Türk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiAnadolu'da, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğuna inanılan Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülen baharın habercisi "Hıdırellez", asırlardır nesilden nesile aktarılıyor.
#Kültür SanatYeni yıl sofralarının vazgeçilmezi yılbaşı hindisinin tarifi için sorgulamalar başladı. Anavatanı Amerika olan ve Türkiye'de genellikle yılbaşında tüketilen hindinin çeşitli tarifleri bulunsa da hindi dolması geleneği bu yıl da devam ediyor. Peki yılbaşı hindisi nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte iç pilavlı hindi dolması tarifi!
#Yılbaşı Hindisi