Etkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaToskana mutfağının en sevdiğim geleneksel lezzetlerinden gnudi’yle tanışmanız gerek… Hamurişlerinin arasında onu benzerlerinden ayıran çok farklı bir karaktere sahip. Genellikle basit bir domates sosu ya da tereyağı ve adaçayıyla servis edilir ama pestodan zengin krema bazlı soslara kadar birçok farklı eşlikçiyle birlikte de deneyebilirsiniz.
#Toskana Mutfağı2018 yılındaki muhteşem düğünleri televizyonda canlı yayınlanmış, dünya çapında milyonlarca kişi onların bu en mutlu gününü evlerinde izlemişti. Peri masalını andıran bu aşk ve düğün, ilerleyen yıllarda dünyanın en ünlü ailesini büyük bir kaosa sürükleyecekti…
#Meghan MarkleFarklı bölgesel mutfaklara sahip olan İtalya, çorbalarının çeşitliliğiyle gurur duyar. Toskana’nın bol sebzelilerinden deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş balık çorbası ‘zuppa di pesce’ye kadar her bölgenin kendine özgü çorbaları olur. Bu tarifler, nesilden nesile geçen mutfak mirasının hikâyelerini de anlatır...
#Danilo ZannaÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla tıpkı bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi eşsiz, her bölgesi ilgiyi hak ediyor. Geçen ay Akdeniz’den başladığımız rotamıza bu ay Ege’nin kuzeyine doğru ilerleyerek devam edelim. Muğla’nın ve İzmir’in doğal güzelliklerini keşfedelim. Ülkemizin en güzel sahillerini ve tatil duraklarını listeleyelim.
#Saffet Emre Tonguç28 yıldır Oscar mutfağının başında olan ünlü şef Wolfgang Puck, Cengiz Çetindoğan ve Demet Sabancı’nın davetiyle İstanbul Spago’ya özel tadım menüsünü getirdi. Puck ile bir araya geldim. 42 yıldır Spago markasını sürdüren ünlü şef, çok sevdiği Türk mutfağının tanıtılması için “Karadeniz mutfağı ile Güneydoğu mutfağı aynı mı? Kesinlikle farklı... Türkiye’nin mutfağı İtalya gibi bölge bölge, şehir şehir tanıtılmalı” dedi.
#Barbaros TapanGeleneksel tatlılarımızdan leblebi helvası Yunanistan’da gündem oldu. Peki, yurtdışında ilgi görecek daha nice lezzetimiz olduğunun farkında mıyız? Tahini fasulyeyle birleştirip nefis bir salata yapmak bizden başka kimin aklına gelmiş? Zeytinyağlılarımız başlı başına özel bir kategori... Rafine şekeri herkesin hayatından çıkarmak istediği bir dünyada bizim ‘incir uyutması’nın yapacağı primi düşünsenize!
#Leblebi HelvasıRoman Abramoviç, biyografisi ile dikkat çekiyor. Yakın zamanda Chelsea kulübünü satışa çıkaran Rus iş insanı Roman Abramoviç, aynı zamanda İsrail vatandaşı ve Yahudidir. Peki, Roman Abramovic kimdir, ne iş yapıyor, serveti ne kadar? İşte, hayatı merak edilen Roman Abramoviç hakkında bazı bilgiler
#AbramoviçBodrum’da yeni açılan ve yenilenerek sezonu açan yeme-içme markalarına yakından bakalım. Kozmopolit yapısıyla her yıl çok konuşulan Bodrum’da bu sezon plajdaki en iddialı lahmacunlar Moon Beach’te yenecek. Alaska kral yengeci servis eden Azur gibi yeni nesil balıkçılar ya da küçük üreticiyle anlaşıp yerel ve günlük ürünleri kullanan şef restoranları da var.
#YazarAğaç evde kalabilmek sadece çocukların değil küçükten büyüğe herkesin hayalidir. Bazılarımız hemen arka bahçesine bir ağaç ev yaptıracak kadar şanslıysa da diğerlerinin hayali bu kadar kolay gerçekleşmiyor. Belki de son yıllarda bungalov evlere ilginin artmasının sebebi de budur. İşte çocukluk hayalinizi gerçekleştirebileceğiniz dünyanın dört bir yanındaki ağaç evler….
#Ağaç Evlerde KonaklamaSiirt'te keşfedilmeyi bekleyen birçok yer var. Şehirde adım attıkça gördüğüm yemyeşil manzaralar bana adeta İtalya’nın Toskana Vadisi’ndeki güzellikleri anımsattı. Özel bir harçla yapılan Cas evleri, Sabat olarak adlandırılan geçitleri ve daha fazlası... En güzel adresler ise yeni popüler olan Botan Vadisi ve Delikli Taş... Bu iki güzel gerçekten görülmeye değer.
#SiirtSon dönemde herkesin içinden bir fırıncı çıktı! Marketlerde maya bulmanın imkânı yok. Ramazanda pide tarifleri elden ele dolaşmaya başladı ama yapımı çok da kolay değil. Bu hafta işin ustasından bir pide tarifim, artanları boşa harcamamak için pratik önerilerim var.
#YazarGüneydoğu Anadolu’da 12 bin yıllık tarihi geçmişiyle hak ettiği değeri henüz bulamamış bir yer var: Siirt. Şehirde adım attıkça gördüğüm yemyeşil manzaralar bana adeta İtalya’nın Toskana Vadisi’ndeki güzellikleri anımsattı. Özel bir harçla yapılan Cas evleri, Sabat olarak adlandırılan geçitleri, yeni popüler olan Botan Vadisi ve Delikli Taş gerçekten görülmeye değer. İşte sizi geçmişte yolculuğa çıkaracak Siirt’in güzellikleri…
#Siirt Gezi RehberiBeş-altı sene önce Şavşat’ta yediğim yemeği unutamayıp nerede bulabileceğimi soruştururken yolum Artvin Borçka’daki Meroli’ye düştü. İyi ki de düştü! Bu başarılı ‘fakir mutfağı’ örneği, lüks İstanbul lokantalarındaki çeşitlerin fersah fersah önünde...
#Burgazada