Tourette Sendromu haberleri sayfasında Tourette Sendromu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 53 Tourette Sendromu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hıçkırık Hint filmi 9 Ekim Pazartesi akşamı TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Başrollerinde Rani Mukerji’nin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Siddharth Malhotra oturuyor. Filmde turet sendromlu bir gencin öğretmen olmak için gösterdiği çaba duygusal bir dille izleyiciye aktarılıyor. Peki, Hıçkırık Hint filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte turet (hıçkırık) sendromu ile ilgili bilgiler!
#Hıçkırık Hint FilmiŞimdi şöyle bir düşünün... Ünlü birisiniz ve kalabalık bir ortamda ya da bir programda konuksunuz . Ya da diyelim ki ekranın ünlü yüzlerinden birisiniz. Ama büyük bir sorununuz var: Kimi zaman kamera karşısındayken ya da toplum içindeyken, üstelik hiçbir sebep yokken içinizden küfür etme isteği yükseliyor. Bunu yapmamak için olağanüstü bir çaba göstermek zorunda kalıyorsunuz... Korkunç bir durum, değil mi?
#Melanie SkyesTourette sendromu, çocukluk döneminde kendini gösteren bir rahatsızlık. İlk defa 1825 yılında tanımlanmış ve ismini de 1885 yılında Fransız Doktor Georges Gilles de la Tourette’den almıştır. Peki Tourette sendromu nedir ve neden olur? Tourette sendromu belirtileri nelerdir? Tourette sendromu nasıl tedavi edilir? İşte konu hakkında merak edilenler...
#Tourette Sendromu NedirKoprolali hastalığı Tourette Sendromu’nun bir parçasıdır. Tourette Sendromu, aralıklarla meydana gelen istemsiz, hızlı, âni bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğu nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlıktır. Peki, koprolali nedir? Koprolali belirtileri nelerdir? İşte tourette sendromu ve koprolali hakkında detaylar...
#KoprolaliTourette sendromu, bedensel ve sesli tiklerin bir arada bulunduğu bir hastalıktır. Son günlerde adını sıkça duyduğumu Tourette (Tured) sendromu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Tourette sendromu nedir? İşte Tourette sendromu hakkında bazı bilgiler.
#Tourette SendromuToplumda çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir sinir sistemi sorunu olan Tourette Sendromu, kronik bir rahatsızlık şeklinde ömür boyu sürüyor. Turet sendromu, erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülüyor. Tourette Sendromu üzerinde genetik, nörobiyolojik, psikolojik, çevresel etkilerin varlığı tartışılmaktadır. Peki, Tourette Sendromu (tik bozuklukları) nedir? İşte Tourette Sendromu belirtileri...
#Tourette SendromuHıçkırık filmi konusu ve oyuncuları Hint sinemasını sevenler tarafından araştırılıyor. Sevilen film bu akşam yeniden izleyici karşısına çıkıyor. Filmde Tourette sendromunda bir hastalığı bulunan Naina Mathur’un hikayesi anlatılıyor.
#HıçkırıkHıçkırık Hint filmi 9 Ekim Pazartesi akşamı TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Başrollerinde Rani Mukerji’nin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Siddharth Malhotra oturuyor. Filmde turet sendromlu bir gencin öğretmen olmak için gösterdiği çaba duygusal bir dille izleyiciye aktarılıyor. Peki, Hıçkırık Hint filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte turet (hıçkırık) sendromu ile ilgili bilgiler!
#Hıçkırık Hint FilmiABD’deki Florida Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, gönüllü hastalara dünyaca ünlü müzik grubu Pink Floyd’ın efsane şarkısı 'Another Brick in The Wall' şarkısını dinletti ve bu sırada beyin dalgalarını kaydetti. Kaydedilen beyin dalgalarından elde edilen veriler, Kaliforniya ve Washington Üniversitesi nörobilim uzmanları tarafından, yapay zekayla işlenerek, hastaların dinlediği şarkı yeniden oluşturuldu. Böylece dünyada ilk kez 'tanıdık bir melodinin' elektriksel beyin aktivitesi kayıtlarından çözülebilmesi sağlandı. Florida Üniversitesi Beyin Haritalama Laboratuvarı Baş araştırmacısı Biyomedikal Mühendisi Prof. Dr. Ayşegül Gündüz, The New York Times, The Guardian gibi uluslararası medyada da geniş yer bulan bu yeni keşfi yapan ekibin bir parçası olan tek Türk olarak, adını bilim dünyasına yazdırdı. Prof. Dr. Gündüz, nörobilim alanında devrim olarak nitelendirilen çalışmayla ilgili detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı'na anlattı. Prof. Dr. Gündüz, önümüzdeki yıllarda bu yeni yöntem sayesinde, konuşma yeteneğini kaybetmiş hastaların, elektrotlar yardımıyla söylemek istediklerinin deşifre edilebileceğini söyledi.
