Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Bir geceliğine otel olacak

2000’li yıllarda ünlü şef Ferran Adrià’nın İspanya, Girona’daki restoranı El Bulli 1846, modern mutfağın öncüleri arasında zirveye yerleşmişti. Moleküler gastronomi kavramını o dönemlerde popülerleştiren şefin restoranı 2011’de kapandı. Daha sonra burayı bir müzeye dönüştürdü. Şimdi de ev kiralama uygulaması Airbnb işbirliğiyle bu müzeyi sadece bir geceliğine otele çeviriyor.

Rezervasyon için çekiliş düzenlenecek. Airbnb bu konaklamadan ücret almayacak. Kazananın uyuyacağı yatak bir şef tabağı gibi kurgulanmış. Bu kişi ayrıca şefin favori restoranlarından birinde yemek yiyecek, ertesi gün Barselona’ya geçerek kardeşi Albert Adrià’nın ünlü restoranı Enigma’da tadım yapacak.

Haberin Devamı

Yeni projesi Marmaris’te

Yerel mutfağı yenilikçi bakış açısıyla yorumlayan, 1 Michelin ve 1 yeşil yıldızlı Neolokal’in ünlü şefi Maksut Aşkar’ın yemeklerini bu yaz Marmaris’te görmeye hazırlanın. Yeni projesi Divia, bu yaz D Maris Bay otelinin bünyesinde kapılarını açacak. Aşkar, Divia’da Anadolu mutfağını dünya lezzetleriyle buluşturduğu bir menü sunacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Marmara balıkçılığını yaşatmak için

Marmara Adası Slow Food Topluluğu, kuruluş haberini geçen günlerde düzenlenen bir toplantıyla duyurdu. İstanbul ve Ege arasında kalan Marmara balıkçılığının merkezi konumundaki ada, geçmişten gelen farklı mutfak kültürlerini yaşatmayı hedefliyor. Yakın zamana kadar ada ekonomisinde önemli bir yer tutan tuzlu balık ve garos (Antik Roma döneminde garum olarak da bilinen balık sosu) için çeşitli koruma çalışmaları başlatıldı. Geçen haftaysa adadaki Çınarlı Köyü’nde konu hakkında söyleşi ve atölyeler düzenlenirken lakerda, garos, tuzlu sardalya, midye salma, karidesli pilav, bayram çöreği gibi bölgeye has lezzetlerin tadımı da yapıldı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Sebze yemeklerimizi tanıtacak

Haberin Devamı

İngiltere’de yaşayan ödüllü yemek kitabı yazarı ve mutfak eğitmeni Özlem Warren ‘Sebze’ isimli bir kitap çıkardı. Hatta İngiltere’de kitabın raflarda yerini bulmasının ardından ünlü televizyon şefi Nigella Lawson da kendi hesabından paylaşarak Warren’ı tebrik etti. Mutfağımızı tanıtmak için bir kaynak niteliğindeki kitapta sevilen sebze tariflerimizin uyarlamaları var.Yazım dili İngilizce olmasına rağmen kahvaltı, çorba, meze, salata, zeytinyağlı, sokak yemekleri, turşu, kek, kurabiye, tatlı gibi arabaşlıklar da Türkçe tutulmuş. Kitapta çılbırdan gözlemeye, nohut dürümden cevizli baklavaya 100’e yakın reçete var.

 

BAKMADAN GEÇME!