İstanbul'da plaj, tesis ve turistik işletmeler yaklaşan yaz sezonuna hazırlanıyor. Haziran ayının ilk haftasında açılacak birçok plaj ve turistik işletmede giriş ücretleri de belli oldu. Büyük bir çoğunluğunda yalnızca şezlong ve şemsiye kullanımının giriş ücretine dahil olduğu özel tesislerde fiyatlar, hafta içi ve hafta sonunda farklılık gösteriyor. Sarıyer'de yer alan işletmelerde kişi başı giriş ücretleri 250 lira ile 750 lira arasında değişirken, Şile'de kişi başı giriş ücretlerinin 200 lira ile 800 lira arasında değiştiği, Florya'da ise 500 lira olduğu görüldü. Denize girmek için geldiğini belirten Ali Kuşku ise, “Bence denize girmek için para verilmez. Bedava varken neden para vereyim ki. Burası, Küçükçekmece Menekşe Plajı buraya geliyorum bazen de Yeşilköy'e, Selimpaşa'ya, Güzelce'ye, Silivri'ye gidiyorum" dedi.
#İstanbulİstanbul'da plaj, tesis ve turistik işletmeler yaklaşan yaz sezonuna hazırlanıyor. Haziran ayının ilk haftasında açılacak birçok plaj ve turistik işletmede giriş ücretleri de belli oldu. Büyük bir çoğunluğunda yalnızca şezlong ve şemsiye kullanımının giriş ücretine dahil olduğu özel tesislerde fiyatlar, hafta içi ve hafta sonunda farklılık gösteriyor. Sarıyer'de yer alan işletmelerde kişi başı giriş ücretleri 250 lira ile 750 lira arasında değişirken, Şile'de kişi başı giriş ücretlerinin 200 lira ile 800 lira arasında değiştiği, Florya'da ise 500 lira olduğu görüldü. Denize girmek için geldiğini belirten Ali Kuşku ise, “Bence denize girmek için para verilmez. Bedava varken neden para vereyim ki. Burası, Küçükçekmece Menekşe Plajı buraya geliyorum bazen de Yeşilköy'e, Selimpaşa'ya, Güzelce'ye, Silivri'ye gidiyorum" dedi.
#İstanbulTrabzon Karadeniz yemekleri ile meşhur olan bir ilimizdir. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği bu şehir gerek tarihi ile gerekse de kültürü ile dikkat çekmektedir. Trabzon yemekleri de en çok sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Son aylarda Trabzon'a ziyaret etmek isteyenler Trabzon yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki en iyi Trabzon yemekleri hangileridir? Trabzon'da ne yenir? Trabzon şehrinin neyi meşhur? İşte Trabzon mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Trabzon YemekleriYaprakların hafiften kızarmaya başladığı, doğanın dinginleştiği eylül ayı Doğu Karadeniz’in de en az yağış aldığı, havanın açık olduğu dönem. Üstelik çay ve bal gibi ürünlerin de hasat sonu... Bölgenin bu fotojenik dönemini yerel tatlarla taçlandırmak isteyenler için muhlamadan çeşit çeşit pideye peşine düşülmesi gereken lezzetleri sıraladık.
#SeyahatTrabzon, sadece doğasıyla değil birbirinden nefis yöresel yemekleri olan mutfağıyla da hayran bırakıyor. Bol tereyağlı ve yumurtalı Trabzon pidesi, tadan herkesin vazgeçilmezi olan Akçaabat köftesi, çıtır çıtır hamuru ile Laz böreği... İşte Trabzon mutfağının dillere destan lezzetlerini sizin için derledik...
#TrabzonKaradeniz başlı başına bir hikâye ama kendine has kültürü olan en ilgi çekici şehirlerden biri kuşkusuz Trabzon… Kültürü ve parmak ısırtan inanılmaz lezzetleri harika... Uzun zamandır Trabzon'u görmek çok istiyordum. Geçen hafta sonu güzel bir fırsat yakaladım ve yola koyuldum. Gezdiğim yerler yarım kaldı ama anlatacak çok şey de edindim. İşte size Trabzon gezi rehberi…
#Trabzon GezisiGeçmişi MÖ 8’inci yüzyıla kadar uzanan Trabzon, insana tam bir medcezir yaşatıyor. Bir yandan şehrin sahip olduğu tarihe ve doğaya hayran oluyor, öte yandan koruyamadıklarını görüp üzülüyorsunuz. Yine de sakladığı tarih ve doğa harmanı arasında yolculuk yapmak keyifli. Özellikle de her yolculuğu Trabzon mutfağının adı da tadı da markalaşan lezzetleriyle bitirmek...
#TRABZONDoğu Karadeniz bereketli bir yaz yaşıyor. Hazirandan sonra temmuz da yağmurla geldi. Güneşin yüzünü gösterdiği günlerde halk denize koşuyor. Trabzon’da geçen hafta denizsuyu Marmaris’ten 2 derece sıcaktı. Yazın nabzı bu yıl da yaylalarda atacak. Ramazana rağmen birçok festival temmuz ayında gerçekleştirilecek.
Geçmiş yıllara oranla yağışlı bir sezon geçirdiği halde Doğu Karadeniz sahillerinde deniz suyu sıcaklığı bu yıl da düşmedi. Trabzon’daki deniz suyu sıcaklığı Mersin’in Anamur sahilleriyle aynı: 27 derece. Giresun’dan Artvin’e uzanan sahil şeridinde bu yıl da mavi bayrak dalgalanmıyor. Temmuz ortasında başlayan yayla şenlikleri tüm hızıyla sürüyor.
Pide, Türk mutfağının öğün fark etmeksizin zevkle tüketilen olmazsa olmaz lezzetlerinden biri…Haliyle bu kadar sevildiği için her yörede ayrı bir pideyle karşılaşıyoruz. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Pidelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Çok geniş olan listeden 8 şehrin uğruna yola düşmeye değer lezzetli pidelerini önerdiler.
#RotaÜniversiteler 2023-2024 akademik yılına yarın başlıyor. Yaklaşık 1 milyona yakın genç ilk kez üniversiteye adım atacak. Gençlerin bir kısmı üniversiteye ailelerinin yaşadığı yerlerde gidecek ama kimileri de başka şehirlerde yeni bir hayata başlayacak. Türkiye’nin dört bir köşesinde öğrenim görecek gençler için bir rehber hazırladık. Nerede ev tutmalı, en güzel yemek hangi restoranda, o şehirde nereleri gezmek gerek? Bütün bunları da o şehirlerde okuyan gençlere sorduk.
#OkulBırakın ülkemizi, “İstanbul’da ‘en iyi lahmacun’ şu veya bu” demek anlamsız hatta ahmakça. Farklı stiller, farklı ustalar var, farklı gelenekler var... Ama iyisi nedir, ölçütleri nelerdir, bunlar konusunda anlaşabiliriz. Bahsettiğimiz bir pideyse kullanılan unun kalitesi, mayanın niteliği ve miktarı, mayalanma süreci, fırının özelliği ve pişirmedeki ustalık… Hepsi bir bütün...
#Fast Food