Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef topik tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bir Ermeni mezesi olan topik yapımı, malzemeleri ve lezzetiyle sofralara renk katıyor. Peki, orjinal topik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, topik meze tarifi detayları...
#Topik MezeYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriLezzetli ve hafif yaz menülerinin olmazsa olmazı mezeler. Ünlü şeflerden tarifler istedik. Kimisi için taze mevsim sebzelerine ihtiyacınız olacak kimisi içinse deniz ürünlerine... Damak tadınıza uygun birini seçip mutfağa geçebilirsiniz...
#Gazetehaberleriİstanbul’un en yeni oteli Ramada Plaza’nın yerinde eskiden ne olduğunu hatırlıyor musunuz? Bazıları hamam diyecek, kimisi Tan Sineması’nı, kimisi Tunç Kafeterya’yı hatırlayacak, daha eskiler İstanbul’un ilk kafelerinden High Life’ı anacak. Peki Pancaldi kır bahçesini hatırlayan var mı? 1930’larda Giovanni Batista Pancaldi tarafından açılan ve semte adını veren Pancaldi kır bahçesi, bugün hálá yaşıyor.
Meze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#MezeYeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#YılbaşıOnu sevmeme ihtimaliniz neredeyse yok. Her daim sempatik ve pozitif. Boşuna “Sevimlilikte pandayla yarışır” demiyorlar. Yeni yıla doğru geri sayarken gözde şef Danilo Zanna’yla buluştuk. Zor geçen 2020’nin ardından bizi mutlu edecek yemekleri, yılbaşı sofrasını daha da lezzetli hale getirecek detayları, sofrada olması ve olmaması gerekenleri konuştuk: “Ekmek az yiyin...Çorba yok. Afrodizyak içinse deniz mahsulleri...”
#GazetehaberleriLenovo, benden Türkiye’nin dört doer’ından birini seçmemi istedi. Doer, yani henüz kariyerinin en üst seviyesine gelmemiş ama gelecek vaat eden insan... Öyle büyük bir sorumluluk ki. Başarılı bir sporcu mu yoksa idealist bir öğretmen; kahraman bir polis ya da mucit bir mühendis mi olmalı benim doer’ım? Başımı iki elimin arasına almış düşünürken geldi önüme oturdu: Hakan Gence. Birden kafamda bir şimşek çaktı: Benim doer’ım neden genç bir gazeteci olmasın?
Yaz sıcakları bitmeden, Ramazan başlamadan şöyle bir keyif yapmalı; içimizi dökmeli, birbirimize uzun uzadıya güzel vakit ayırmalı. Cep telefonlarını kapatıp, bir yere yetişme telaşı olmadan, bembeyaz örtülü bir rakı masasında ve mis gibi şarkılarla keyifle demlenmeli. Rakı milli servetimiz. Mehmet Akif ile Neyzen Tevfik’in dost olmasını engellemeyen içki. Bu haftanın konusu da adabıyla rakı
Gabi Öksüz ve Rinaldo Tomaselli, İstanbul'da yaşayan farklı kültürlerin mutfağının tariflerinin peşine düştüler. Topladıkları Sefarad, Ermeni, Levanten mutfaklarından tarifleri denemek için Beyoğlu'nda Kapris dö Pera'yı açtılar.
#Yemek