İlkbahar doğayla beraber pazar tezgâhlarını da yemyeşil sebze ve otlarla doldurdu. Ancak düzenli olarak pazara gidecek, bu güzel yeşilliklerden taze taze alacak vaktimiz olmayabiliyor. Ben böyle yoğun zamanlar için balkonumda birer saksı maydanoz, dereotu, kekik-biberiye; birkaç kök de soğan ve sarımsak bulunduruyorum, kurtarıcım oluyor.
#AromatikTorf toprak, organik maddelerden hazırlanan bir verimli bir toprak türüdür. Bu toprak çeşidinde yapay olan hiçbir madde bulunmaz. Genellikle ılıman ve nemli bölgelerin bitkileri için bu toprak tercih edilir. Torf, toprağı, siyah, kahverengi ya da sarı renklerde olur ve besin maddesi içermez. Torf nedir, nerede bulunur? İşte, tüm detaylar.
#Torf Nedir Nerede Bulunur?Uyku çiçeği oldukça zarif bir bitki olmakla birlikte uçuk pembe çiçekler açarlar. Doğrudan güneş almayıp, aydınlık yerleri seven bitki türü olup keyfi yerinde olduğunda kolay bir şekilde çoğalabilen bir çiçektir. Sizin için Uyku çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Uyku çiçeği (süs yoncası) anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detaylarıyla derledik.
#Uyku ÇiçeğiÜlkemiz iklim şartlarına uygun olan çiçeklerden olan Latin çiçeği gerek görüntüsü ile gerekse de faydaları ile ünlü bir çiçektir. Latin çiçeği yetiştirmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Durum böyle olunca Latin çiçeği ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Latin çiçeği son aylarda en çok araştırılan çiçeklerden bir tanesi olmuştur. Peki Latin çiçeği nedir? Latin çiçeği bakımı nasıl olur? Latin çiçeği anlamı nedir? Latin çiçeği özellikleri nelerdir? İşte Latin çiçeği ile ilgili tüm detaylar.
#Latin ÇiçeğiKrizantem bilinene bir diğer adıyla kasımpatı, Yunan dilinde altın çiçek anlamıyla tanımlanan bir çiçek olma özelliği barındırır. Beyaz renkte çiçek açan krizantem çiçeği ise bolluğu temsil eden bir çiçek olarak nitelendirilir. Sizin için Krizantem çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Krizantem çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
Kasımpatı çiçeği; yetiştirme konusunda çok kolay çiçeklerden birisidir. Bu yüzden pek çok değişik şartların altına farklı ortamlarda ilgi görmektedir. Değişik renkleri ile pek çok kişinin beğenisini kazanmaktadır. Peki Kasımpatı çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kasımpatı çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kasımpatı ÇiçeğiKahkaha çiçeğinin bir diğer adı petunya çiçeğidir. Çiçek ilk ekildiği dönemde çiçeklenen, yetiştirilmesi kolay olan ve hızlı gelişen bir çiçek çeşididir. Peki kahkaha çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kahkaha çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nelerdir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kahkaha ÇiçeğiHazeran çiçeğinin bir başka ismi; Delfinyum olarak belirtilmiştir. Hazeran çiçeğinin çiçek sayısı fazla bir çiçek türüdür. Peki hazeran çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hazeran çiçeği (Delfinyum) anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hazeran ÇiçeğiEvinizde çiçek yetiştirmeyi seviyorsanız, fakat soğuk havalar nedeni ile bu sevginizden mahrum kalmak istemiyorsanız, Çuha çiçeği tam size göredir. Parklarda ve bahçelerde yetişen bu çiçekler renk çeşitliliği ile evinizi şenlendirir. Çuha çiçeği hakkında tüm detayları derledik.
#Çuha ÇiçeğiRengarenk çiçekleri ile birlikte doğaya ayrı bir güzellik kazandıran aster çiçeği, sonbahar aylarına bambaşka güzellikte renkler katarak dikkatleri çeken bir bitki olarak kendisini ön plana çıkarmayı başarıyor. Sizin için Aster çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Aster çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Aster ÇiçeğiTurp kazık köklü bitki türleri arasındadır. Ilık ve serin iklimi seven bir bitkidir. Aşırı sıcaktan ve soğuktan hoşlanmaz. İnsan sağlığına pek çok faydası olan bitkilerden olan turp ile alakalı çok fazla merak edilen turp tohumu nasıl ve zaman ekilir? Turp tohumu nasıl olur ve nereden alınır şeklindeki konuları detaylarıyla derledik.
Tere bitkisinin üretiminde ve çoğaltılmasında tohumun büyük önemi vardır. Bu sayede tere bitkisi kolaylıkla ekilerek üretilebilir nitelik kazanmaktadır. Sizin için çok sıklıkla sorulan ve aynı zamanda da araştırılan tere tohumu nasıl ve zaman ekilir? Tere tohumu nasıl olur ve nereden alınır şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
Soğan, yemeklerin vazgeçilmezi olan bitkileri arasında yerini almaktadır. Bir başka ifade ile yemeklerin olmazsa olmazıdır. Bu bakımdan yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Soğan ile alakalı sorulan çok soru bulunur. Sizin için Soğan tohumu nasıl ve zaman ekilir? Soğan tohumu nasıl olur ve nereden alınır sorularının yanıtlarını derledik.
