MASTERCHEF HAMSİ KAYGANA TARİFİ : Trabzon usulü hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Masterchef hamsi kaygana tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsili kaygana Trabzon'a özgü hamsi tariflerinden biridir. Un ve süt ile hazırlanan hamur karışımı hamsi ile birleşince eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...
Karadeniz yemeklerinin en sevilenlerinden bir olan hamsili kaygana tarifi merak ediliyor. Hamsi kaygana sebzeli olarak da hazırlanabiliyor. Peki, Trabzon usulü hamsi kaygana nasıl yapılır? İşte Masterchef hamsi kaygana tarifi ve malzemeleri...
HAMSİ KAYGANA MALZEMELERİ
20 adet hamsi
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı margarin
6 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın.
Her birinin içine tuz ve karabiber koyun.
Hamsileri ikişer ikişer, karın kısımlarından birleştirin.
Cam bir kasede yumurta, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu çırpın.
Tavada yağı eritip yumurtalı karışımı dökün.
Üstüne hamsileri dizip kapağı kapatın.
Çok kısık ateşte arada bir tavayı sallayarak hamsilerin altını pişirin.
Sonra uygun boydaki bir tabak yardımıyla hamsileri ters yüz edin ve diğer kısmını da kızarttıktan sonra servis yapın.