Şifalı bitkiler içerisinde yer alan dağ kekiği doğal bir antibiyotiktir. Sağlık bakımından yararları saymakla bitmeyen dağ kekiği yemeklere tat vermesi amacı ile de kullanılmaktadır. Besin değeri bir hayli yüksektir. İçerisinde pek çok yararlı vitamin ve mineral bulunmaktadır. Nane ailesinden gelmekte olan kekiğin suyu, yağı ve çayı da büyük bir şifa deposudur. Kekik suyu özellikle regl ağrılarını dindirme konusunda destek olmaktadır. Kekik yağı ise saça ve cilde iyi gelmektedir. Sizin için dağ kekiğinin faydalarını, öksürüğe iyi gelip gelmediğini, taş kekiğinin ne işe yaradığını, nasıl tüketildiğini derledik.
#Dağ KekiğiBütün yaz devam eden seyahat rehberimizin son bölümüne geldik. Bu kez istikamet Kuzey Ege. Serin suyundan mı, tarihinden mi, Kaz Dağları’ndan mı yoksa zeytininden mi bahsetsem size, bilemiyorum. Bu coğrafya beni hep çok heyecanlandırıyor. O sebeple adım adım, tadını çıkararak gezelim.
#Saffet Emre TonguçHavalar artık ısındı, okullar kapandı ve önemli sınavların hepsi bitti. Şimdi tatilin tam zamanı… Bu yıl Kuzey Ege'de bütçeyi çok sarsmadan sakin bir tatil planlamaya ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuzey Ege’de keşfedilmeyi bekleyen adresler nereler?’ diye sorduk. Hepsi birbirinden keyifli zamanlar vadeden 10 öneride bulundular
#RotaŞifa kaynağı... Mucizevi besin... Her derde deva... Kahvaltıların vazgeçilmezidir bal. Kaşık kaşık yeriz “şifa niyetine” diyerek. Bu konuda şanslı da sayılırız. Ülkemiz bal üretiminde dünyada Çin'den sonra ikinci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise birinci sırada. Ancak Türkiye’de üretilen balların yaklaşık yüzde 35’i maalesef sahte. Sahte ballar o kadar çoğaldı ki, yemeğe hepimiz korkar olduk. İnternete girip şöyle bir araştırdığınızda dünya kadar bal satan firma var. O kadar enteresan ki, cami önünde bile bal satan insanlar mevcut ülkemizde. Merak etmeyin, işini düzgün yapan firmalar da var. Hala o eski usullerde katkısız, glikozsuz, fruktoz şurubu olmayan bal üreticileri de mevcut. Bir çok firmanın balını denedim. Web sayfalarından ve instagram üzerinden alış veriş yaptım. Öne çıkan 4 firmayı yazmak istedim.
#BalDedesi Ali Özen’le başlayıp, babası Mehmet Özen ve ağabeyi Durmuş Özen’le süren ailesinin zeytinyağı yolculuğunu üçüncü kuşak olarak sürdürdüğünü söyleyen Uğur Özen, ‘Uzunyuva’ markasıyla günde 80 ton zeytin işleme kapasitesine sahip olduklarını belirtti.
#İzmirSokak yemekleri ve esnaf lokantaları bir kentin belleğine dair en önemli ipuçları arasındadır. İçinde bulunduğumuz günlerde restoranlar belki açık değil ama ayaküstü lezzet durakları her zamanki gibi emrinize amade. Güzel İzmir’in sokak lezzetleri sadece boyoz ve gevrekle sınırlı değil, ünlü kumrunun yanında daha az duyulmuş sübye ya da söğüş gibi lezzetlerin de tadı damağınızda kalacak.
#Ege LezzetleriHavalar ısındıkça hafta sonu tatili programları hız kazanıyor. Kışın kasvetini üzerinizden atmak, temiz havada güzel yemeklerle kendinizi şımartmak istiyorsanız rota önerilerime kulak verin. Gurme dokunuşlarıyla öne çıkan bu oteller sadece bölgelerinde değil yurtdışında da tanınıyor ve bir anlamda gastronomi dünyamızın ufkunu açıyorlar.
