Güncelleme Tarihi:
Az miktarda yağ kullanılır ve özellikle sebze-meyvelerin katkısıyla bol vitamin ve protein içerir.Bu diyetin bir başka amacı ise gerekli kaloriyi yağlardan değil, şekerden almaktır.
1.Gün
Kahvaltı:30 gr. peksimet, az yağlı süt, malt özü ve bal Ara Atıştırma 130 gr.nane çayı
Öğle:120 gr. yağsız, limonsuz çiğ havuç,sebze suyuna pirinç, 50 gr ekmek, 55 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma:Elma suyu
Akşam:Limonlu marul salatası, safranda yağlı pirinç, limonlu midye, 50 gr. yulaf ekmeği
2.Gün
Kahvaltı: Az yağlı süt, yulaf, lor peynirli peksimet Ara Atıştırma 150 gr. melisa çayı
Öğle: 100 gr. yağsız domates salatası, yağda pirinç, 60 gr. salam, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma: Portakallı greyfurtlu elma suyu
Akşam: Roka salatası, 60 gr. haşlanmış pirinç, fırında tavuk dolması, 25 gr. kraker
3.Gün
Kahvaltı: Az yağlı sütlü ve ballı kahve, 59 gr. tahıl ekmeği Ara Atıştırma 130 gr. huşağacı çayı
Öğle: Enginar salatası, domatesli pirinç çorbası, 100 gr. haşlanmış deniz ürünü, 50 gr.ekmek
Ara Atıştırma: Elma suyu
Akşam: Limonlu rezene salatası, makarnasız makarna çorbası, limonlu kalamar, 50 gr.ekmek
4.Gün
Kahvaltı: Yulaf ezmeli ve ballı yağsız süt, 30 gr. kepekli kraker
Ara Atıştırma: 100 gr. portakal çiçeği çayı
Öğle: 120 gr. çiğ rezene, kabaklı pirinç, 100 gr. haşlanmış piliç, 60 gr. çavdar ekmeği
5.Gün
Kahvaltı: Az yağlı, ballı sütlü, 30 gr kepekli peksimet
Ara Atıştırma: 130 gr. akdiken çayı ya da ada çayı
Öğle: Limonlu marul salatası, sebze suyunda pirinç, rokalı karides, 50 gr.ekmek
Ara Atıştırma: Portakal ve elma suyu
Akşam: 120 gr. yağsız ve limonsuz çiğ havuç, peynirli pirinç, 50 gr. az yağlı peynir, 40 gr. kepekli kraker
6.Gün
Kahvaltı: Ballı süt, 30 gr.peksimet
Ara Atıştırma: 100 gr. ıhlamur
Öğle: Yağsız lahana salatası, kabaklı pilav, fırında piliç dolması, 25 gr. kraker
Ara Atıştırma: Rezene, kreviz ve greyfurt suyu
Akşam: Hindiba salatası, 60 gr. haşlanmış pirinç, 45 gr. ekmek, 50 gr. buğday ekmeği
7.Gün
Kahvaltı: 125 gr. meyve suyu, peynirli domatesli sandviç
Ara Atıştırma: 130 gr. nane çayı
Öğle: Yağsız ama birkaç kaşık limonlu ve bir tutam tuzlu 100 gr. domates salatası,makarnasız makarna çorbası, limonlu çiğ et, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma: Elma ve portakal suyu
Akşam: Roka salatası, domatesli pirinç çorbası, 100 gr haşlanmış deniz ürünü, 50 gr. ekmek
Â
8.Gün
Kahvaltı: Maltlı süt, peksimet ve marmelat
Ara Atıştırma: 130 gr. huşağacı çayı ya da ada çayı
Öğle: Limonlu hindiba salatası, safranda yağlı pirinç, 100 gr. haşlanmış tavuk, 50 gr. çavdar ekmeği.
