Papatya Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Papatya Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
"Pek çok bitki gibi papatyalar da tohumlar vasıtasıyla çoğalırlar. Bu sebeple pataya üretiminde papatya tohumunun oldukça büyük bir öneminin varlığı söz konusudur. Sizin için pek çok insan tarafından en çok merak edilip araştırılan Papatya tohumu nasıl ve zaman ekilir? Papatya tohumu nasıl olur ve nereden alınır sorularının yanıtlarını detaylarıyla derledik."
Pataya üretiminde papatya tohumunun önemli bir yeri vardır. Bu bakımından papatya tohumu hakkında pek çok insan mümkün olduğunca fazla bilgi edinmek istemektedir.
Papatya Tohumu Nedir?
Papatya tohumu, papatya bitkisinin yetiştirilmesinde büyük öneme sahip olan bir yapıdır. Bu tohumlar sayesinde istenilen yerlerde yeni papatya bitkilerinin yetişmesi sağlanır. Bu bakımdan papatya tohumunun varlığı önemlidir.
Papatya Tohumu Nasıl Olur?
Papatya tohumu kahverengi renkte ve küçük küçük yapıda bir bitki olma özelliği taşımaktadır.
Papatya Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur?
Yaz aylarında çiçek çok güzel açan papatya bitkileri, sonbahar dönemi başlar başlamaz solmaya başlarlar. Bu dönemde papatya bitkilerinin çiçekleri kesilerek toplanır ve kuru bir ortamda kuruması için bekletilir. Kuruyan papatyaların tohumları alınır ve içindeki yabancı maddelerden temizlenerek kullanılır. Papatya tohumunun alım işlemi son derece kolay olup çok çabuk çimlenme özelliği barındırmaktadır.
Papatya tohumunu hazır bir şekilde elde etmekte mümkün olmaktadır. Papatya tohumunun temin edebileceğiniz pek çok seçenek vardır. Bunlar arasında aktarlar, çiçek tohumu satışı yapan küçük dükkanlar ve ya internet yer almaktadır. Bu bakımdan papatya tohumunu bulmak son derece kolaydır.
Papatya Tohumu Nasıl Ekilir?
Papatya tohumu ekiminde saksı seçimi çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle de iri papatya bitkileri 25 cm uzunluğuna ulaşabilmektedir. Bundan dolayı büyük saksı tercih edilmesi son derece yararlı olacaktır. İçerisine papatya tohumu ekilecek olan saksı içerisine doldurulacak toprağın torf ve taşsız toprak karışımı olması önemlidir. Saksıya torf ile iyice karıştırılarak doldurulan toprağın üst kısımda 2-3 cm boşluk kalacak şekilde doldurulması gerekir.
Daha sonra saksı içindeki toprağa ekilecek papatya tohumları için bir kalem ile delikler açılır. Açılan bu deliklerin derinliği ise en fazla 4 cm olmalıdır. Açılan boşluklara papatya tohumları yerleştirilirler ve üzerleri toprakla kapatılır. Sonrasında toprak elle hafif bir şekilde bastırılır. Son olarak toprağa can suyunu verilir ve tohumların çimlenmesi beklenir.
Papatya Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir?
Papatya tohumu ekiminin yapılması için en uygun ay Mart ayıdır. Mart, tohum ve çiçek ekme ayı olmaktadır. Papatya bitkisi, ilk bahar aylarında ekimi yapılacak çiçeklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu bakımdan papatya tohumunun toprakla buluşturulması için Mart ayı mükemmel bir dönemi oluşturmaktadır. Kısa sürede çimlenme özelliğine sahip olan papatya bitkileri kısa sürede çimlenerek toprak yüzeyine çıkmaya başlayacaklardır.
Papatya Tohumu Kaç Günde Çimlenir?
Papatya tohumu hakkında en fazla merak edilen soru papatya tohumu kaç günde çimlenir sorusu olmaktadır. Papatya tohumunun çimlenme süresi yaklaşık olarak 15 günlük bir zamana dilimi içerisinde gerçekleşmektedir.
Papatya Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır?
Papatya tohumlarının toprakla buluşmasından sonra sulama çok büyük önem taşımaktadır. Çünkü tohumun çimlenebilmesi için toprağın her zaman nemli kalmasına özen gösterilmelidir. Bu sebeple her gün toprağı çamur olmayacak şekilde hafifçe nemlendirecek biçimde sulama yapılmasına özen gösterilmelidir.
Papatya Tohumu Nasıl Saklanır?
Papatya tohumu muhafaza edilirken serin ve kuru ortam tercih edilmelidir. Çünkü nemli ortamda muhafaza edilen tohumlar kısa sürede çimlenebilir veya çürümeye maruz kalabilir. Bu durum tohumların muhafazasında hiç karşılaşılmak istenmeyen bir sonuç oluşturur.