İstinye Park'a giderseniz...

Güncelleme Tarihi:

İstinye Parka giderseniz...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 01:00

Sağınıza solunuza bakınmadan sadece İstinyepark’a gidip geliyorsanız, şehrin yeni gastronomi üssünü fena ıskalıyorsunuz!

Haberin Devamı

ONLAR SİZİN DEĞİL, SİZ ONLARIN KEYFİNE UYACAKSINIZ
AMAN DA BRAVO

Öyle, “Akşam gideyim de masaya kurulayım” yok... Melis Korkud ve suç ortağı İnanç Baykar’ın, ünü kulaktan kulağa yayılan lezzetlerini tatmak istiyorsanız, zahmet edip öğle gideceksiniz çünkü sadece 12.00-17.00 arası servis yapıyorlar. Rezervasyon yaptıracaksınız çünkü sadece 25 sandalyeleri var. Ne bulursanız onu yiyeceksiniz çünkü mönüyü kafalarına göre değiştiriyorlar. İş gününüzü ayıracaksınız çünkü pazarları çalışmıyorlar. Emirgan Korusu’na bakan bu küçücük dükkânın müdavimleri arasında, kalkıp Suadiye’den gelen 80’lik teyzeler de var; normalde Karaköy-Galata-Asmalı üçgeninden şaşmayan, alternatif budalası genç gurmeler de... Fiyatlar üst-orta. En sevilen yemek kinoayla gelen ızgara dana bonfile. Bana sorarsanız, fırın kuzu gerdan, ‘İstanbul’da ölmeden tadılacak 50 lezzet’ arasında. Dondurmayı bile kendileri yapıyorlar. Afiyet, şeker, bal olsun. (0212) 277 15 16

Haberin Devamı

İstinye Parka giderseniz...

YIKIK-DÖKÜK DEPODA EKMEK ÜSTÜ KAZCİĞERİ
ATELIER CULINAIRE – MEST

Aynı kafa, aynı mantık: Hiç ummayacağınız bir yerde, yıkık-dökük bir depo restore edilmiş; içinde restoran, gurme dükkanı, yemek atölyesi ve çiçekçi bir arada. Bu katmerli günahın faili Prof. Artun Ünsal’ın oğlu Can Ünsal. Peki niye Reşitpaşa? ‘Lezzete önem veren nasılsa gelip bizi buluyor’ havasında, ‘kimseyi zorla getirmiyoruz’ tınlamazlığında. Eskiden sadece özel gruplara çıkan lezzetler bu hafta itibariyle artık düzenli bir lokantada servis ediliyor ama yine küçük, yine 25 kişilik bir mekânda. Seyredin: Açık mutfak. Katılın: Ayıklanışından pişirilişine her şeyine ortak olduğunuz bir gastronomi deneyimi. Kural: Neyin mevsimiyse, onun zamanı. Sebep: Kafama esti, yaptım! Sonuç: Japon, Çin, Osmanlı, İtalyan... Kar/karıştır, tak/takıştır bir mönü. Alameti farikası, Fransa’dan gelen ördekle kaz ciğeri. Müdavimler mi? Kimi tavuk dolması delisi, kimi pancarlı salata tiryakisi. (0212) 229 03 82.

Haberin Devamı

İstinye Parka giderseniz...

BUNLAR DA VAR

3. Hamburger sevenlere: Burger Bar’da çedarlı çizburger 18 lira. (0444) 27 42
4. Kebap sevenlere: Hayal Et Kebap House’da adanadürüm 10 lira. (0212) 229 22 77
5. Kahvaltı sevenlere: Meyyali’de açıkbüfe kişibaşı 40 lira. (0212) 323 33 93
6. Pizza sevenlere: Dotto’da karışık pizza 16 lira.
(0212) 323 23 21
7. Ev yemeği sevenlere: Bilgi’nin Mutfağı’nda zeytinyağlı mönü 16 lira. (0212) 229 96 96
8. Çorba sevenlere: Latife Sultan’da sebze çorbası 4 lira. (0212) 229 29 80

Gezmeden gelme, almadan dönme
GURME SEPETİ

9. Can Balık: Taptaze, günlük balıklar, şu sıra en iyisi Karadeniz levreği
10. Reşitpaşa Kasabı: Etin en güzeli/en doğru kesilmişi ama ille de kuzu gerdan
11. Salı pazarı: Küçük patlıcan ve diğer minyatür sebzeler, kuşkonmaz bile var!
12. Kula Fırın: Fırın deyip geçmeyin, şekerli pidesini mutlaka deneyin
13. MR Botanik: Balkonluk bitkiler, daha doğrusu Furkan Bey ne tavsiye ederse!

BAKMADAN GEÇME!