Erişte ve köftenin muhteşem birliktelik. çorbamızdan ikinci kase isteyeceğinize eminiz, ama sonraki yemeklere yer bırakın deriz. Öyle doyurucu bir çorba hazırladık ki sizler için, hem ana yemek hem başlangıç. Çorba tarifleri arasında ilk sıraya oturacak on numara bir tarif. İşte, erişteli köfte çorba, etli yaprak sarması, irmik kesmesi ve daha fazlasından oluşan Rüzgar Sünbül ile Ramazan 28. gün iftar menüsü...
#RamazanBoş kalan mideyi rahatlatacak, içimi çok kolay pırasa çorbası hazırladık. Pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek bir Kremamsı kıvamıyla gönülleri fethediyor. Pırasa Çorbası: kış aylarının lezzeti pırasanın çorbası da enfestir. İşte, çorbadan tatlıya lezzetli ve pratik Ramazan 20. gün menüsü...
#Ramazan 20. Gün MenüsüSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaVücudumuzun yavaşlamaya başlaması yaşlanmanın kaçınılmaz bir sonucudur. Kas tonusu 30'lu yaşların ortalarından itibaren azalmaya başlıyor ve 60'lı yaşlarda daha da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir kişi 60'lı yaşlarının ortalarına geldikten sonra demans riski katlanarak artıyor. Ancak bu, biraz çalışma, planlama ve biraz da şansla 90'lı yaşlarımıza ve ötesine kadar sağlıklı bir şekilde yaşayamayacağımız anlamına gelmiyor. Tıpkı birazdan hikayelerini ve uzun ömürlerinin sırlarını okuyacağınız 100 yaşını aşmış üç süper yaşlı gibi…
#Uzun Ömrün Sırlarıİnsan ömrü giderek uzuyor. Ortalama yaşam süresi rekor seviyelerde. Yine de daha uzun bir yaşam her zaman daha iyi bir yaşam anlamına gelmiyor. Zihinsel ve fiziksel bozulma tehdidi, yaşlanan insanlar için her zaman bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. Ancak bazıları için yaşlanmak hiç de endişe edilecek bir şey değil.
#Asırlık İnsanlarHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#Lahana2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüKızım İpek tatlı severken oğlum Eren tuzlu lezzetlere bayılıyor. Birinin yediğine diğeri burun kıvırıyor. Siz de benzer süreçlerden geçiyorsanız öncelikle sakin olun ve bilin ki bu konuda yalnız değilsiniz. Daha anne karnından başlayan beslenmede rolü çok büyük olan annelere tavsiyelerimi anlatmak istedim bu hafta. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.
#TuzluYaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmeNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekMüzisyen kocası John Legend ve iki çocuğuyla birlikte kurduğu güzel yuvanın üzerinde daha çok kısa bir süre önce kara bulutlar dolaşmış, kaybettiği bebeği yüzünden çok zor günler geçirmişti. Modellik, sunuculuk, girişimcilik derken koltuklarında bir sürü karpuz taşıyan Chrissy Teigen, bir anda kendini çirkin bir kavganın ve çok ciddi suçlamaların ortasında buldu…
#Chrissy TeigenYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikBitter çikolatayla uyumu müthiş, yaş pastaya çok yakışıyor. Sosunu yapıp muhallebilerin veya cheesecake’in üzerine dökmek nefis sonuç veriyor. Ekşi bir meyve olduğu için tuzlu tatlarla eşleştirmek de hiç zor değil. Vişneyi pancar, roka ve keçi peynirli salataya katabilir veya et suyuyla pişirip kuzu pirzolanın yanında sunabilirsiniz.
#MusPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiEge’ye doğru çıktığımız seyahat boyunca bir benzin istasyonundaki falafel dürüm dışında hiç bitkisel yiyecek bulamadık. Böreklerde süt, hamurişlerinde yumurta, çorbalarda tereyağı vardı… Bu yüzden kumanya hazırlamayı asla ihmal etmiyorum. Eskiden annemin pişirdiği kek ve börekleri, mis gibi kurabiye ve poğaçaları bitkisel hale getirdim, tariflerini sizinle de paylaşmak istedim.
#Vegan