#Prof. Dr. Ayşegül GündüzABD’deki Florida Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, gönüllü hastalara dünyaca ünlü müzik grubu Pink Floyd’ın efsane şarkısı 'Another Brick in The Wall' şarkısını dinletti ve bu sırada beyin dalgalarını kaydetti. Kaydedilen beyin dalgalarından elde edilen veriler, Kaliforniya ve Washington Üniversitesi nörobilim uzmanları tarafından, yapay zekayla işlenerek, hastaların dinlediği şarkı yeniden oluşturuldu. Böylece dünyada ilk kez 'tanıdık bir melodinin' elektriksel beyin aktivitesi kayıtlarından çözülebilmesi sağlandı. Florida Üniversitesi Beyin Haritalama Laboratuvarı Baş araştırmacısı Biyomedikal Mühendisi Prof. Dr. Ayşegül Gündüz, The New York Times, The Guardian gibi uluslararası medyada da geniş yer bulan bu yeni keşfi yapan ekibin bir parçası olan tek Türk olarak, adını bilim dünyasına yazdırdı.Prof. Dr. Gündüz, nörobilim alanında devrim olarak nitelendirilen çalışmayla ilgili detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı'na anlattı. Prof. Dr. Gündüz, önümüzdeki yıllarda bu yeni yöntem sayesinde, konuşma yeteneğini kaybetmiş hastaların, elektrotlar yardımıyla söylemek istediklerinin deşifre edilebileceğini söyledi.
#Prof. Dr. Ayşegül GündüzŞimdi şöyle bir düşünün... Ünlü birisiniz ve kalabalık bir ortamda ya da bir programda konuksunuz . Ya da diyelim ki ekranın ünlü yüzlerinden birisiniz. Ama büyük bir sorununuz var: Kimi zaman kamera karşısındayken ya da toplum içindeyken, üstelik hiçbir sebep yokken içinizden küfür etme isteği yükseliyor. Bunu yapmamak için olağanüstü bir çaba göstermek zorunda kalıyorsunuz... Korkunç bir durum, değil mi?
#Melanie SkyesTik bozuklukları olarak adlandırılan ve bir diğer adıyla Tourette Sendromu olarak bilinen bu hastalık, en yaygın olarak 3 ila 9 yaş aralığında olan çocuklarda görülen bir durumdur. Bu belirtiler ilk olarak genel olarak kafa ve boyun bölgelerinde görülmektedir. Göz kırpma, başı ileri ya da geri bir şekilde sallama da tik bozukluklarının gösterdiği belirtiler arasında yer almaktadır. Hastalığın tanısı çocuklarda hemen verilmemeli ve tanının kesin olarak koyulabilmesi için belirtileri görülen çocuk belli bir süre takip edilmesi gerekir. Herhangi bir tedavisi olduğu bilinmeyen bir durum olsa da hafifletmek adına bazı yöntemler kullanılmaktadır. Peki, tik bozuklukları nedir ve çocuklarda tik bozuklukları neden olduğu ve tedavisi nelerdir merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.
#ÇocukTourette sendromu, çocukluk döneminde kendini gösteren bir rahatsızlık. İlk defa 1825 yılında tanımlanmış ve ismini de 1885 yılında Fransız Doktor Georges Gilles de la Tourette’den almıştır. Peki Tourette sendromu nedir ve neden olur? Tourette sendromu belirtileri nelerdir? Tourette sendromu nasıl tedavi edilir? İşte konu hakkında merak edilenler...
#Tourette Sendromu NedirFacebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok... 7’den 70’e hepimiz her gün, günün belli bir bölümünü bu sosyal medya uygulamalarında geçiriyoruz. Gündemi, trendleri, yakınlarımızı, ünlü isimleri bu mecralar aracılığıyla takip ediyoruz. Bu uygulamalar sayesinde yeni şeyler öğreniyor, eğleniyoruz. Öte yandan kimi uzmanlar ‘fazla’ sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkileri olduğundan söz ediyor. Twitter’da olan biteni kaçırmak istemediğinden uyumayan ya da TikTok’ta gördüğü cilde zararlı bakım önerilerini uygulayan gençlere sıkça rastlıyoruz. Bunların nedeni ne? Önlemenin yolu var mı? Uzmanlara sorduk, önerilerini aldık.
#Sosyal Medya1 yılda 10 yaş alanlar, kemikleri cam gibi kırılanlar, cilt ve saçları bembeyaz olanlar, tavuk gibi kanat çırpanlar, bedeni taş kesilenler, kurt adamlar... Daha önce belki de ismini dahi duymadığınız, dünyada ‘nadir’ görülen ve tıp profesyonellerinin teşhis koymalarının yıllar sürebileceği hastalıklardan sadece birkaçı bu saydıklarım. Öyle sıradışı rahatsızlıklar var ki “Bu gerçek olamaz” diye düşünmeden edemiyor insan. ‘Nadir Hastalıklar Günü’ dolayısıyla duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıkları masaya yatırdık...
#HastalıkKoprolali hastalığı Tourette Sendromu’nun bir parçasıdır. Tourette Sendromu, aralıklarla meydana gelen istemsiz, hızlı, âni bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğu nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlıktır. Peki, koprolali nedir? Koprolali belirtileri nelerdir? İşte tourette sendromu ve koprolali hakkında detaylar...
