıyor ama ön plana çıkmayan farklı etkileri de var. Sıfır atığa önemle eğiliyor ve dünyada gıdanın 3’te 1’inin kullanılmadan çöpe gitmesi konusunda alınması gereken önlemleri paylaşıyoruz. Coğrafi işaretli yöresel ürünlere dikkat çekip özvarlıklarımıza sahip çıkmanın önemini anlatıyoruz. Usta-çırak ilişkisinin, ekip çalışmasının; kazanırken tevazunun, kaybederken sebatın önemini yemek üzerinden işlemeye çalışıyoruz.
#Yemek ProgramlarıYemeklerin lezzeti kadar yaşanan tadım deneyiminin bütününe de odaklanan günümüz gastronomisi ‘Yemek sanat mıdır, değil midir’ tartışmasını gündeme getiriyor. Yemek blog’u Gastromondiale’in editörü Besim Hatinoğlu’nun bu konuda kaleme aldığı kapsamlı makale, geçen pazar gerçekleşen Gastromasa konferansının ana teması ‘tasarım’la üst üste denk gelince, konuyu bilenlere danıştık…
#YemekUluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı; Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak ve Türkiye’deki yeme-içme turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla gastronominin önemli şeflerine ev sahipliği yapıyor. Şefler konferans öncesi Kapadokya’yı ziyaret etti.
#Gastronomi