Türk halk müziği ve Türk sineması bir ustasını kaybetti... Kuşaklar boyu milyonların kalbine taht kuran Nuri Sesigüzel 86 yaşında hayata veda etti. 14 yaşında eline aldığı sazını bir daha hiç bırakmayan Sesigüzel, özellikle 70’li yıllardaki şarkılı türkülü filmlerin de aranılan jönlerindendi...
#Nuri SesigüzelBabalar Günü için Selami Şahin’le, hayranlarının deyimiyle ‘Selami Baba’yla bir araya geldik. 16 yaşında, elinde tahta bir bavulla köyünden çıkan Şahin, 17’sinde meşhur oluyor. İlk bestesini 20 yaşında yapıp Altın Kelebek kazanıyor. Bugün 150’den fazla hit parçaya imzasını atmış, Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından biri… Başarı sırrını, “Güzel yürüyün, yürüyeceğiniz arkadaşınızı iyi seçin, size yapılmasını istemediğiniz şeyi karşınızdakine yapmayın” diye veriyor.
#Selami ŞahinMeraklısına orijinal plak... Koleksiyonerler için kasetler ve afişler... Bir de sayıları her geçen yıl azalan "İstanbul'a kaset yapmaya gidiyorum" diyen yerel sanatçılar... 1970'ler ile 2010'lar arasında Türk müzik piyasasının kalbi olan, istedikleri şarkıcıyı 'ünlü' yapan kudretli yapımcıların mekânı Unkapanı Plakçılar Çarşısı'nda, artık yaprak kımıldamıyor. İşte dijitalleşmeye ayak uyduramayan, bir zamanların ünlü Unkapanı Çarşısı ve ibretlik öyküsü...
#UnkapanıGeniş kitleler onu 1995 yılında başladığı canlı istek programındaki “Alo, ne okuyayım?!” cümlesiyle tanıdı ama aslında tam 57 yıldır müzik dünyasının içinde… Hayatı da roman gibi! Elazığ’ın Maden ilçesinde varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geliyor. Evde ‘yasak’ olan müziğe yatılı okulda kavuşuyor. Genç yaşta alıyor eline sazı, ver elini İstanbul ve sonra ne maceralar... Karşınızda; Mustafa Keser!
#Mustafa KeserBugün sabah sosyal medyada bir post gördüm, hem güldüm hem de doğruluğu beni ürküttü. Postta yazan şuydu; ‘köpeklerin, dışarı çıkacağında neden bu kadar heyecanlandıklarını anlıyorum artık!’... Bunları anlayalım diye mi icat edildi bu virüs diye sormadan edemiyorum.
#ANTALYAOnun başarısının ardından zorlu bir mücadele var. Hayat hikâyesi Antakya’da Suriye sınırındaki bir köyde fakir bir ailenin çocuğu olarak başladı. Bin bir macerayla İstanbul’a geldi. Hem hayatta kalmaya hem de keşfedilmeye çabaladı. Emekleri boşa gitmedi, Türkiye’nin en başarılı müzisyenlerinden biri olarak adını müzik tarihimize yazdırdı. ‘Özledim’, ‘Seninle Başım Dertte’, ‘Gitme Sana Muhtacım’, ‘Ben Sevdalı Sen Belalı’ gibi sayısız hite imza attı. ‘50. Sanat Yılı Konseri’ albümü ve video kaydını yayımlayan Selami Şahin’le konuştuk.
#GazetehaberleriCeviz her ne kadar aperatif olarak yense de yemeklere, özellikle de salatalara eklenerek de tüketiliyor. Ayrıca, beyin gelişiminde de önemli etkileri var. Peki omega-3 ve yağ asitleri açısından zengin olan cevizin faydaları neler? Sağlığa ne gibi etkileri var? Hangi miktarlarda tüketilmeli?
#Cevizin Faydaları2018’de ilk albümleri ‘Stories’ ile dikkatleri üzerlerine çeken Cazzip Project yeni single’ları ‘Skyrunner’ ile karşımızda. Piyanoda Aslı Özer, davulda Ertuğrul Biber ve kontrbas’ta Eren Turgut’tan oluşan Cazzip Project ile yeni parçalarını ve müzikal süreçlerini konuştuk.
#Cazzip ProjectHepimizin hayatı, daha çoğunu, daha iyisini, daha güzelini istediğimize inandığımız bir sis bulutunun içinde geçiyor. Yaşamımızın çok büyük bir kısmını ihtiyacımızdan fazlasını kovalayarak geçiriyoruz. Ya kendimizi bu kovalamacanın doğruluğuna inandırmışız, ya da bu kovalamacanın gerekliliğine inandırılmışız. Her şekilde, ihtiyacımızın fazlasını kovalamaktan yoruluyoruz ama bıkmıyoruz.
#AnlatanadamTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Bu Cuma akşamı 41. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Ayşe Deniz Gökçin’in “Pink Floyd Listztified” konserine gittim. Kampüsün yaz akşamı halinden o kadar etkilendim ki, akademik kariyer hayallerini erteleyen biri olarak “acaba doktora mı yapsam” diye bir an aklımdan geçti.
Geçmişte Habsburg döneminin görkemli saray, konser salonu ve parklarıyla övünen Viyana şimdilerde hızla gençleşiyor. Yeni eğlence mekanları, modern oteller birbiri ardına açılıyor. Gelecek ay meşhur vals geceleri başlayacak, iki ayda 450 balo düzenlenecek. Hafta sonu kaçamağında dün ve bugünü birlikte yaşayabilirsiniz.
Son 10 yılda Avrupa ve Amerika’da adından en çok bahsedilen çağdaş bestecilerden biri Giya Kancheli. Yedi senfonisi, requem ve operalarıyla tanınan Gürcü sanatçının Türkiye’yle ilişkisi 1991’de talihsiz bir olayla başladı, bu şekilde devam etti. İlk gelişinde Düzce’de korkunç bir trafik kazası geçirip bir hafta Taksim İlkyardım Hastanesi’nde yatmış, İstanbul’dan ambulans uçakla ayrılmıştı. 2012 İstanbul Müzik Festivali’nin açılışında genç çellist Benyamin Sönmez’in kemancı Gidon Kremer’le seslendireceği bir eser yazıyordu. Fakat Sönmez 28 yaşında, kalp krizinden hayata veda etti. Kancheli, Sönmez’e ithaf ettiği ‘Lingering’in dünya prömiyerine katılmak ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almak üzere 11 Haziran’da bir kez daha İstanbul’a geliyor.
Egemen Bağış, “Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo Da Vinci” esprisi başta olmak üzere sanal alemde yaptığı esprileriyle kabinenin en renkli bakanlarından. Bu özelliği yakın çevresinde de çok iyi biliniyor; neşeli tavrını Bakanlar Kurulu’na da taşımış. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a “Emmi”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e “Bacım” diye hitap ediyor
Piyanist, besteci Fazıl Say en verimli yıllarından birini tamamlamak üzere. Genişletilmiş orkestra için Mezopotamya adlı 55 dakikalık senfonisini bitirdi. Klarnet konçertosu Hayyam, 13 Temmuz’da Avrupa’nın önemli festivallerinden Schleswig Holstein’nda ilk kez seslendirildi.