Bu yıl 41’inci kez düzenlenen Kütüphane Haftası kapsamında ilginç bir sergi düzenleniyor.‘Toplatılan Yayınlardan Seçmeler Sergisi’ başlığı altında düzenlenen sergide 100 kitap yer alıyor. Bu kitaplar arasında Adalet Ağaoğlu'nun Fikrimin İnce Gülü, Sait Faik Abasıyanık'ın Medar-ı Maişet Motoru, Sabahattin Ali'nin Sırça Köşk, Melih Cevdet Anday-Yan Yana, Karl Marx'ın Kapital, William Shakespeare'in Kral Lear ve Tolstoy'un Anna Karenina adlı kitapları da var.
Türk siyasetinde "Karaoğlan" lakabıyla anılan, Kıbrıs Barış Harekatı ve bölücü terör örgütü elebaşının yakalanmasına kadar çok sayıda tarihi olayda baş aktör olan, 5 Kasım 2006'da vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 18. yılında anılıyor.
#BÜLENT ECEVİT*12 bin 250 nüfusa sahip Yenimahalle’nin Batı Sitesi Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Modernkent bölgesi, ‘toplu taşıma’ mağduru. * Bu bölgedeki vatandaşların kent merkezine gitmek için iki kilometre yol yürüdüklerini belirten muhtar Ali Fidan, ÖHO hattının uzatılmasını istiyor
#Mahalle'nin NabzıYenimahalle’nin Yakacık Mahallesi muhtarı İsmail Hakkı Tozkoparan, “Mahallemizin en büyük problemlerinden biri, bazı noktalarda aydınlatma altyapısının ve aydınlatma direklerinin olmayışı” diyor. Muhtar Tozkoparan, “Bu yüzden maddi ve can kayıplı kazalar yaşanıyor. İnsanlar dışarı çıkmaya korkuyor” diye sesleniyor.
#Mahalle'nin NabzıAlmanya’da Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) oluşan dönemin ‘büyük koalisyon hükümeti’, 2021 yılı ortalarında Almanya’da emisyon oranının 1990 yılına kıyasla yüzde 65 azaltma kararı aldı.Ve 2045 yılına kadar da nötr iklim olma hedefi belirlendi.
#AlmanyaBirçok yayınevi, telifi serbest kalan Memduh Şevket Esendal’ın eserlerini yayımlıyor. ‘Ayaşlı ve Kiracıları’yla tanınan ve modern Türk öykücülüğünün de kurucularından sayılan Esendal, sıradan insanların gündelik yaşamlarını anlattığı gerçekçi, yalın ve rahat üslûbuyla Çehov’a yakın bulunuyor. Siyasetçi kimliğiyle Cumhuriyet’in kurucu kadrosunda yer alan Esendal, yazar olarak müstear adlarla uzun yıllar kendini görünmez kılmıştı.
#Memduh Şevket EsendalTarihi çağlardan beridir gelen antik kentler ülkemizin dört bir yanına dağılmış durumdadır. Kültür bakımından Dünya'nın en zengin ülkelerinden olan Türkiye tapınakları ile de meşhur bir ülkedir. Ülkemizde yer alan tapınaklardan birisi olan Augustus Tapınağı tam anlamı ile bir tarih kokmaktadır. Augustus Tapınağı günümüzde Roma mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olup mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Augustus Tapınağı son dönemlerde internette en sık araştırılan tarihi tapınaklar arasında yer almaktadır. Peki, Augustus Tapınağının lokasyonu neresidir? Augustus Tapınağına nasıl gidebiliriz? Augustus Tapınağı tarihi hakkında ne biliniyor? Augustus Tapınağı hikayesi var mı? Varsa nedir? Augustus Tapınağı ziyaret saatleri nedir? İşte Augustus Tapınağına dair her şey.
#TapınakAhmet Rasim gerçek bir İstanbul yazarıdır. İstanbul’un 1890’dan sonraki 40 yılını, şehrin sosyal yaşamını en ince ayrıntılarıyla yazıya döker. 140’tan fazla kitabı ve sayısız gazete-dergi yazısı bulunan Ahmet Rasim’in külliyatı VakıfBank Kültür Yayınları tarafından okurla buluşturuluyor.
#Ahmet RasimAnkara’da 800 özel halk otobüsü ve 2 bin 500 dolmuşla toplu taşıma yapan esnaf, ABB’den ulaşım ücretlerine zam talebinde bulundu. Bilboardlarda EGO Genel Müdürlüğü’nün 18 TL maliyet açıkladığını hatırlatan esnaf, “Biz 18 TL istemiyoruz 12 veya 13 TL olmasını istiyoruz” dedi.
#Murat YILMAZPandeminin yükünü çeken motorlu kuryelerin sayısı 1 milyonu aştı. Site/apartmanlara giremediklerinden, site güvenliğinin kimlik ve kasklarını almasından şikâyetçiler. Site/apartman yönetimleri ve güvenlik görevlilerinin buna hakkı olup olmadığını soruyorlar. Kuryelerin sorularını Kat Mülkiyeti Hukuku Uzmanı Avukat Mustafa Şeref Kısacık yanıtladı. Kısacık’a göre site ve apartman genel kurulları, motorlu kuryelerin siteye girmesini tümden yasaklayan karar alamaz. Karşı oy verip muhalefet şerhi koyan malikler, bu yasağın iptali için bir ay içinde dava açabilirler. Kuryeler ise “ayrımcılık” yapıldığı ve “Çalışma hürriyetinin engellendiği” gerekçeleriyle Kamu Denetçiliği Kurumu ile İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumları’na başvurabilirler.
#KuryeUNESCO Geçici Dünya Miras Listesi'ne giren Kayseri'deki Koramaz Vadisi'nde 2 yıl önce keşfedilen columbariumlar (Ölünün yakılmış kalıntılarını tutan cenaze çömleğinin saygılı ve genellikle halka açık depolanması için kullanılan yapı) turizme kazandırılmayı bekliyor. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, "Şu ana kadar tespit edilmiş 21 adet columbarium bulunmaktadır. Yeni ihbarlarla ve haritalandırmalarla bu columbarium'ların sayısının artacağını düşünüyoruz" dedi.
#KayseriCumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde tarih belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül’de detayları açıklayacak. Bu proje ile 81 ilde vatandaş kira öder gibi ev sahibi olacak. Konutun yanında dar gelirli vatandaşa işyeri ve arsa imkânı da sunulacak.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanGünlük hayatımıza kolaylıkla entegre edeceğimiz birkaç yöntemle israfın önüne geçmek çok zor değil. Alışverişi ihtiyacımız kadar yapmak ve satın aldıklarımızın yenebilir tüm kısımlarını kullanmaya dikkat etmek atabileceğimiz ilk adımlar. Yeşilliklerin saplarından salatalar yapabilir, fazla olgunlaşmış çileklerden farklı soslar hazırlayabiliriz. Kavun, balkabağı gibi ürünlerin çekirdeklerini kavurup yemeklere katmak, pancar yapraklarını çorbaya eklemek de mümkün.
#Tüketim