#SeyahatŞehrin kalabalığını da yanınızda götürdünüz, otuz liralık yemeğe yüz otuz lira ödediniz, beach’lerde ikişer metre kare yer edindiniz, bin iki yüz kişi birlikte denize girdiniz, trafikte giderken ayrı, dönerken ayrı cinnet geçirdiniz, havaalanlarında bitmeyen kuyruklarda ömür tükettiniz ve nihayet harika geçen bir tatilden eve döndünüz!
#TatilSosyal medyanın bu kadar hayatımızın içine girmesi, gideceğimiz yerler, neyi nerede yiyebileceğimiz, hatta nerede nasıl fotoğraf çekilebileceğimize kadar karar vermemizi kolaylaştırıyor. Seyahat, Instagram'da ve sosyal medya mecralarında yemekten sonra en çok paylaşılan içeriklerden biri olarak göze çarpıyor. İşte Instagram fenomenlerinin vazgeçemediği ve sıklıkla ziyaret ettikleri 10 destinasyon...
#Instagram FenomenleriTas Kebabı, sofralarında bu lezzete yer vermek isteyen vatandaşların araştırdığı tarif oldu. Malzemeleri arasında kuru soğan, domates, biber gibi sebzelerin yer aldığı Tas Kebabı, tarifiyle araştırılan konu oldu. Peki, menülerde sıkça tercih edilen ana yemeklerden birisi olan Tas Kebabı nasıl pişirilir? İşte, detaylı bilgiler
#Tas KebabıGümüşlük Limon Cafe. Ekmeğimi yumurtama daldırıyordum ki, Candan Aslanbay, “Ben de Yogi Dayıma, Akbük’e gittim” dedi. “Yogi Kazım, nereden senin dayın oluyor!” dedim. “Aaaaa” dedi, “O, benim kahramanımdır. O olmasa hayat boyu felçli kalacaktı bir bacağım...” Meğer 10 yaşında Candan’a yapılan bir iğne, siyatik sinirine denk geliyor ve ayağı bir anda hamur gibi oluyor, yürüyemez hale geliyor. Tedaviler, demir ayakkabılar, “Yürüyebilir ama ayağı sakat kalacak!” deniyor. İşte o noktada, öğretmenlik yapan Candan’ın annesi Hatice Aslanbay, rüyasında ellerini ona uzatmış ışıklar saçan bir adam görüyor... Şansa bakın ki, Yogi Kazım, gösteri yapmak için ertesi gün Hatice Aslanbay’ın çalıştığı okula geliyor. Yogi Kazım’ın rüyasında gördüğü adam olduğunu anlayınca bayılacak oluyor ve kızını kaptığı gibi ona getiriyor.
Zamansız yapılan yolculukları severim. Özellikle yazlık beldelere, kış başlangıcında gitmekten çok keyif alırım. Bu mevsimde bir sessizlik, yalnızlık, hüzün çöker oralara. Yemekler daha lezzetli olur, verilen selamlar daha gerçektir, fiyatlar can yakmayacak düzeye iner. Gün batımında ufuk daha çok renge boyanır, bulutlar şekilden şekile girer. Gül parmaklı güneş bile insafa gelip, yazın kavurduğu sokaklara, koylara, kumsallara ılık ışıklarını gönderir.
Kış ataletini üzerimden atıp baharın kokusunu, kıyıları, kumsalları özlediğimde ilk durağım Bodrum olur. Saatlerce kıpırdamadan denizi seyre dalarım. Kumbahçe sahilinden geçer, Bodrum Kalesi’nin ihtişamını içime çeke çeke liman boyunca yürürüm. Teknelerin direkleri arasından yüzümü ısıtan güneşle karşılarım sabahları. Antik Tiyatro’nun tepesinden muhteşem manzarayı seyredip, yazın ertelediğim hayallerin peşine düşerim.
İnci kolye ardı ardına gelen hayatları temsil eder. Kabuğu soyulan her ağaçtan sonra bir orman cini ölür. Mısırlı kedi tanrıçası Bastet cinselliğin hamisidir... İşte bütün bu bilgiler, gizemli kelime ve formüllerin havalarda uçuştuğu bugünlerde, Omega Yayıncılık tarafından yayınlanan Ezoterik Sözlük’te.