Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasını bu yıl 16’ncı kez düzenleyen Capital dergisi, sıralamaya giren şirketlere ödüllerini dün gerçekleştirilen törenle verdi. Araştırma sonuçlarına göre geçtiğimiz yılın en beğenilen şirketi Koç Holding olurken, ikinci Arçelik ve üçüncü ise Unilever oldu.
#GazetehaberleriTürk sanayicilerinin duayenlerinden “Bisküvici Dede” unvanlı Sabri Ülker 92 yaşında vefat etti. Sanayiciliğe 1944’te Nohutçu Han’da bisküvi üreterek başlayan Ülker’in (Yıldız Holding) şirketleri 2011’i 11.6 milyar lira konsolide ciroyla tamamlamıştı. Ülker, 2007’de çikolata devi Godiva’yı 850 milyon dolara alarak küresel marka hedefinde de büyük atılım yapmıştı.
EKONOMİ dergisi Capital’in, 10’uncusunu düzenlediği "Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2009" araştırmasında Turkcell birinci, Arçelik 2’inci seçilirken, Garanti Bankası ile Koç Holding ise 3’üncülüğü paylaştı. 618 şirketten 1347 yöneticisinin katıldığı oylamada Türkiye’nin en beğenilen 20 şirketi ile 36 sektörün en beğenilen ilk üç şirketi de belirlendi.
Tatlılarda ve bazı özel lezzetlerde sevilerek tüketilen bir aroma olarak kullanılan damla sakızı bir çeşit reçine olarak doğal ortamda bulunmaktadır. Damla sakızı sakız ağaçlarından elde edilen ve küçük bir parçası bile kullanılan tatlı içerisinde lezzet ve hoş koku olmasının sebebi halindedir. Damla sakızı nedir ve damla sakızı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? Damla sakızı faydaları nelerdir ve nerelerde satılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Damla Sakızı NedirHamilelikte kilo kontrolü mümkün müdür? Sağlıklı ve doğru beslenme yöntemleriyle gebelikte kilo kontrolü sağlamak hatta gerekiyorsa kilo vermek de mümkündür. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nujen Çolak Bozkurt, gebelikte kilo kontrolü hakkında bilgi verdi.
#Hamilelikte Kilo KontrolüTürkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, yaptıkları "Hileli Gıdalar" araştırmasına göre, şekerlemelerin içine domuz jelatini, tekstil boyası ve hayvan yemi katıldığını, kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutulmadan önce mazota batırıldığını bildirdi.
#İbrahim YetkinEt ve süt mamulleri sektöründe Avrupa'nın önde gelen toptancıı şirketlerinden Yayla - Türk'ün sahibi ve genel müdürü Zekeriya Yasemin, "Damak tadında Türkler Avrupa'ya uyum sağladı. Artık bol acılı, baharatlı klasik Türk gıdalarına talep azalıyor. Bu yüzden biz her ürünümüz belirli aralıklarla yüzlerce kişiye tattırıyoruz" diyor.
Tatlıdan vazgeçmek zor. Sağlıklı beslenmek, şişmanlamamak isteyenler ve şeker yemesi yasak olan diyabetikler için bile. İşte "hafif" veya İngilizcesiyle "light" tatlı bu noktada devreye giriyor. Besinlerin light olması için tuzunu azaltmak, şekerini modifiye etmek, içine kepek eklemek yetmiyor. Light ürün, örnek alınan referans bir yiyeceğe göre kalorisi en az yüzde 50 ve daha fazla azaltılmış, lezzeti de referans alınan yiyeceğe göre korunmuş bir yiyecek.
Dondurma, yazın bunaltıcı sıcağından kurtulmanın en leziz yolu. Artık kışın da dondurma çok yeniyor ama hálá Bostancı’daki Yaşar Usta’nın tezgahı gibi, sadece yazın çalışan dondurmacılar var. Tarihte ilk defa karın üzerine bal ve çeşitli meyve parçaları dökülerek yapıldığı söyleniyor dondurmanın. Türkiye’nin keçi veya koyun sütü, şeker ve sahlepten yapılan kaymaklı dondurması meşhur.
Endüstriyel dondurma şirketleri her ne kadar dondurmayı yaz kış yenen bir tatlı haline getirmeye çalışsa da, bizde dondurma satışları yazın patlıyor. Dondurma boğaz ağrısı yapar yargısı bir türlü değişmedi çünkü. Kabul etmek gerekir ki, insanın canı da dondurmayı buz gibi kış günlerinde değil, yazın bunaltan sıcaklarında çekiyor. Dondurmanın ilk olarak nerede ve kimler tarafından yapıldığı konusunda farklı bilgiler ve efsaneler var.