Pek çok bitki gibi papatyalar da tohumlar vasıtasıyla çoğalırlar. Bu sebeple pataya üretiminde papatya tohumunun oldukça büyük bir öneminin varlığı söz konusudur. Sizin için pek çok insan tarafından en çok merak edilip araştırılan Papatya tohumu nasıl ve zaman ekilir? Papatya tohumu nasıl olur ve nereden alınır sorularının yanıtlarını detaylarıyla derledik.
Evde bitki yetiştirmek birçok kişinin hayallerinden biridir. Evde yetiştirilmek istenen bitkilerden biri de nanedir. Nane tohumu nasıl ekilir? Nane tohumu ne zaman ekilir? Nane tohumu nasıl olur? Nane tohumu nereden alınır? İşte nane tohumu hakkında detaylı bilgiler.
Şüphesiz birçok kişinin en sevdiği meyvelerden biri muz meyvesidir. Muz bitkisinin hem tadı güzel hem de oldukça besleyici içeriğe sahiptir. Muz tohumu nasıl ekilir? Muz tohumu ne zaman ekilir? Muz tohumu nasıl olur? Muz tohumu nereden alınabilir? İşte muz tohumu ile ilgili bilgiler.
Menekşe en sevilen çiçekler arasında yer alır. Özellikle narin görünüşü renkli açan çiçekleriyle ilgi odağı menekşeler tercih edilmektedir. Hassas görünüşlü narin menekşe tohumdan ekilerek yetiştirilebilir. Sizler de menekşe tohumu nasıl ve zaman ekilir öğrenerek kolayca yetiştirebilirsiniz. Son günlerde merak edilen menekşe tohumu nasıl ve zaman ekilir? Menekşe tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Maydanoz, salataların, sandviçlerin vazgeçilmez çeşnisi olarak hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Birçok yemeğin yanına yakışmasıyla birlikte sağlık açısından da çok önemlidir. İçerdiği A,C, K vitaminleriyle sağlımız için yararlıdır. Maydanoz tohumu alarak bahçenizde, saksınızda yetiştirebilirsiniz. Maydanoz tohumu hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Karaçam, çam türleri arasında yer alan bir ağaçtır ve bahçe süsleme ve peyzaj tasarımı alanlarında sıklıkla tercih edilir. Karaçam tohumundan üretilen karaçam soğuğa dayanıklıdır. Peki, karaçam tohumu nasıl ve zaman ekilir? Karaçam tohumu nasıl olur ve nereden alınır? Karaçam tohumuyla ilgili merak edilen tüm detayları derledik.
Kabak tohumu nasıl ekilir konusu son günlerde sıklıkla araştırılmaktadır. Sağlığa faydaları ile bilinen kabak yetiştiriciliği yapmak isteyenler konuyu yakından takip etmektedir. Kendileri için organik sebze yetiştirmek isteyenler tarafından da kabak tohumu nasıl ekilir konusunu incelemektedir. Kabak tohumu nasıl ve zaman ekilir? Kabak tohumu nasıl olur ve nereden alınır hakkındaki tüm bilgileri detaylarıyla derledik.
Gül, en fazla sevilen, en çok tercih edilen çiçektir. Ama gül nasıl bir tohumdur? Gül tohumu nasıl ekilir? Gül tohumu nereden alınır? Gül nasıl sulanır? Gül tohumu nasıl saklanır gibi merak ettiğiniz çok sayıdaki sorunun cevabını sizler için derledik.
Bezelye tohumu nasıl ekilir? Bezelye tohumu ne zaman ekilir konusu son zamanlarda sık sık araştırılmaktadır. Bezelye yetiştiriciliği konusunu merak edenlerin bezelye tohumu nasıl olur hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Oldukça lezzetli bir sebze olan bezelye tohumu nasıl ve zaman ekilir? Bezelye tohumu nasıl olur ve nereden alınır hakkındaki tüm bilgileri yetiştiricilik yapmak isteyenler için derledik.
Badem gülgiller ailesinden gelen bir ağaç cinsidir. Badem fidanı orta boy bir ağaç boyutuna ulaşmaktadır. Badem Orta Doğu, Afrika ve Hindistan da daha çok bulunan bir ağaç türüdür. Bademin ise pek çok faydası bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ahududu faydalı meyveler grubunda yer alan bir meyve türüdür. Üzümgiller meyve olarak kabul edilmektedir. Ahududuyu doğal haliyle tüketebileceğiniz gibi reçel veya marmelat olarak ta tüketmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücuda oldukça faydalıdır. Bu meyveyi yemek için ahududu fidanı alıp yetiştirmek mümkündür. İşte, merak edilen tüm detaylar.