Teknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark yaratarak Türkiye’nin dijital dönüşümünü güçlendiren kadın liderlerin ödüllendirildiği “Teknolojinin Kadın Liderleri” yarışması için başvurular 8 Mart’a kadar devam edecek. Microsoft Türkiye’nin Habitat Derneği ile iş birliği içinde düzenlediği yarışma kapsamında “Genç Teknoloji Yıldızı”, “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider”, “Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi (Start-up)”, “Engelleri Aşan Kadın” ve “Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi” kategorilerinde ödüller sahibini bulacak.
#Teknolojinin Kadın YıldızlarıSelin Alara Örnek, 9’uncu sınıfta. Yazılım ve donanımını kendi yaptığı robotları, uluslararası platformlardan aldığı ödülleri var. Konuşmalar yapıyor, genç lider seçiliyor. Örnek “En büyük hayalim ışık hızından daha hızlı bir uzay aracı yapıp humanoid’lerimden birini karadeliğe göndermek” diyor.
#GazetehaberleriMicrosoft’un Türkiye’de kadınların teknolojide daha fazla söz sahibi olması için her yıl düzenlediği Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının 2020 kazananları belli oldu. Microsoft Teams üzerinden gerçekleşen aday sunumları ve jüri oylamaları sonucunda toplam 5 faklı kategoride yılın en iyi projeleri değerlendirildi.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft’un 2016 yılından beri hayata geçirdiği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının 2020 yılı son başvuru tarihi 15 Mayıs. Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler farklı kategorilerle 15 Mayıs’a kadar internet sitesinden başvuru yapabilecek.
#MicrosoftHer yıl 8 Mart yaklaştığında cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadına şiddetin ortadan kalktığı, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamanın anlamının kalmadığı, adının ‘Kadın-Erkek Eşitliği Günü’ olarak değiştiği bir dünya hayali kurarım.İlerlemeler tabii ki kaydedildi.
#TürkiyeTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft’un 2016 yılından beri hayata geçirdiği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının 2020 yılı başvuruları başladı. Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler farklı kategorilerle 28 Şubat’a kadar internet sitesinden başvuru yapabilecek.
#TeknolojiAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği'nde okuyan iki öğrenci, görme engellilerin bilgisayarı rahatlıkla kullanabilmeleri için üç boyutlu yazıcıyla Braille alfabesinden oluşan klavye tasarladı.
#ÜniversiteToplumsal sorunlara yenilikçi çözümler getirmeye istek duyan liseli kız öğrenciler, yaratıcı fikirleriyle “Kızlarla Kodluyoruz Ideathonu” adlı fikir maratonuna katılıyor. Microsoft Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen Ideathon’da seçilen takım, fikirlerini hayata geçirmek üzere Kaş’ta bir haftalık yaz kampına katılma ve kodlama eğitimi alma imkânı kazanacak.
#MicrosoftKız çocuklarına kodlamayı öğreten, iş hayatına ara vermiş kadınların tekrar iş hayatına atılmasına destek olan Microsoft, kadınları teknolojinin içene çekmek, farkındalığı artırmak için her yıl Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasını düzenliyor. Teknoloji sektöründe kadın yönetici oranının sadece yüzde 9 olduğuna dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “Hâlâ teknolojinin erkek işi olduğu gibi bir algı var” diyor.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyelerine imza atan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft Türkiye ve KAGİDER iş birliğiyle (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) 2016 yılında hayata geçirilen ve 2017 yılında Aydın Doğan Vakfı’nın da desteklemeye başladığı ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular uzatıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya katılacak olan kadın girişimciler ve liderler 18 Mayıs 2018 tarihine kadar internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikayeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için yola Microsoft Türkiye ve KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) 2016 yılında hayata geçirdiği, 2017 yılında Aydın Doğan Vakfı’nın da desteklemeye başladığı ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya katılacak olan kadın girişimciler4 Mayıs 2018 tarihine kadar internet sitesinden başvuru da yapabilecek.
#MicrosoftMicrosoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “Bulut bilişim kullanmayan şirketler 5 yıl sonra internetsiz şirketlerle eşdeğer olacak. Dünya ekonomisinin yüzde 25’i 2020’ye kadar dijital platformda dönecek. Siber saldırılara karşı çok bilinçsiziz. Bu konuda çalışma yapılmalı” dedi.
#Murat KansuSilikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketlerinin personel profiline bakıldığında kadroların yüzde 68’inin beyaz, yüzde 64’ünün de erkek çalışanlardan oluştuğu görülüyor. Bu sebeple eleştirilen firmalar çeşitlilik konusunda geliştirdikleri projelerle durumu düzeltmeye çalışıyor. Ancak, bir Google çalışanının ‘kadın çalışanların biyolojik olarak teknolojiye yatkın olmadıklarını’ yazması, teknoloji şirketlerindeki cinsiyetçi yaklaşımları yeniden gündeme getirdi.
#ÇeşitlilikTürkiye’de teknoloji alanında çalışan kadınları daha fazlasını başarmaları teşvik etmek amacıyla geçen yıl Microsoft tarafından hayata geçirilen Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın ikincisi geöen pazartesi günü gerçekleşti. Kimi turnike ve AKBİL’siz geçiş sistemi tasarladı kimi lüks ofisini bırakıp yerin altında madencilerle çalışarak onların güvenliklerini sağladı, kimi de kadınların erkeklerden talimat almadan çalıştığı bir dijital restoran kurdu. İşte dokuz farklı kategoride yüzlerce kadının yarıştığı gecede ödül alanlar...
#Türkiye’De Teknoloji Alanında Çalışan KadınlarMicrosoft Türkiye, KAGİDER ve Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin teknoloji alanındaki rol modeli kadınlarını seçti. 'Teknolojinin Kadın Liderleri' ödül töreninde finalistlerin birbirinden ilginç ve örnek olacak ilham verici öyküleri de paylaşıldı.
#Aydın Doğan Vakfı16. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri sahiplerini buldu. Aydın Doğan Vakfı (ADV) Dünya Kız Çocukları Konferansı’yla, gündem yönetimi dalında ödülün sahibi oldu.
#Türkiye Halkla İlişkiler DerneğiLise öğrencisi Neval Çam geçen yıl Microsoft tarafından düzenlenen "Teknolojinin Kadın Liderleri" yarışmasında "yılın en başarılı kadın yazılım geliştiricisi" seçildi. Bu yıl mezun olacak olan Çam, önümüzdeki yıl ise Stanford Üniversitesi’nde okumaya hak kazandı.
#Stanford Üniversitesi2016 yılında Microsoft ve KAGİDER işbirliğiyle yapılan yarışmayı bu yıl Aydın Doğan Vakfı da destekliyor. Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması hakkında konuşan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, “5.1 milyon işi robotlar yapacak. Kadın-erkek çalışan arasındaki farkı kapatabilmek için çok daha fazla kadının teknoloji alanına girmesi gerekiyor” dedi.
#KAGİDERKadınların teknoloji, bilim ve mühendislik alanındaki işlerde, bir yıl içinde işten ayrılma oranının erkeklere göre yüzde 45 daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Microsoft ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin bu sene başlattığı Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması, işte bu kadınları onurlandırmak ve sonraki nesillere ilham olup sektördeki kadın katılım oranını artırmak için düzenlendi. Böylelikle toplumdaki dijital dönüşümü de tetiklenebilirdi. Teknoloji alanında çalışan kadınların sekiz kategoride onurlandırıldığı yarışmada, ödüller 31 Mayıs’ta sahiplerini buldu. Bu kadınlar, Microsoft’un tüm global inisiyatif ve organizasyonlarında, uluslararası eğitimlerinde yer alacaklar. Gelin onları yakından tanıyalım.
#KAGİDER