Tepsi haberleri sayfasında Tepsi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2499 Tepsi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Düzce’de fırında çalışan bir kişi, pişmeye gidecek olan kurabiyelerin bulunduğu tepsilerin takılı olduğu rafların üzerinde çizmeleriyle dolaştı. Sosyal medya paylaşılan o anlar tepki çekti
#Düzceİstanbul'un Avcılar ilçesinde pazar kurulan caddeye park edilen ve sürücüsüne bir türlü ulaşılamayan otomobil için esnaf ilginç bir yönteme başvurdu. Otomobil, pazarcılar tarafından lastiklerinin altına metal tepsi konularak, halatla çekildi.
#Avcılarİstanbul'un Avcılar ilçesinde pazar kurulan caddeye park edilen ve sürücüsüne bir türlü ulaşılamayan otomobil için esnaf ilginç bir yönteme başvurdu. Otomobil, pazarcılar tarafından lastiklerinin altına metal tepsi konularak, halatla çekildi.
#AvcılarYemek sonrası fırın ve ocak temizliği en sıkıcı ev işleri arasında yer alabilir. Fırınların düğmeleri, camları, ızgara telleri ve daha birçok temizlenmesi gereken parçaları vardır ve bu durum zevkle yemek yapmanızı engelliyor olabilir. Neyse ki sizi fırın temizliğine ve ocağınızda biriken zorlu lekelere saatler harcamaktan kurtaracak önerilerimiz var. İşte işinizi kolaylaştıracak akıllı ipuçları…
#FırınKalkan balığı MasterChef ile birlikte izleyicilerin merak ettiği mevsim balıkları arasında yerini aldı. Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl temizlenir, nasıl yenir ve pişirilir? İşte kalkan balığı tarifi ve özellikleri...
#Kalkan BalığıMutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriVeganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro MarketZeytinyağı Tadım Festivali için Edremit’teydik. Hem birbirinden farklı zeytinyağlarını tattık hem de İtalyan ‘dondurma filozofu’ Marco Radicioni’nin hazırladığı keçi sütünden zeytinyağlı dondurmayı. Marco gastronomiyi ileriye taşıyan gerçek bir emektar. Zeytinyağlı dondurmaysa nefis...
#Ebru ErkeEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1MasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef KruvasanSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaÇok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekOkullar açıldı, pek çok evde hızlı bir kahvaltının da pratik bir öğle yemeğinin de kurtarıcısı tostlar. İki dilim ekmeğin tereyağıyla çıtırdarken sıcaklığıyla erittiği peynirin üzerinde bol sucuklu mu istersiniz yoksa bazlama içinde şarküteri ürünlü mü? Tost dünyası hayal gücümüz kadar geniş. Ançüezli tereyağıyla yaptığım umami bombasını ya da bazlama arası beyazpeynirliyi de deneyin.
#TostKahramanmaraş'ta bir fabrikanın önünde geçerken su isteyip, kendisine hortumdan akan su gösterilince, "Bardağınız yok mu" diye soran Mesut Kazancı (29), çıkan tartışmada Ahmet I. ve Erman N. tarafından sopa ile dövüldü. O anlar cep telefonuyla kayda alınırken, hastaneye kaldırılan Mesut Kazancı hayatını kaybetti. 2 şüpheli yakalanıp tutuklanırken, anne Gül Kazancı, "Benim yavrumu bir bardak su için nasıl öldürdüler" dedi.
#KahramanmaraşKahramanmaraş'ta bir fabrikanın önünde geçerken su isteyip, kendisine hortumdan akan su gösterilince, "Bardağınız yok mu" diye soran Mesut Kazancı (29), çıkan tartışmada Ahmet I. ve Erman N. tarafından sopa ile dövüldü. O anlar cep telefonuyla kayda alınırken, hastaneye kaldırılan Mesut Kazancı hayatını kaybetti. 2 şüpheli yakalanıp tutuklanırken, anne Gül Kazancı, "Benim yavrumu bir bardak su için nasıl öldürdüler" dedi.
