Tayland Yemekleri haberleri sayfasında Tayland Yemekleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 324 Tayland Yemekleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzakdoğu'nun hem uygun fiyatlı hem de keyifli rotaları arasında başı çeken Bangkok, Tayland'ın hem başkenti hem de en canlı şehri. Dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin her mevsim gözdesi olan bu kent, aralık, ocak ve şubat aylarında ise muson yağmurlarından uzak olduğu için en davetkar zamanlarını misafirlerine sunuyor. İşte Bangkok gezi rehberi...
#Bangkok Gezi RehberiYeni evlenen çiftler için düğün sonrası dinlenme imkanı ve eşsiz bir deneyim sağlayan balayı tatilini keyifli bir maceraya dönüştürmek için pek çok farklı alternatif bulunuyor. Dünyanın en heyecan verici rotalarında farklı bir tatil keyfi sizi bekliyor. İşte bu yaz balayı için tercih edebileceğiniz yerler...
#Balayı Tatli“Dünyanın en huzurlu yeri neresi?” sorusuna verilen cevapların başında gelir İskandinav ülkeleri. Eğer siz de bu mutlu ve sakin insanların ülkesine gitmeye karar verirseniz, İskandinavya’nın hem en havalı hem de en uygun fiyatlı otellerini öğrenmek için okumaya devam edin... Zeynep Zayım
#En Hesaplı OtellerYıllardır sanatla dirsek temasını kaybetmeyen Absolut Votka’nın en büyük ilgi alanı tanınmamış çağdaş sanatçıları keşfetmek. Onları desteklemek için yaklaşık 30 yıldır ‘Absolut Sanat Ödülleri’ni (Absolut Art Awards) dağıtıyor. Bu yılki ödül Rirkrit Tiravanija’a gitti. Buenos Aires doğumlu Tayland asıllı sanatçı Stokholm’deki törende bütün malzemeleri karıştırdı ve kendisine ödül kazandıran işini tekrar pişirdi
Bangkok’a gittiğimde, muhalefeti temsil eden “Kırmızı Gömlekliler” askerle kıyasıya çatışıyordu. Onun için kentin merkezine giremedim ama kıyısından, köşesinden görülebilecek her yeri gördüm. Yemeklerinin tadına baktım. Acı çorbalarını içip ter içinde kaldım. Bangkok, cehennem benzeri sıcağı ve hiç yürümeyen trafiği haricinde insanı sarmalayan, güler yüzlü bir kent.
Zengin mönü deyimini duymuşsunuzdur. Çeşitleri olağandan fazla olan lokantalarda genellikle açık büfe için kullanılan bir deyim bu. Lokantalar arasında lezzet, ikram ve yaratıcılık açısından olduğu gibi, bu açıdan da yarış var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ünlüer Gurme adlı et lokantası, brunch büfesinde tam 250 çeşit yiyecek-içecek sunmakla övünüyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Türkiye’deki ilk halkasını açan İngiliz zinciri Gourmet Burger Kitchen (GBK) ise, hamburger çeşitlerini, farklı damak tatlarına seslenen yaratıcı soslarıyla 26’ya çıkarmış.
Deniz Aral henüz dört yaşında. Anaokulunda, ilköğretime hazırlanıyor. Okuma yazmayı henüz öğrenmedi. Tayland’a ilk gidişinde altı aylıktı. O tarihten bu yana Fransa’dan Çin’e sekiz ülke gördü. Ne de olsa Deniz, Haberci programının yapımcısı Coşkun Aral ve metin yazarı Müge Aral’ın kızı... Geçenlerde ilk kitabı Ekin Yayınları’ndan piyasaya çıktı: "Deniz’in Gezi Günlüğü: Tayland." Müge Aral, "Bu kitabı Hong Kong, Tibet, Malezya kitapları izleyecek. Amacım geziye çıkma arzusu uyandırmak" diyor.
Mövenpick Hotel Istanbul, bu akşam Skyline Club Lounge’da Tayland Yemekleri Haftası’nın açılış kokteylini düzenleyecek.Mövenpick Resort Phuket’den gelen Taylandlı şefler Boonmee Nakrua, Anuchart Buppha ve Jaruwan Dangnuan tarafından hazırlanan Tayland mutfağından lezzetler, geleneksel Tayland dansları eşliğinde davetlilerin beğenisine sunulacak.
İki genç girişimci, Türkiye’de Uzakdoğu yemeklerinde açık olduğunu görerek kendi restoran markaları SushiCo Chinese in Town’ı yarattılar. Selim Yalın ve Baran Dumanoğlu, 1997’de küçük bir dükkanda başladıkları işlerini, bugün 8 şubeli restoran zinciri haline getirdiler.