Topkapı Sarayı yılda ortalama 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Dört büyük avludan oluşan saray, doğayla iç içe bir yolculuk vadediyor. Topkapı Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Ülkemizde pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Özellikle Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Topkapı Sarayı son aylarda en çok araştırılan tarihi yapılardan birisidir. Günümüzde ise Topkapı Sarayı müze olarak ziyaretçi kabul etmektedir. Peki, Topkapı Sarayı nerede? Topkapı Sarayı tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte Topkapı Sarayı'na dair tüm bilgileri sizler için derledik.
#Topkapı Sarayı Nerede?İlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Hayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciHürriyet çalışanlarıyla Topkapı Sarayı’nı gezdik. Sırlarını öğrendik, ihtişama tanık olduk, tarihin dehlizlerine daldık. Topkapı Sarayı denilince dünyada akla gelenler şunlar: Kaşıkçı Elması. Topkapı Hançeri. Altın Taht. Topkapı Sarayı’nın önemli parçaları bunlar. Ancak Topkapı Sarayı’nda bunları geçen eserler de var. Ben kendi ilk 7’mi şöyle çıkardım.
#Topkapı SarayıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul" programında gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Programda Ahmet Kaya'nın şarkısını dinlerken duygulanan Erdoğan, "Ahmet Bey, ben cezaevine giderken Kazlıçeşme'de uğurlama programına katılıp şarkı türkülerini söyledi. Bir dava fikir insanı için böyle bir şeyin yapılması kabullenilemez diye. Tabii o günden bugüne hatta ben başbakanlığım döneminde Türkiye'ye getirmek istedim Ahmet Kaya'yı ama olmadı" ifadelerini kullandı. Programda İstanbul AK Parti Gençlik Kolları'nın hazırladığı şarkı dinlendi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBayramın ilk günü gördüğümüz kalabalık bir kaosun değil bir endişenin ve karamsarlığın habercisidir. Sirkeci–Sultanahmet arası Eminönü Meydanı ve vapur iskelesi, Sultanahmet’in bizatihi kendisi ve Divanyolu kalabalığın değil bir kıyametin görünümüne sahipti. Üç tarafı bir yarımadanın, daha doğrusu bir köprünün içine tıkıştırılan 20 milyon insan adım atamıyor.
#IstanbulTarihi yarımada Sultanahmet Meydanı yakınındaki Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un gerek yapısı gerekse tarihiyle önemli turistik merkezlerinden biridir. Özellikle yazın serin olması nedeniyle tercih edilen gezi mekanlarından Yerebatan Sarnıcı, mutlaka görülmesi gereken özel mekanların başında gösteriliyor. Peki Yerebatan Sarnıcı açık mı, nerede? İşte gezip görmek isteyenler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2022.
#Yerebatan Sarnıcıİstanbul'un Beşiktaş semtindeki büyük saray, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde veliahtların ikametgahı olan Dolmabahçe Sarayı, şimdi Milli Saraylar Resim Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Dolmabahçe Sarayı'nın tarihi ve mimarisi ile ilgili bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında detayları derledik.
Özellikle kulenin muhteşem İstanbul manzarasına sahip yüksek bir tepe üzerinde harika bir bölgede olması nedeniyle birçok turisti kendine çeken Çamlıca Kulesi turistik cazibe merkezi haline geldi. Çamlıca Tepesi nerede yer alıyor, nasıl gidilir ve giriş ücretleri nelerdir detayları ile derledik.
Gerek Osmanlı gerekse ülkemizin için tarihi bir öneme sahip olan kaşıkçı elması değeri ve hikayesi araştırılan konular arasında yer alıyor. Kaşıkçı elması adının, kesiminin oval olması ve kaşığa benzemesinden geldiği düşünülmektedir. Elmasın Osmanlı hazinesine gelişi hakkında birkaç hikâye bulumaktadır. Peki, kaşıkçı elması nerede, hangi müzede sergileniyor? İşte, kaşıkçı elması değeri ve hikayesi hakkında bilgiler...
