Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanZuhal Topal'la Sofrada birincisi cuma akşamı belli oldu. Final heyecanı ile izleyici karşısına çıkan Zuhal Topal'la Sofrada'nın 26 Mart tarihli bölümünde rakiplerinden daha yüksek puanı alan yarışmacı 15 bin TL'nin sahibi oldu. Çisem Hanım’ın yarıştığı final gününde Zuhal Topal ve kayınvalidelerin verdiği puanlar Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? sorusunu yanıta kavuşturdu. Bu hafta 19 puan alan yarışmacı Germanıe Hanım ise haftanın sonuncusu olmanın üzüntüsünü yaşadı. İşte, 26 Mart Zuhal Topal'la Sofrada kazananı ve puan durumu.
#Zuhal Topal'la Sofrada Kim KazandıTepsi oruğu sini köfte olarak da bilinmektedir. Hatay yöresine ait olan tepsi oruğu, içli köftenin tepsiye basılarak pişirilmiş ve dilimlenmiş hali olarak özetlenebilir. İster baklava dilimi, ister üçgen, ister havuç dilimi olarak sunulabilir. Peki, tepsi oruğu nasıl yapılır? İşte adım adım tepsi oruğu tarifi...
#Tepsi Oruğu Nasıl Yapılır?Bu hafta sizlere Hatay yöresine ait enfes bir lezzet olan zeytinyağlı tepsi oruğunun tarifini vereceğim. Genellikle odun fırınında pişirilen zeytinyağlı tepsi oruğu, imkân olmaması halinde ev fırınlarında da yapılabilmektedir. Tarifi her ne kadar karmaşık gelse de, fırından çıktığı anda kokusu ve görüntüsü ile verdiğiniz emeklere değdiğini size vurgulayacaktır.
#Tepsi OruğuKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#Alaçatı Ot FestivaliKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#AlaçatıÜlkemdeki her yörenin mutfağını severim ama başıma tabanca dayasanız ve “Tercih belirt” deseniz depremin en çok etkilediği bölgeler ağır basar... Humusçu İbrahim Usta o güzelim bakla ezmesine nasıl da sevgisini katıyordu... PÖÇ Kasabı ve Kebap Salonu’nun tepsi ve kâğıt kebapları, yörenin gelişmiş damak zevki kadar buranın sahibinin güzel kalbinin ve biz müşterilere olan saygısının ifadesi değil miydi? Leban’daki humus ve maklubenin müthiş lezzeti, yörenin kozmopolit kültürünün gastronomik alanda ifadesi değil miydi? Yöresel mutfak demek koca bir kültür demek. Barınma, beslenme ve iş bulma gibi acil sorunları çözdükten sonra kaybolma tehlikesinde olan kültürleri yeniden canlandırmak hepimizin boynunun borcu...
#AntakyaFarklılıklarına rağmen birlikte yaşamayı becerebilmiş güler yüzlü, misafirperver insanları, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bereketli toprakları, çok kültürlü, geleneksel mutfağıyla Antakya, anlatmakta çok geç kaldığı güzelliklerini, hoşgörüsünü, eşsiz tarihini, sizlerle paylaşmaya artık hazır.
Hatay, bu günlerde uzatmalı sonbaharı yaşıyor adeta. Parke taşlı dar sokaklarında, noel süsü gibi portakal ağaçlarıyla kaplı küçük meydanlarında kutlamalar birbirini izliyor. Rumlar Noeli iki hafta önce kutladı, hep birlikte yaşanan yeni yıl coşkusunun ardından bu hafta sıra şehrin Ermeni cemaatinde. Musa Dağı’nın eteklerinden Akdeniz’i kuşbakışı gören, her yıl kış başında defne taneleri dev kazanlarda kaynatıp, mis kokulu sabunlar yapan Vakıflı Köyü’nün sokaklarında bu hafta Noel sevinci yaşanacak. Türkiye’nin tek Ermeni köyü, çarşambayı perşembeye bağlayan gece Kutsal Doğuş Bayramı’nı kutlayacak. Fotoğrafçı Handegül Toker ve Melda Kurt, Noel’e hazırlanan köyü ziyaret etti, izlenimlerini yazdı.