#CinayetTerminalin altındaki dev alanlar hiçbir kör nokta olmadan kameralarla izleniyor. En ufak bir aksaklığa izin verilmiyor. Ekipler, sistem sorumluları ekran başında sadece terminali değil tüm havalimanını kontrol ediyor. Acil olaylarda kırmızı telefonlar çaldığında kimin nereye gideceği, kimlerin toplanacağı her şey önceden belli. Yani özellikle terminal içindeki rahatlık ve huzur aşağıdan sağlanıyor. Güvenlikten elektriğe, sudan bagaj eşleştirmelerine kadar. Yukarıdaki huzur aşağının temeli üstünde kurulu.
#İstanbul Havalimanıİtalya’nın gastronomik zenginliğinin en parlak örneklerinden biri Toskana mutfağıdır. Bölgenin tarihi, kültürü ve doğal kaynakları onu özgün kılar. Bölgenin öne çıkan lezzetlerinden biri olan ‘schiacciata con l’uva’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda Toskana’nın köklü bağcılık geleneğinin ve köy yaşamının bir yansımasıdır.
#Danilo ZannaKazandibi tarifi ve malzemeleri internette en çok aranan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Kazandibi tatlısı tarifi, geleneksel sütlü tatlılarımızdan biri. 7'den 77'ye herkesin severek tükettiği bu nefis tatlının yapımı da oldukça pratik. Kazandibi, muhallebisi hazırlandıktan sonra karamelize şekerle birleştirilerek yapılıyor. Eğer denemek isterseniz, kazandibi yapımını sizin için derledik.
#Kazandibi TarifiOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıKebabın başkenti Adana'da bir tatlıcının et ile tatlıyı birleştirip yaptığı "Kıymalı baklavayı" yiyen vatandaşlar önce şaşırdı sonra beğendi. 20 yıldır tatlı sektöründe bulunduğunu ve yıllardır yeni lezzetin üzerinde çalıştığını Ali Büyükdaş, "Kıymalı baklava yaptım, dünyada bir ilke imza attım. Et ile tatlıyı buluşturdum. Hep acı mı yiyeceğiz eti? Adana halkı eti çok seviyor. Aynı zamanda Adana etin kenti. Biz de Türk mutfağına yeni bir tatlı, yeni bir ürün çıkardık. Patent başvurusunu da yaptık" dedi.
#AdanaSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge AkgünTakvimler 1 Temmuz 1969 gününü gösteriyordu... Ülkenin başındaki orta yaşlı kadın, yani Kraliçe 2. Elizabeth, önünde diz çöken büyük oğlu Charles'ın başına tacını yerleştirdi. Bu öyle basit bir gün değildi. Sırf o an için özel bir tören düzenlenmişti. Askeri birlikler, kameralar herkes hazırdı ve yerini almıştı...
#Galler Prensiİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem Dinçbaşİlibada Afyonkarahisar ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Bahar aylarında doğadan toplanır ve dolma yapımında kullanılır. İlibada dolması genelde toplu olarak hazırlanır ve öğlen yemeklerinde köy/mahalle sakinlerinin toplandıkları sofralarda ortadan yenir veya komşularla paylaşılır. Özellikle Kütahya Devlet Hatun MTAL öğrencileri de bu geleneği devam ettirerek bizlere oraya ziyaretimizde ilibada dolmasını ve diğer yöresel bir lezzet olan Hamaylı tatlısını tatma imkânı yaşattılar. Ayrıca mevsimi ise bu dolmanın da sıra yemeklerinde yer alması mümkündür. Afyon ilibada dolması 10.03.2021 tarihinde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescillenerek koruma altına alınmıştır. Şef Rüzgar Sünbül’ün reçetesiyle lezizz hamaylı tatlısı tarifleri sizlerle..
#Hamaylı