#Kaşıkçı ElmasıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 'Bu ülkede kadrolaşmanın kitabını CHP yazmıştır' diyen Erdoğan, seçim barajına ilişkin 'Bizim yaklaşımımız barajın yüzde 7 olması yönünde' ifadelerini kullandı. Teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li Semra Güzel için ise, 'Böyle bir sözde milletvekilinin parlamentomuzda olması bizim için bir kara lekedir. Bunların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ve yargı yolunun açılmasının takipçisi olmaya mecburuz' dedi. Erdoğan Karadeniz'den çıkarılacak gazla ilgili de, 'İnşallah 2023’e biz bu işi yetiştireceğiz.' şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki krizle ilgili olarak, ‘Bu bölgeler artık savaşı kabullenemez’ dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAyva denince pek çoğumuzun aklına önce kaymak süslü tatlısı, sonra da reçeli ve marmeladı gelir. Hemen her tada uyumlu bu meyveyle ben tencere yemeği de yapıyor, zeytinyağlı kereviz pişirirken patates yerine ayva kullanıyorum. Havuç ve pancarla birlikte rendeleyip mayonez ve yoğurtla karıştırdığımda da nefis bir salata oluyor. Turşusunu da denemelisiniz...
#Ayva TatlısıBalkanlar’ın en güzel ve en yeni ülkelerinden biri olan Karadağ, tarihi dokusu ve doğası korunmuş kentleri, bakir dağları ve ormanlarıyla bir cazibe merkezi. Kruvaziyerlerin durak noktası haline gelen masalsı Kotor Körfezi, adrenalin meraklılarına kayak ve rafting yapma imkânı sunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Durmitor Ulusal Parkı... Huzur arayanların adresi Karadağ’da gezilecek çok yer var.
#GazetehaberleriBağdat Köşkü, Topkapı Sarayı'nın içinde yer almaktadır. Topkapı Sarayı her yıl pek çok sayıda turistin ziyaret ettiği tarihi bir yerdir. 1478 yılında inşası tamamlanmış olan bu yapı, imparatorluğun, eğitim ve idare binası da olmuştur. Topkapı Sarayı dünyanın sayılı müzeleri arasında yer almaktadır. İçinde hazineler, kutsal emanetler ve daha pek çok değerli eser barındırır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Alay Köşkü, padişahların alayları seyretmesi amacı ile yaptırılmış olan bir köşk olma özelliğini taşımaktadır. Alay Köşkü oldukça eski zamanlarda yaptırılmış bir köşk olsa bile günümüzde hala mimarisi ile dikkat çekmekte olan yapılar arasında bulunmaktadır. Alay Köşkü'ne gitmeyi düşünen kişiler öncesinde bilgi sahibi olmak isteyebilir. Alay Köşkü nerede ve nasıl gidilir? Alay Köşkü tarihi, özellikleri ve giriş ücreti hakkında bilgiler nelerdir? Alay Köşkü ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik.
1969 yılında Almanya’ya işçi olarak gelen Elazığ’lı Hüseyin Kara’nın kızı Nejla Kara tıp tahsili yaparken birden kendini otomotiv sektörünün içinde buluyor. Değişik mesleklerde üniversite eğitimi alan kardeşlerini bir araya toplayarak otomobil dünyasında devasa porojelerin hayata geçirilmesinde ailesine öncülük ederek mesleğinin efendisi olan Harput’un yaman kızı Nejla sorularımıza ilginç yanıtlar verdi.
#Nejla Karaİstanbul pek çok tarihi eseri ve doğal güzelliği bünyesinde barındıran bir şehirdir. Şehrin Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası'nda farklı görülecek yerler vardır. İstanbul’u gezmek isteyenler bu şehrin birkaç güne sığmayacağını bilmelidir. Ulus Parkı’nda şehrin güzelliklerini seyredebileceğiniz bir konumda bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Haseki Medresesi, Osmanlı mimarisi tarzı ile yapılmış olan bir medrese olma özelliğine sahiptir. İstanbul şehrinde bulunan külliye Haseki semtinde yer almaktadır. Mimar Sinan tarafından yapılan bu külliye hala büyüleyici mimarisi ile dikkatleri çekmektedir. Haseki medresesi nerede ve nasıl gidilir? Haseki medresesi tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? Haseki Medresesi'ne gitmeyi düşünen kişiler için tüm detayları derledik.