#KoprolaliDepresyon çok yakında beyne takılan bir cihazla tedavi edilecek. ABD'de 36 yaşındaki tedavilere cevap vermeyen kadın, beynine otomatik olarak elektrik darbeleri ileten bir implant yerleştirilmesi sonrası hızlı ve sürekli bir iyileşme gösterdi.
#DepresyonTourette sendromu, bedensel ve sesli tiklerin bir arada bulunduğu bir hastalıktır. Son günlerde adını sıkça duyduğumu Tourette (Tured) sendromu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Tourette sendromu nedir? İşte Tourette sendromu hakkında bazı bilgiler.
#Tourette SendromuToplumda çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir sinir sistemi sorunu olan Tourette Sendromu, kronik bir rahatsızlık şeklinde ömür boyu sürüyor. Turet sendromu, erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülüyor. Tourette Sendromu üzerinde genetik, nörobiyolojik, psikolojik, çevresel etkilerin varlığı tartışılmaktadır. Peki, Tourette Sendromu (tik bozuklukları) nedir? İşte Tourette Sendromu belirtileri...
#Tourette SendromuTourette sendromu nedir? Nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlık olan tourette sendromu aniden ve istemsiz beliren bedensel tiklerle görülüyor. Belirtileri genellikle 5-6 yaşlarında ortaya çıkan turet yani tourette sendromunun bilinen kesin bir tedavisi ise mevcut değil. Tourette sendromunun semptomları ve belirtileri hastalık hakkında bilgi edinmek isteyenlerin odaklandığı konular arasında yer alıyor. İşte, tourette sendromu belirtileri ve tedavisiyle ilgili detaylar.
#Tourette Sendromu NedirHıçkırık filmi konusu ve oyuncuları Hint sinemasını sevenler tarafından araştırılıyor. Sevilen film bu akşam yeniden izleyici karşısına çıkıyor. Filmde Tourette sendromunda bir hastalığı bulunan Naina Mathur’un hikayesi anlatılıyor.
#HıçkırıkKariyer merdivenlerini, 2016’da ‘Ocean Eyes’ adlı şarkısını amatör müzisyen platformu SoundCloud’a yüklediğinde tırmanmaya başladı. 14’ünde yıldız oldu. Bugün 18 yaşında. İstemdışı sesler çıkarmaya ve hareketler yapmaya sebep olan ‘tourette sendromu’yla baş etmek için sağlıklı bir yaşamı seçti. Vegan. Uyuşturucuya hiç bulaşmadı. ‘İdeal kadın beden ölçüleri’ üzerinde yapılan dayatmaları reddettiği için bol ve uzun sweatshirt’ler giyiyor. Çoklu duyu uyarılması yaşayan yani sinestezik bir sanatçı olduğu için renklere çok önem veriyor. Grammy Ödül Töreni’ne damga vuran genç yıldızı yakından tanıyalım...
#GrammyHer yaştan kadını etkileyebilen Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu (PSAS - Persistent Sexual Arousal Syndrome) genellikle doyumsuzluğa varan aşırı seks düşkünlüğü, yani hiperseksüalite anlamına gelen nefomani ile karıştırıldığından Sürekli Genital Uyarılma Bozukluğu (PGAD - Persistent Genital Arousal Disorder) olarak adlandırılmaya başlamıştır.
#Sürekli Cinsel Uyarılma SendromuKekemelik konuşma akıcılığının istem dışı motor hareketlerle ses tekrarı, uzatma ya da sözcüklerin arasında oluşan duraksamalar nedeniyle meydana gelen bir bozukluktur. Bunun yanında göz kırpma, tikler, dudak ve yüz hareketleri, kafa hareketleri, sıkıntılı nefes alma davranışları ya da yumruk sıkma gibi motor davranışlar eşlik edebilir. Öte yandan tourette sendromu, bedensel ve sesli tiklerin bir arada bulunduğu bir hastalıktır. Hastalık tanısı koyarken ayırıcı tanı olarak mutlaka bu durum iyi değerlendirilmeli ve buna bağlı süreçte uygun tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.
#ÇocukHaftalar önce sizinle glütensiz beslenmeyle ilgili güncel bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmıştım. Özetle çölyak, Haşimoto, MS gibi glüten tarafından tetiklenen hastalıkları olmayanlarda, glütensiz beslenmenin obezite tehlikesi yarattığını söylüyordu araştırma.
#David PerlmutterGünümüzde modern yaşamın yol açtığı sorunlar son yıllarda çocukları da etkisine alıyor. Onlardan biri de tikler! Aileler çocuklarında baş gösteren ve fiziksel olarak da sıkıntıya yol açan çeşitli istemsiz davranışlar nedeniyle uzmanların kapısını artık daha sık çalıyor. Peki sürekli göz kırpmaktan diş gıcırdatmaya, tırnak yemeden kafa sallamaya dek bir çok istemsiz davranışa neler yol açıyor? Ailelerin hangi hataları bu sıkıntıları artırabiliyor?
#Tik Tedavisi