Kanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....
#Gelinim Mutfakta Taş KöftesiAbdigör köftesi, Ağrı mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Abdigör köftesinin diğerlerinden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar “sal” olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Farklı içeriği ve lezzetiyle sofranızın sevilen tariflerinden biri olacak. Peki Abdigör köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Abdigör Köftesi TarifiDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabAğrı'ya özgü bir lezzet olan abdigör köftesi MasterChef yarışmasıyla birlikte aranan tariflerden biri oldu. Abdigör köftesini diğer köftelerden farklı kılan şey ise içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, abdigör köftesinin hikayesi nedir, nasıl yapılır? İşte, Ağrı abdigör köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Abdigör KöfteYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıYöresel bir lezzet olan Abdigör köftesi, Ağrı denildiğinde ilk akla gelen yemektir. Abdigör köftesinin ülkemizde sıklıkla yapılan diğer köftelerden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, Abdigör köftesi nasıl yapılır? İşte Abdigör köftesinin hikayesi ve tarifi...
#Abdigör Köftesi Nasıl Yapılır5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak...
#ADANA“Yalnızca Asativatas'ın adı ölümsüzdür, sonsuza dek, Güneşin ve Ayın adı gibi…” İklimlerin iç içe geçtiği her türlü doğal güzelliğe sahip, Seyhan’la Ceyhan’ın hediyesi, Adana Ovasının Hükümdarına ait bu sözler… Coğrafi ve özel konumundan dolayı tarih boyunca her türlü medeniyete ev sahipliği yapmış ülkemizin her köşesinde ayrı bir hazine saklı… Çukurova’nın bereketli topraklarından gün yüzüne çıkan bu hazinelerden biri belki de çoğunuzun adını bile duymadığı Karatepe-Aslantaş Milli Parkı… İşte size Karatepe Aslantaş Milli Parkı gezi rehberi…
#Karatepe Aslantaş Milli ParkıBunları okurken referandum sonuçları açıklandı mı, bilemeyiz. Ama muhtemelen ‘evet’ ya da ‘hayır’ kamplarından birine itilmiş, kimlik kamplarından birine hapsedilmiş hissetmektesiniz. Sonuç her ne olursa olsun. Gelin kendimizi, ‘evet’ ve ‘hayır’ın ötesine, sonuçların sonrasına ışınlayalım şimdiden. Yapay çizgilerin aramızdan kalktığı, siyasi gerginliklerin geride kaldığı ‘Yüzde 100 Türkiye’ halimize... Unuttuğumuz ama hatırlatıldığında gülümsediğimiz; dersi okutulmasa da ezbere bildiğimiz; başka bir âleme göçsek, “Sizde bu eksik” diyeceğimiz hasletlerimize... Sonuç ne olursa olsun; bizim havamız, beklentimiz, ümidimiz, istikbalimiz güzel olsun.
#TürkiyeDamağınızı şenlendirecek lezzet yolculukları... Adrenalin patlaması yaşayacağınız maceralar... Romantik alternatifler... Haydi hareketlenin, yılbaşına ve yeni yılın ilk gününe bütün bir yıl hatırlayacağınız güzel anılar iliştirin. 2014’ün çok lezzetli olmasını diliyorum.
Kayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.