Yunan Başbakanı’na İstanbul’daki yemekte ikram edildikten sonra çok beğenilince Yunanistan’da gündem olan leblebi helvası bu kez ekrandaydı. Yunanistan’ın ünlü şefi hem Emine Erdoğan’ın tarifiyle leblebi helvası hem de Miçotakis’in annesinin tarifiyle süt böreği pişirip tadım için Skai televizyonuna gönderdi.
#Leblebi HelvasıRamazan ayının sonuna geldik ama arife gününde de sizin için çorbadan tatlıya nefis bir iftar menüsü hazırlamayı ihmal etmedik. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 23 Mayıs Cumartesi yani arife günü için iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemYemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne YapılırYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Masterchef hamsi kaygana tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsili kaygana Trabzon'a özgü hamsi tariflerinden biridir. Un ve süt ile hazırlanan hamur karışımı hamsi ile birleşince eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Hamsi KayganaAnkara entekke böreği beş çaylarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta entekke böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, entekke böreği nasıl yapılır? İşte meşhur entekke böreği tarifi ve malzemeleri...
#Entekke BöreğiGelinim Mutfakta kumpir böreği tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Sokak lezzetlerimizden kumpiri farklı bir versiyonuyla hazırlamaya ne dersiniz? Peki, pratik ve lezzetli kumpir böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta kumpir böreği tarifi ve püf noktaları...
#Gelinim Mutfakta Kumpir BöreğiTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar Menüsüİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekKaradeniz'in meşhur tatlısı Laz böreği evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Hazır yufkadan Laz böreği hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz yufkasını kendiniz de açabilirsiniz. Aynı zamanda kuru veya şerbetli seçenekleriyle Laz böreği tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Peki Laz böreği nasıl yapılır? İşte Laz böreği tarifi ve malzemeleri...
#Laz BöreğiMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaGelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem? diyenlere pratik çözüm çok acılı piliç hem de acı sevenlerin favorisi olacak. Peki, çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi ve malzemeleri...
#Çok Acılı PiliçSu böreği, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan tepsi böreklerindendir. Kıymalı veya peynirli olarak çeşitlendirilebilir. Ancak tadı her zaman damakta yer bırakır. Peki, evde kolay su böreği nasıl yapılır? İşte, buzdolabında uzun süre muhafaza edebileceğiniz bayatlamayan su böreği tarifi, malzemeleri ve su böreği yapmanın püf noktaları...
#Su BöreğiÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ile çay saatlerinize konuk oluyor. Hazır yufkadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz şenlik böreği patatesli, kıymalı, peynirli ya da dilediğiniz iç harcıyla pişirilebiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
#Şenlik BöreğiÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekYunan Başbakanı Miçotakis’e İstanbul’daki yemekte ikram edilen leblebi helvası, komşuda ‘gündem’ olmaya devam ediyor. Yunan Şef Akis Petrecikis, Emine Erdoğan’ın kitabındaki tarifiyle televizyonda leblebi helvası pişirecek. Aynı programda Miçotakis’in annesi Marika’nın yemek kitabından ‘süt böreği’ de yer alacak.
#Leblebi HelvasıEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 30 Nisan Cuma, Ramazan'ın 18. günü için iftar menüsü...
#RamazanMenengiç kahvesi, Gaziantep nohut dürümü, Karamanlı rezenesi, Paşa helvası, Adana taş kadayıfı, Deva-i misk helvası, Sultandağı kirazı, Sultandağı gılli kirazı, Adana karakuş tatlısı, Bayburt süt böreği ve Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.
#Tescilli Yöresel Lezzetler