Ara Atıştırma: Elma, portakal, greyfurt suyu
Akşam: Limonlu rezene salatası, patates çorbası, haşlanmış dilbalığı filetosu, 50 gr. mısır ekmeği
9.Gün
Kahvaltı: 125 gr. yarım yağlı yoğurt, lor peynirli peksimet dilimi
Ara Atıştırma: 150 gr. portakal çiçeği çayı
Öğle: 120 gr. çiğ rezene, peynirli pirinç, 60 gr. yağsız çiğ jambon, 50 gr. kepek ekmeği, maden suyu
Ara Atıştırma: Portakal ve elma suyu
Akşam: 125 gr. yağsız ve limonsuz çiğ havuç, sebze suyunda pirinç, 65 gr. yarım yağlı peynir, 50 gr. yulaf ekmeği
10.Gün
Kahvaltı: Ballı malt özü, peynir ve domatesli sandviç
Ara Atıştırma: 130 gr. kekik çayı
Öğle: Roka ve domates salatası, 60 gr. haşlanmış pirinç, limonlu midye, 25 gr kraker
Ara Atıştırma: Elma ve portakal suyu
Akşam: Hindiba salatası, deniz ürünleri pilavı, fırında piliç dolması, 50 gr.buğday ekmeği
11.Gün
Kahvaltı: Az yağlı sütlü kahve, 30 gr. kepekli kraker
Ara Atıştırma: 130 gr. nane çayı
Öğle: Limonlu marul salatası, makarnasız makarna çorbası, 105 gr. şişte kılıçbalığı, 105 gr. mısır ekmeği
Ara Atıştırma: Greyfurt suyu
Akşam: Roka salatası, domatesli pirinç çorbası, 80 gr. yağsız peynir, 50 gr. buğday ekmeği
12.Gün
Kahvaltı: 125 gr. meyve suyu, peynirli ve domatesli sandviç
Ara Atıştırma: 100 gr. ıhlamur
Öğle: Limonlu rezene salatası, yağda pirinç, 50 gr. ekmek, 50 gr. çavdar ekmeği
Ara Atıştırma: Havuç, kereviz ve elma suyu
Akşam: Yağsız lahana salatası, fesleğenli pirinç, 60 gr. yağsız çiğ jambon, 50 gr. kepek ekmeği
13.Gün
Kahvaltı: Az yağlı süt, yulaf ve bal
Ara Atıştırma: 130 gr. huşağacı çayı
Öğle: 120 gr. çiğ rezene, enginarlı pilav, limonlu çiğ et, 50 gr. ekmek
Ara Atıştırma: Portakal ve elma suyu
Akşam: Limonlu hindiba salatası, sebze suyunda pirinç, haşlanmış dilbalığı filetosu, 50 gr. ekmek
14.Gün
Kahvaltı: Az kaymaklı sütle bal
Ara Atıştırma: 100 gr. ıhlamur
Öğle: Enginar salatası, 60 gr. haşlanmış pirinç, ahtapot, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma: Elma ve portakal suyu
Akşam: Hindiba salatası, deniz ürünleri pilavı, fırında piliç dolması, 25 gr. kraker
15. Gün
Kahvaltı: Az yağlı süt ve malt özü
Ara Atıştırma: 100 gr. portakal çiçeği çayı
Öğle: 100 gr. yağsız domates salatası, patates çorbası, 100 gr. haşlanmış ıstakoz, 50 gr. buğday ekmeği
Ara Atıştırma: Elma ve portakal suyu
Akşam: Limonlu marul salatası, domatesli pirinç çorbası, 90 gr. yağsız peynir, 50 gr. tahıl ekmeği
16.Gün
Kahvaltı: Yağsız süt ve malt özü
Ara Atıştırma: 100 gr. ıhlamur
Öğle: Limonlu rezene salatası, makarnasız makarna çorbası, 70 gr. taze lor peyniri, 50 gr. kızarmış buğday ekmeği
Ara Atıştırma: Havuç, kereviz ve elma suyu
Akşam: Yağsız portakal salatası, peynirli pirinç, 65 gr. yağlı peynir, 50 gr. kepek ekmeği
Â
17.Gün
Kahvaltı: Az yağlı sütle malt özü ve bal, 50 gr. yulaf ekmeği
Ara Atıştırma: 130 gr. kekik çayı
Öğle: Roka salatası, sebze suyunda pirinç, 100 gr. şişte hindi ğöğsü, 50 gr. çavdar ekmeği
Ara Atıştırma: Elma suyu
Akşam: Limonlu hindiba salatası, safranda yağlı pirinç, limonlu midye, 50 gr. mısır ekmeği
18.Gün
Kahvaltı: Az yağlı sütlü kahve ve bal, peksimet dilimi ve bal
Ara Atıştırma: 130 gr. huşağacı çayı
Öğle: 120 gr. çiğ rezene, peynirli pilav, 60 gr. yağsız çiğ jambon, 50 gr. ekmek
Ara Atıştırma: Portakal ve elma suyu
Akşam: 20 gr. yağsız ve limonsuz çiğ havuç, 60 gr. haşlanmış pirinç, ahtapot, 50 gr. kepek ekmeği
Â
19. Gün
Kahvaltı: Az yağlı sütlü kahve ve bal, 30 gr. kepekli kraker
Ara Atıştırma: 150 gr. melisa çayı
Öğle: Hindiba salatası, enginarlı pilav, 50 gr. mısır ekmeği
Ara Atıştırma: Elma ve portakal suyu
Akşam: Yağsız lahana salatası, fesleğenli pirinç, 40 gr. ekmek, 50 gr. buğday ekmeği
20.Gün
Kahvaltı: Az yağlı sütlü kahve, ballı kepekli peksimet
Ara Atıştırma: 150 gr. portakal çayı çiçeği
Öğle: Roka ve domates salatası, pirinç ve bezelye, fırında piliç dolması, 55 gr. buğday ekmeği
Ara Atıştırma: Elma suyu
Akşam: Limonlu rezene salatası, domatesli pirinç çorbası, 100 gr. şişte kılıçbalığı, 25 gr. kraker
Â
21. Gün
Kahvaltı:Az kaymaklı süt, yulaf ve bal
Ara Atıştırma:130 gr. kekik çayı
Öğle: Biber salçasında sebze, sebze suyunda pirinç, haşlanmış dilbalığı filetosu, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma:Elma ve havuç suyu
Akşam: Limonlu hindiba salatası, makarnasız makarna çorbası, 75 gr. yağlı, ince peynir, 40 gr. kepekli kraker