TÜYAP kitap fuarı her yıl binlerce kitap tutkununa kapılarını açıyor. Bu yıl pandemi dolayısıyla durumu belirsizliğini koruyan TÜYAP İstanbul kitap fuarı, açılması halinde onlarca yazar ve pek çok kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Peki, 2020 TÜYAP kitap fuarı ne zaman yapılacak? İşte, kitap fuarı için düzenlenmesi planlanan tarih hakkında detaylı bilgiler
#TÜYAP Kitap FuarıUluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu sene de çok sayıda okuyucuyu yazarlar ve kitaplarla buluşturmaya hazırlanıyor. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı, imza günlerinde bu sene de ziyaretçilere kapısını açacak. Uluslararası Salon, fuarın ilk dört günü boyunca açık olacak. Peki, 2019 istanbul İstanbul Kitap Fuarı ne zaman organize edilecek? İşte, merak edilenler.
#İstanbul Kitap Fuarı Ne ZamanKimi kitaplar diğerlerine kıyasla bizi biraz daha fazla etkisi altına alır, defalarca okuma isteği uyandırır. ‘Çavdar Tarlasında Çocuklar’ın kahramanı Holden Caulfield ya da ‘Suç ve Ceza’nın Raskolnikov’u olabilir zihnimizi açan, hayata bakışımızı değiştiren... 39. Uluslararası Kitap Fuarı’nı fırsat bildik; sanat, müzik ve edebiyat dünyasından isimlere onlarda bu etkiyi yaratan kitapları sorduk.
#KitapEkim ayında vizyona giren Kral Şakir Korsanlar Diyarı gişede rekor kıran ilk yerli animasyon filmi oldu. Ailelerin de çocuklarıyla birlikte izleyerek eğlendiği Kral Şakir’i, mimarı Varol Yaşaroğlu’na sorduk. Kendisiyle çok keyifli bir röportaj yaptık. Röportaj ortasında zıplayan kediciği de unutmayacağım…
#Cartoon Network TürkiyeORHAN Çekiç’in ‘1938-Son Yıl’ kitabını okurken birden düşündüm: Türk’ün, sultanların hâkimiyetinde ‘idraksiz köylü’ sıfatına layık görülüp, savaştan savaşa koşuştururken helak olma hikâyesinden; sırtında ateşten gömlekle girdiği o paylaşım savaşından sağ salim çıkmak için verdiği o destansı Milli Kurtuluş Savaşı romanını yazdırma mücadelesinin en şanlı duraklarındandır Meclis’in açılması.
Endre Hegedüs’ün İstanbul Liszt Piyano Haftaları kapsamında Fulya Sanat Merkezi’nde verdiği resitalde çok ilginç bir olaya şahit olduk. Piyanodan dumanlar çıktı. Akordör Levent Conker, “Duman değil ama tozdur o” deyince bize de “Hegedüs İDSO’nun emektar piyanosunun tozunu attırdı” demek kaldı.
Herkesin bir hikayesi var. Bazılarınınsa binlerce... <br>Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da onlardan biri.<br> O, bize bakıyor ama biz, ona daha çok bakıyoruz. <br>Sevgi ya da nefretle, hayranlık ya da kızgınlıkla, kaygı ya da umutla... <br>Yıllardır ülkenin gündeminde. <br>Son sekiz yılın da başbakanı. Her yaptığı, her dediği olay.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 27’nci İstanbul Kitap Fuarı ve 18’inci Sanat Fuarı’nın açılışında Türkiye’nin daha özgürlükçü bir Anayasa ile yeni bir Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’na ihtiyacı bulunduğu söyledi.
İstanbul, Bursa ve İzmir’de her yıl kitap fuarları düzenleyen TÜYAP, geleneği 15 Ocak’ta ilk kez Adana’ya taşıyacak. 100 yayınevi ve 300 yazarın katılacağı Çukurova Kitap Fuarı’nda söyleşi, panel, sergi, şiir dinletisi gibi toplam 60 etkinlik yapılacak. Altı gün sürecek fuarın tamamına katılacaklar için Adana; Seyhan Nehri ve Gölü, tarihi evleri, nehir kıyısındaki yürüyüş yolları, şırdancıları, kebapçıları ve ciğercileriyle güzel bir gezi vesilesi.
Sizler, Serdar Devrim’in düzenli veya düzensiz okurları... İnternetten Hürriyetim sitesine girdiğinize, haberleri okuduğunuza, sonra da Serdar Devrim’i tıkladığınıza göre, az buçuk okuyan insanlarsınız. Yani benim için kutsal varlıklarsınız. Bu yazıda TÜYAP Kitap Fuarı’ndan ve Alberto Manguel’in “Okumanın Hikayesi” adlı kitabından bahsedeceğim. (Bu kadar yağ çektik, artık pas geçmek yakışmaz size, mecburî bir göz atacaksınız!)