Garanti BBVA, kadının güçlenmesi, ekonomide daha fazla söz alması, toplumda ve iş hayatında adil ve eşit fırsatlara sahip olmasına büyük önem veriyor. Sürdürülebilirlik stratejisinin odaklarından birisi olan ‘kapsayıcı büyümeye’ yönelik çalışmaları doğrultusunda da 2006’dan bu yana kesintisiz sürdürdüğü, Türkiye’de ilk ve öncü olduğu Kadın Girişimci Programı’yla kadın girişimcilerin işletmelerinin sürdürülebilir olmasının yanında, onların gelişmesi ve güçlenmesine katkı sağlıyor.
#Sponsorlu İçerikYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#YüzdeyüzYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#1İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane semtinde yer alan ve 'Basmane çukur'u olarak bilinen alanla ilgili "Aklımızda bir formül var. Bu sorunu çözen bir büyükşehir belediye başkanı olarak tarihe geçeceğim. Yüksek bir bina yapmayacağız. Mevcut haline göre bir çalışma yaptık ve ilk defa burada söylüyorum; büyükşehir başkanlığı da dahil olmak üzere kamu binalarını o alana taşıyabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
#Hamza DağKadın girişimciler için kendilerini danışman banka olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Son beş yılda kadın girişimcilere sağladığımız finansman tutarı 150 milyara ulaştı. Bu rakam kadın girişimcileri ayrı segmentte değerlendirip destek vermeye başlayan ilk banka olarak bundan sonraki dönemde neler yapabileceğimizin kanıtı” diye konuştu. Kaya, finansman dışında kadın girişimcilere yönelik gerçekleştirdikleri eğitim, yeni pazarlara açılma ve cesaretlendirme konusundaki projelerle ilgili de bilgi verdi.
#Sibel KayaProjeleri ulusal ve uluslararası bazda alıp fonlar oluşturup müthiş işlere imza atan ve bugüne kadar duyduğunuz yardım amaçlı sürdürülebilir birçok organizasyonda adı geçen Ali Ercan Özgür ile bir araya geldim. ‘İhtiyaç Haritası’ndan ‘Bir Kira Bir Yuva’ya kadar binlerce insana kesintisiz yardımları ulaştırıyorlar. Partneri, yakından tanıdığınız Mert Fırat. Projeleri İngiltere’den bile talep görüyor. Yani ‘Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta beyni ile yüreği güzelliklerle dolu, değerli bir ismi daha ağırlamaktan mutluluk duyarız. ‘İlham olmaya devam’ diyoruz....
#Sponsorlu İçerikKüresel işgücünde Z Kuşağı’nın ağırlığı her yıl artıyor. Birçok yönetici onları disiplinsiz, rahat ve sabırsız olarak nitelendiriyor. Z’lerse ne bundan rahatsız ne de günümüzün iş odaklı, hiyerarşik, otoriter, tüketen kurum kültürüne uyum sağlamaya niyetli. Üstleriyle ve işleriyle dalga geçtikleri videolar TikTok’ta viral oluyor. İş hayatından beklentileri BBC, Business Insider gibi yayınlarda tartışılıyor. Biz de Türkiye’de yöneticiler Z Kuşağı’nı nasıl algılıyor, onlar yöneticileri hakkında ne düşünüyor diye muhataplarına sorduk. Uzmanların nesillerin barış içinde çalışmasına yönelik tavsiyelerini dinledik.
#Z KuşağıBu salı, Dünya Kadınlar Günü. 24-73 yaş arasındaki 12 kadına “Kadına şiddet sizce nasıl önlenir”, “Erkeklere ne söylemek istersiniz” diye sorduk. Aralarında akademisyen, öğrenci, aktivist, göçmen, ev işçisi ve girişimciler olan kadınlar dayanışmanın önemine değindi. Oyuncu Demet Evgar: “Bu ayrımcılıkların üstesinden gelmek için dayanışma içinde olmalı, kadından kadına bir ağ kurmalıyız” dedi.
#Dünya Kadınlar GünüKanaat önderleri anlatıyor Hürriyet Bursa aktarıyor Dizimizin ilk konuğu Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz oldu. 18 Nisan 2019 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 8. Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, göreve başladığı ilk günden itibaren üniversitenin her anlamda kentle bütünleşen ve toplumun sorunlarına duyarlı bir kurum olması için çalıştıklarını, bu anlayışı üniversitenin tüm birimlerinde büyük oranda yerleştirdiklerini söyledi. İşte Kılavuz’un ağzından Bursa Uludağ Üniversitesi ve kente katkıları...
