Microsoft geleceğin bilim kadınlarını arıyor

Güncelleme Tarihi:

Microsoft geleceğin bilim kadınlarını arıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 14:45

Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler getirmeye istek duyan liseli kız öğrenciler, yaratıcı fikirleriyle “Kızlarla Kodluyoruz Ideathonu” adlı fikir maratonuna katılıyor. Microsoft Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen Ideathon’da seçilen takım, fikirlerini hayata geçirmek üzere Kaş’ta bir haftalık yaz kampına katılma ve kodlama eğitimi alma imkânı kazanacak.

Haberin Devamı

Dijital dönüşümü etkin gerçekleştirmek için ürün ve hizmetlerini herkesin kullanabileceği şekilde sunmanın yanında, ekonomik ve sosyal anlamda Türkiye’nin yerel değerlerini güçlendirme hedefiyle faaliyetlerini dürdüren Microsoft Türkiye ve teknoloji okuryazarlığını artıracak, istihdam açığına çözüm olacak çalışmalar yürüten Kodluyoruz Derneği, öncü bir projeye imza atıyor. “Kızlarla Kodluyoruz Ideathonu” adıyla düzenlene fikir maratonu, geleceğin bilim kadını olmak isteyen 14-17 yaş arası kız öğrencileri fikir üretmek üzere bir araya getiriyor.

Microsoft Türkiye Genel Merkezinde 26 Haziran’da gerçekleşecek etkinlikte, kız öğrenciler 4-5 kişilik takımlar halinde çalışarak belirlenen toplumsal sorunlar için teknolojik çözüm önerilerini sunacak. Kazanan takım fikirlerini hayata geçirmek üzere Kaş’ta bir haftalık yaz kampına katılma ve kodlama eğitimi alma imkânı kazanacak. Bilişim sektöründe cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadın çalışan görünürlüğünü artırmak için genç kızların öğrencilik yaşlarından itibaren teknolojiyle ilgili alanlara katılımını destekleyen Ideathon’un son başvuru tarihi 24 Haziran.

Kadınlar teknolojide yeterince temsil edilmiyor

Haberin Devamı

Microsoft’un hizmet ettiği ülke değerlerinden birini kadınlar oluşturuyor. Microsoft Türkiye, teknolojide kadınların neler başarabildiğini tüm dünyaya gösterme hedefiyle 3 yıldır ‘’Teknolojinin Kadın Liderleri’’ yarışmasını düzenliyor; kadınların Türkiye’de teknolojide daha fazla söz sahibi olmasına katkılar sunuyor. World Economic Forum’un her yıl yayımladığı Küresel Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde, Türkiye 144 ülke içinde 130’uncu sırada yer alıyor. Türkiye’deki Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin %15i, tüm mühendislik fakültelerin ise %30’u kız öğrencilerden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!