#Hürriyet BursaGünümüzün iş modeli olarak son yıllarda ‘startup’ terimini giderek daha fazla duyuyoruz. Kısa sürede büyük hacimlere ulaşan pek çok firma bir startup fikri olarak doğdu. Genç girişimciler açısından kendi işlerini kurmak ya da bir startup bünyesinde yer almak önemli bir istihdam alternatifi. Bu yola girmenin koşullarını firma yöneticileri ve uzmanlar anlatıyor.
#StartupKAGİDER koordinatörlüğünde, KAİSDER ve BUİKAD paydaşlığında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi kapsamında İzmirli kadın girişimciler ile bir araya gelindi. Toplantıda kadın girişimcilerin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.
#İzmirHer yaz, 1.500’ün üzerinde bilim, teknoloji ve tasarım alanında faaliyet gösteren profesyonelin ve uzmanlaşmak isteyen her yaştan gencin katıldığı, 9 gün ve gece boyunca süren HacknBreak: Açık İnovasyon Kampının bu yıl dördüncüsü 24 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir’in güzel ilçesi Urla’da OpenCampus’te gerçekleşiyor.
#HacknbreakKadınlarınelinden.com, Anadolu’daki kadın kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünleri pazarlayan, biraraya getiren bir platform. Kurucusu kimyager Hande Dumrul, ‘akıllı tarım yapılmalı’ fikriyle kadın kooperatiflerine ulaşıp, ürünlerini pazarlıyor. Platform sayesinde çok sayıda kadın üretici de girişimci oluyor. Kagider’in Proje15’inin desteklediği kadınlardan biri olan Hande Dumrul, “Kadın girişimci olmak için çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekiyor” diyor.
#Kadınlarınelinden.ComYapay zeka, son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişirken, kamuoyu 'endişeliler' ve 'umutlular' olarak ikiye ayrılıyor. Peki, yapay zeka bize nasıl bir gelecek sunacak? Dünya, bu teknolojileri nasıl kullanıyor? Türkiye, yapay zeka alanında hangi noktada? Akademisyenler, profesyoneller ve girişimcilerle konuştuk…
#Yapay ZekaUzun yıllar yurtdışında eğitim görüp, kariyerine orada başlayan ve eğitim sektörüne farklı bir alandan giriş yapan Zeynep Dereli, ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak teknoloji okuryazarları ve geleceğin sosyal etki yaratacak teknoloji girişimcilerini yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin ilk ve tek odağı insan olan Teknoloji ve İnsan Kolejleri’ni (Tink) kurdu. Dereli, bir yandan Türkiye’deki eğitim dünyasını tanımaya çalışıyor, bir yandan da eğitimle dijitalleşmeyi birleştirerek farklı projelere imza atıyor. Dereli, eğitimde en önemli sıkıntılardan birinin şeffaflık ve kurumsallaşma olduğunu belirterek, “Eğitimde bireye verilen değeri ticarileştirmeden kurumsallaşmalı. Eğitimde en önemli sorunlardan biri de şeffaflaşma, bu yok” diyor.
#Tink Okullarıİyi bir fikir para eder mi? Proje girişime nasıl dönüşür? Ah bir de sermaye olsa her şey daha mı güzel olacak? Peki bu destek nereden, nasıl bulunacak? İş fikri üretmek ve kendi işini kurmayı istemek konusunda dünyada ilk üç sırada olduğumuzu duyunca, bu işi bir de uzmanından dinleyelim istedik; hibe ve destekler konusunda Türkiye’nin Proje Platformu olma iddiasıyla yoluna devam eden Hibe Destek’in kapısını çaldık. Hibe Destekler Uzmanı - Mentor Ahmet Bakırcı’ya girişimcilikten tutun da yerli ve milli üretimi teşvik etmek amacıyla köklü revizyonlara gidilen yeni desteklere kadar tüm merak ettiklerimizi sorduk. Hobilerini yansıtan ofisi ve arada çaldığı saksafonuyla işin özünde “mutlaka bildiğiniz ve sevdiğiniz işi yapın” mesajını veren Bakırcı, başarının sırrının burada yattığını söylemeyi de ihmal etmedi...
#BursaDÜNYANIN en büyük beş turizm fuarından biri olan, Türkiye ve dünya turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren sektörün en önemli uluslararası buluşma noktası EMITT Turizm Fuarı dün Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.
#Sanayi KeneviriEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 7’nci oturumu Atılım Üniversitesi’nde yapıldı. Ankara’daki üniversite potansiyeline dikkat çeken Rektör Yıldırım Üçtuğ, “Ankara’yı memur, öğrenci ikileminin ötesine taşıyacak bir şeylerin araştırılması gerekiyor” dedi.
#Ankademi